All entries by this author

KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU “PINOKIO”

PETAK, 19. LISTOPADA u 17 sati.

GOSTUJE: Mak Teatar iz Zagreba

Carlo Collodi / PINOKIO
Plesno – igrana predstava za djecu

“Pinokio” je slavna priča koja je svojevremeno pobrala veliku slavu među čitateljima, a danas je stekla kultni status diljem svijeta.

I najmlađi čitatelji znaju za lutka Pinokija koji je silno htio postati pravi dječak, a kada bi lagao, narastao bi mu nos. Ipak, nije sva krivnja Pinokijevih nepodopština samo na njemu.

U mnogo nevolja uvalila ga je okolina ili splet okolnosti. Na Pinokijevom primjeru možemo naučiti da je važno učiti na vlastitim pogreškama.

Koreografija: Talia Krakić

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti na blagajni dvorane na dan predstave. Blagajna je otvorena od 16 do 17 sati na dan predstave.KOMERCIJALISTI

Nastava započinje u srijedu, 10. listopada 2018. godine u 13.30 sati u  Pučkom otvorenom učilištu Novska.Otvorena izložba : „Krajolici“

Zajednička izložba „Krajolici“ Vjekoslava Marenčića i Vjekoslava Pešuta jučer je otvorena u Galeriji POU Novska.

Vjekoslav Marenčić rođen je 1954. godine u Bročicama, gdje i danas živi. Nakon osnovne škole u Novskoj završio je Elektrotehničku školu u Slavonskoj Požegi. Član je Društva likovnih autora Novske „DLAN“ , najčešće slikajući uljenim bojama na platnu, ponekad u tehnici akrilik i pirografija. Omiljeni motivi odnose se na prirodu.

Vjekoslav Pešut rođen je 1950. u Brestači. Osnovnu i srednju školu završio je u Novskoj. Diplomirao je na katedri likovnih umjetnosti Pedagoške akademije u Zagrebu. Također je član Društva likovnih autora Novske „DLAN“. Slika u različitim likovnim tehnikama, najčešće uljenim i akrilnim bojama na platnu, a trodimenzionalno oblikuje u drvu, metalu i akrilnom staklu.

Izložbu je otvorila ravnateljica POU Novska Valentina Opić uz ugodne zvuke tamburice našeg mladog glazbenika Marka Martinovića. Izloženo je ukupno oko 50 djela koji se mogu pogledati od 27. rujna do 9. listopada 2018.Održana radionica Lutkarskog studija Kvak

U sklopu 12. tjedna cjeloživotnog učenja POU Novska organiziralo je radionicu u suradnji sa Lutkarskim studiom Kvak iz Zagreba.

Voditelji studija Ivana Pokrivka i Amir Sinanović na pozornici kina POU Novska održali su zanimljivu lutkarsku radionicu na kojoj su bili prisutni učitelji i odgojitelji.

Polaznici su mogli vidjeti kako nastaje lutkarska predstava, kako izgleda, te na kraju i sami napraviti svoju predstavu. Radionica je protekla u ugodnoj atmosferi s puno smijeha te možemo reći da je bila pun pogodak.Znanje se isplati “Tjedan cjeloživotnog učenja 2018.”

Dvanaesti put Pučko otvoreno učilište Novska uključilo se u provedbu Nacionalnog programa Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osoba “Tjedan cjeloživotnog učenja” koje se provodi u cijeloj Hrvatskoj. Sudionici su učenici, institucije i udruge, a posjetiteljima su pokazivali znanja i vještine kojima se bave.

Na izložbenim štandovima i prostoru iza Gradske knjižnice i kina, aktivnosti je predstavilo tridesetak udruga koja djeluju na području grada Novske, od najmlađih do starijih, djeca iz vrtića, osnovci i srednjoškolci, policajci, vatrogasci i komunalci kao i rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci, svi koji su željeli pokazati kako ne treba prestajati učiti te da se znanje isplati.

Cjeloživotno učenje treba poticati, potičemo sve naše mlade ali i one starije na učenje, kazala je Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika prigodom otvaranja ove manifestacije znanja.

Sa znatiželjom se razgledalo izloženo, srednjoškolci su pokazali automobil na solarni pogon, policajci opremu koju koriste kao i vatrogasci, a važnost stalnog osposobljavanja istaknuli su gorski spašavatelji HGSS-a Stanice Novska.

