All entries by this author

Upisi u obrazovne programe 2017./2018.

Upisi za šk. god. 2017./2018. se vrše svaki radni dan, od 16. kolovoza do 30. rujna 2017. godine, odnosno do popunjenja obrazovnih skupina, u vremenu od 8 do 15 sati u Pučkom otvorenom učilištu Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 3.

Polaznici koji imaju navršenih 15 godina starosti, završenu samo osnovnu školu ili nisu završili neki od razreda srednje škole, mogu se upisati u trogodišnje srednjoškolske programe za zanimanje:
- kuhar, konobar, prodavač.

Polaznici koji nakon srednje škole žele studirati, a nemaju završenu četverogodišnju srednju školu, mogu se upisati u 4. razred srednje škole za – komercijaliste.

Za upis je potrebno donijeti sljedeće dokumente (kopije):
- domovnica, – rodni list, – SVE svjedodžbe o završenoj školi (1. 2. 3. razr. i Svjedodžba o završnome radu).

Polaznici će biti dužni položiti razlikovnu grupu predmeta temeljem primljene ODLUKE
o upisu u srednjoškolski program doškolovanja, prekvalifikacija odraslih, te priznavanju dijelova prethodnog obrazovanja i polaganju razlikovnih, dopunskih i predmetnih ispita…Ministarstvo gospodarstva je objavilo program “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo 2017.”

Polaznici koji su sami platili školarinu i završili prekvalifikaciju za zanimanja kuhar i konobar u 2016. i 2017. godini mogu se javiti na pozivni natječaj za povrat školarine.

Više na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta:
http://www.mingo.hr/page/otvoreni-javni-poziv-za-program-cjelozivotno-obrazovanje-za-obrtnistvo

Za eventualna pitanja, slobodno kontaktirajte POU Novska na tel 044 600 500.Kino Novska na ljetnoj pauzi

Obavještavamo cijenjenu kino publiku da će Kino Novska zbog ljetne pauze privremeno biti zatvoreno. Ovo je vrijeme nakon polusezone za servis opreme, kolektivne godišnje odmore i ostala redovita održavanja naše dvorane.

Prva projekcija nakon ljetne stanke vas očekuje vikend 18. – 20. kolovoza, kada nastavljamo sa redovitim projekcijama. Zahvaljujemo se na dosadašnjoj posjeti.Izložba Zlatka Žagara “Motivi Slavonije i Posavine” u Galeriji POU

U Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska u ponedjeljak, 3. srpnja otvorena je izložba slika Zlatka Žagara, naziva “Motivi Slavonije i Posavine”.

Riječ je o retrospektivnoj izložbi radova iz više faza djelovanja Zlatka Žagara u nešto dužem vremenskom razdoblju.

Likovni pristup pojedinim motivima Slavonije i Posavine, pa i Novske, različiti su, no odaju autorovo divljenje i poštovanje zavičaju.

Izložbu je otvorila Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske, a prigodnim riječima posjetiteljima obratila se i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Valentina Opić.Shirley Valentine, kazališna predstava u Gradskom kinu Novska

Romantična monokomedija ili melodrama Shirley Valentine u ulozi Ksenije Pajić održana je u srijedu, 5. srpnja u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska.

U večernjim ljetnim satima novljani su imali priliku pogledati melodramu s dodatcima monokomedije i izvedbi poznate nam glumice Ksenije Pajić koja je vjerodostojno prikazala jedan životni put žene u kasnim četrdesetim godinama u kojoj su se mnoge žene iz publike pronašle.

Kroz priču sa zidom Shirey Valentine nas vraća u dane svoje mladosti, romantike “s njim koji je sada njen muž” i nje “koja je sada ona” i pita se gdje su se izgubili. Zaljubljenost, brak, dobitak i odgoj djece, kuhinja, odlazak djece, nezadovoljstvo koje se uvuklo između njih i povlačenje Shirley Valentine u sebe i svoje nutrine, nezadovoljna i još uvije s željom da živi život, da voli, da ljubi, da mašta…

U traganju za izgubljenom srećom, odluči otići na put s prijateljicom Jane u Grčku. Na tom putu susreće Kostasa, lijepog grka, koji uspije u njoj probuditi život. Ali, život sa svojim mužem koji dolazi po nju u Grčku a ona ga dočekuje riječima:
Bok, nekoć sam bila majka. Nekoć sam ti bila žena. Ali, sada sam opet Shirley Valentine. Želiš popiti piće sa mnom?

Ksenija Pajić glumeći Shirley Valentine je vrlo uspješno dočarala život mnogih brakova, mnogih žena i zaslužno velikim pljeskom vraćena više puta na binu.IZLOŽBA: Zlatko Žagar “Motivi Slavonije i Posavine”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika Zlatka Žagara “Motivi Slavonije i Posavine”. Otvorenje izložbe će se održati u galeriji POU Novska 3. srpnja 2017. u 19 sati.ANIMIRANI 3D: Kako je Gru postao dobar


SUBOTA, 8. srpnja: 18 sati.
NEDJELJA, 9. srpnja: 18 sati.

ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

CIJENA: 20kn.

Nove avanture Grua i njegovih malaca, izazvane su pojavom Gruovog izgubljenog brata blizanca Drua, kojima je u originalnoj verziji glas posudio komičar Steve Carell.

Jedan od kreatora “South Parka”, Trey Parker je u originalnoj verziji posudio glas zlikovcu Balthazaru Brattu, koji je kao dijete bio zvijezda, a sada je kao odrastao opsjednut likom koji je bio 80-ih godina.

Balthazar će biti najveći Gruov neprijatelj do sada.

Despicable Me 3
Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon
Glavne uloge: Jenny Slate, Kristen Wiig, Steve CarellFILM: Spider-Man: Povratak kući


PETAK: 7. srpnja: 20 sati.
SUBOTA, 8. srpnja: 20 sati.
NEDJELJA, 9. srpnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Mladi Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je svoj senzacionalni debi ostvario u hitu “Kapetan Amerika: Građanski rat” započinje samostalno djelovati pod svojim novopronađenim identitetom u filmu SPIDER-MAN: POVRATAK KUĆI.

Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio sa Osvetnicima, Peter se vraća kući u kojoj živi s tetom May (Marisa Tomei), a gdje ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.).

Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprječavaju misli kako se još uvijek mora dokazati kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Peter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – The Vulture (Michael Keaton).

Spider-Man: Homecoming
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj: Jon Watts
Glavne uloge: Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Tom HollandKINO pod ZVIJEZDAMAPREDSTAVA: Shirley Valentine

SRIJEDA, 5. srpnja u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 28. LIPNJA u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Kazališna grupa “LECTIRUM”

Romantična monokomedija Shirley Valentine ispovijed je žene koja je bila rezignirana, tj. pomirena sa sudbinom prihvaćanja onoga što je neizbježno pa je kroza to postala smirena, pomalo ravnodušna, osjećala je tihu bol. Živjela je u uobičajenosti životnoga tijeka kojim žive mnoge žene njezine sudbine.

“Vjenčala se za jednog momka koji se zvao Joe i jednog je dana došla živjeti ovdje, i nekoć se… smijala. I to puno. Nekoć se smijala s Joeom… i znali smo što to znači sreća. Što se dogodilo njima, Joeu i Shirley Valentine? Bilo bi… lakše shvatiti da se nešto dogodilo… Ali nije bilo ničega. Vjenčali smo se, sagradili dom,dobili djecu i odgojili ih. I negdje putem dečko koji se zvao Joe pretvorio se u „njega“, a Shirley pretvorila se u ovo, i ne mogu se sjetiti kad se to točno dogodilo. Kad je prestalo biti dobro.”

U traganju za izgubljenom srećom, Shirley, nekoć buntovna mlada djevojka koja se prisjeća svoje mladosti, odlučila se suprostaviti rezignaciji, a na to ju je potaknula prijateljica Jane pozvavši je da s njom ode na put u Grčku. Na tom putu susreće Kostasa, simpatičnog Grka koji život provodi konobareći u vlastitom malom restoranu i “loveći” pridošle turistice. U Grčkoj Shirley spoznaje misterij istosti koji ubija kreativnost i baca te u tijek koji uvijek na istom mjestu izvire i na istom mjestu uvire, prolazeći pritom pored vazda istih stvari i osoba. I tome će se Shirley suprostaviti!

“Ali sjedit ću ovdje i čekati Joea i kada bude silazio sa šetnice, i kada prođe pored mene, jer me neće prepoznati, dozvat ću ga. I kada me pogleda, sav zbunjen, reći ću mu: Bok,nekoć sam bila majka. Nekoć sam ti bila žena. Ali sad, sad sam opet Shirley Valentine. Želiš popit piće sa mnom?”

U naslovnoj ulozi: Ksenija Pajić

Redatelj i scenograf: Zoran Mužić
Asistent režije, dramaturg: Mladen Čutura
Prijevod s engleskog: Boris Anić, prof.
Kostimi: Slavica Šnur
Suradnik scenskog pokreta: Petra Hrašćanec
Fotografija plakata: Igor Zelić
Dizajn: Matija Zelić
Tisak: tiskara Znanje