Svaki gorski spašavatelj treba savladati mnoga znanja kako bi obavio sve zadaće i poslove spašavanja, rekao je Darko Josić, član Stanice Novska.

Djelatnici i volonteri Crvenog križa Novska pokazali su pravilno oživljavanje unesrećenih. Ravnatelj Zoran Prpić posebno je istaknuo rad volontera koji su uključeni su sve aktivnosti i bez kojih bi ih bilo teško provoditi.

Za učenje nikada nije kasno, učiti od predškolske dobi do razdoblja nakon umirovljenja. Program cjeloživotnog učenja uvažava sve oblike formalnog i neformalno obrazovanja i stjecanja novih znanja.Tečaj osposobljavanja za rukovatelje motornom pilom

Tečaj osposobljavanja za rukovatelje motornom pilom održat će se u subotu, 13. listopada 2018. godine u 9 sati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska.

Svi zainteresirani polaznici mogu doći na tečaj, ponijeti sa sobom:

Potvrdu svog liječnika o sposobnosti za rukovanje motornom pilom, rodni list (kopija) i Svjedodžba o završenoj školi (ili neki drugi dokaz -radna knjižica i sl.), OIB.
Cijena tečaja: 500 kn.Tjedan cjeloživotnog učenja 2018′DOMAĆI FILM: F20


PETAK, 28. rujna: 20 sati.
SUBOTA, 29. rujna: 20 sati.
NEDJELJA, 30. rujna: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

F20 je napeti psihološki triler o mladoj djevojci Martini (debitantica Romina Tonković) koja ljeti ostaje u Zagrebu i raznosi pizze, radeći u pizzeriji svog strogog oca (igra ga Mladen Vulić).

Martina upoznaje stidljivog mladića Filipa (Filip Mayer iz “Zagonetnog dječaka”) koji neprestano igra video igre i naručuje pizze. Nakon što Martina nagovori Filipa da ukradu novac njenom ocu i pobjegnu na Zrće, njihova nevina ljetna avantura se ubrzo pretvara u krvavu, noćnu moru.

F20 je film s neočekivanim obratima, za koji su neke scene snimane na Zrću, film pun ljubavi, akcije, pjevanja i plesa, film u kojem se predstavlja najnoviji glazbeni hit mladog, perspektivnog benda “Mr. Albino”, u kojem su prizori iz netom objavljene hrvatske video igre “SCUM” koja je postigla izniman svjetski uspjeh, te domaći film koji će svakako iznenaditi publiku svojom svježinom, atraktivnošću i emocijama.

REDATELJ: Arsen A. Ostojić | ŽANR: triler
ULOGE: Romina Tonković, Filip Mayer, Ksenija Marinković, Alen Liverić, Mladen Vulić
TRAJANJE FILMA: 91 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: Hrvatska |FILM: Pepermint


PETAK, 5. listopada: 20 sati.
SUBOTA, 6. listopada: 20 sati.
NEDJELJA, 7. listopada: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

Jennifer Garner u ulozi majke koja se budi iz kome nakon što su joj muž i kćer ubijeni u brutalnom napadu. Kad shvati da sustav štiti ubojice od pravde, njezina životna misija postaje osveta suprugove i djetetove smrti.

Provodi godine trenirajući kako bi pravdu uzela u svoje ruke.

IZVORNO IME: Peppermint
REDATELJ: Pierre Morel | ŽANR: akcija
ULOGE: Jennifer Garner, Richard Cabral, John Gallagher Jr.
TRAJANJE FILMA: 102 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |ANIMIRANI: Stopalići


SUBOTA, 6. listopada: 18 sati.
NEDJELJA, 7. listopada: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

SADRŽAJ FILMA:

Animirana pustolovina za sve uzraste sa zvjezdanom glumačkom postavom i originalnom glazbom, „Stopalići”, okreće mit naglavačke kada pametni mladi jeti pronalazi nešto što misli da ne postoji – čovjeka.

Vijest o Stopalićima uznemiruje ovu jednostavnu zajednicu jetija i tjera ih da se zapitaju što još postoji u velikom svijetu izvan njihovog snježnog sela u novoj priči o prijateljstvu, hrabrosti i radosti otkrivanja.

IZVORNO IME: Smallfoot
REDATELJ: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig | ŽANR: Animacija, avantura
ULOGE: Saša Lozar, Edo Maajka, Ana Magud, Karlo Mrkša, Domagoj Janković, Dajana Čuljak, Luka Petrušić
TRAJANJE FILMA: 96 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |