/Dopunska izobrazba za uporabu pesticida/

Za sve one koji još nisu produžili svoju iskaznicu, POU Novska organizira još jedan termin za Dopunsku izobrazbu. Datum edukacije će se objaviti naknadno po formiranju grupe.

/ŠKOLA POP ROCKA/

Uspješno smo odradili uvodno predavanje, te smo formirali prvu grupu polaznika Škole Pop Rocka. Još uvijek nam se možete priključiti, te na jednostavan i zabavan način učiti svirati gitaru, bas ili bubnjeve. Sve informacije potražite na našim web stranicama.

/VIDEO/ Digitalna Noć muzeja

29. siječnja održava se 16. Noć muzeja. Obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom corona virusa, ovogodišnja Noć muzeja održava se kao Digitalna noć muzeja. Pučko otvoreno učilište Novska je u skladu s uputama izradilo video uradak kojim se predstavlja naša Muzejska zavičajna zbirka Grada Novske.

Svi zainteresirani posjetitelji moći će i posjetiti naš Muzej koji će danas biti otvoren od 9 do 20 sati. Podsjećamo da se svi posjetitelji prilikom posjeta moraju pridržavati osnovnih epidemioloških uputa.

Nobody

PETAK, 9. TRAVNJA: 20 sati
SUBOTA, 10. TRAVNJA : 20 sati
NEDJELJA, 11. TRAVNJA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Ponekad je mirna osoba, koju nitko ne primjećuje, najopasnija.
Dobitnik nagrade Emmy, Bob Odenkirk (Better Call Saul, The Post, Nebraska, Breaking Bad) glumi Hutch Mansella, neuglednog oca i muža, kojeg život ne mazi, a on je totalno pasivan i prima sve životne udarce bez želje i volje da se odupre. Apsolutni je nitko.

Za vrijeme noćne provale, Hutch odbija braniti sebe, ali i svoju obitelj iako njegov sin napada provalnike, sa željom da se izbjegne ozbiljno nasilje. Njegov sin Blake (Gage Munroe) je razočaran s ocem, a i njegova žena Becca (Connie Nielsen) sve se više udaljava od njega.
Provala pokreće u Hutchu dugo potiskivani bijes te postaje okidač koji ga usmjerava na brutalan put osvete na kojem se otkriva njegova mračna strana, ali i smrtonosne vještine koje posjeduje. Hutch mora obraniti obitelj od opasnog neprijatelja, vođe ruske mafije.

Režiju filma Nobody potpisuje Ilya Naishuller (Hardcore Henry) na temelju scenarija Derek Kolstada (John Wick). Hutchovog oca glumi Emmyijem nagrađeni Christopher Lloyd, a tajnu pomoć Hutchu pruža glazbenik i glumac RZA, prijatelj iz Hutcheve prošlosti koji posjeduje jednako smrtonosne vještine.

Producenti filma su Kelly McCormick i David Letich koji potpisuju hitove Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, Deadpool 2, Atomic Blonde.

IZVORNO IME: Nobody
REDATELJ: Ilya Naishuller | ŽANR: akcija
ULOGE: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd
TRAJANJE FILMA: 92 min | GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |

PRIJATELJI / Our Friend

PETAK, 23. TRAVNJA: 20 sati
SUBOTA, 24. TRAVNJA : 20 sati
NEDJELJA, 25. TRAVNJA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Pravi prijatelj je uvijek tu, kako u dobru, tako i u zlu.
Nakon primanja vijesti koja im je promijenila živote iz temelja, obitelj Teague pronalazi neočekivanu podršku u njihovom najboljem prijatelju, koji svoj život stavlja na „čekanje” kako bi im mogao pružiti pomoć kada je najpotrebnije.
Učinak ove izdašne, iako složene geste, s vremenom se pokazuje sve većim i dubljim nego što je itko mogao zamisliti. Nadahnjujuća, istinita priča o dobroti i iskrenom prijateljstvu.

IZVORNO IME: Our Friend
REDATELJ: Gabriela Cowperthwaite | ŽANR: drama
ULOGE: Dakota Johnson, Casey Affleck, Jason Segel
TRAJANJE FILMA: 124 min | GODINA: 2021 |

ČAROBNI PROLAZ / Magic Arch

SUBOTA, 24. TRAVNJA : 18 sati
NEDJELJA, 25. TRAVNJA: 18 sati

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Od scenarista velikog kino hita Priča o igračkama, dolazi priča o dva prijatelja koji su došli do fantastičnog otkrića.
Uzbudljiva i živopisna avantura odvest će vašu obitelj u morske dubine, u krajolike očaravajuće ljepote, ali i velike opasnosti.

Priča prati mladog dupina bujne mašte i njegovog najboljeg prijatelja koji neprestano otkrivaju nova mjesta za istraživanje – pronalaze brojne čarobne predmete, za koje nitko ne vjeruje da su zapravo stvarni. Jednog dana otkriju čarobni prolaz koji ih može pretvoriti u ono što žele postati. Nažalost, jegulje su otkrile njihovu tajnu i odlučili su prolaz iskoristiti za preuzimanje Ribljeg grada. Kako priča napreduje, dupini se moraju utrkivati s vremenom kako bi spasili svoj grad.

S nizom ljupkih detalja, odličnim glumcima koji su sinkronizirali film i, dakako, savršenom najmodernijom tehnikom animacije, ovaj film pravo je uživanje za oči i osjećaje.

IZVORNO IME: Magic Arch
REDATELJ: Vasiliy Rovenskiy | ŽANR: animirani
ULOGE: Ivan Đuričić, Marko Makovičić, Mladen Vasari, Lovro Juraga, Ana Čapalija
TRAJANJE FILMA: 84 min | GODINA: 2020 | DRŽAVA: Rusija |

NAJDUŽA NOĆ / Vanquish

PETAK, 30. TRAVNJA: 20 sati
SUBOTA, 1. SVIBNJA : 20 sati
NEDJELJA, 2. SVIBNJA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Victoria (Rose) pokušava svoju mračnu prošlost ostaviti iza sebe, ali umirovljeni policajac Damon (Freeman) o kojem brine kao njegovateljica, prisiljava je da izvrši njegove naloge držeći joj kćer kao taoca. Slomljena izdajom jedinog muškarca kojem je ikad vjerovala, Victoria je primorana boriti se s hrpom dilera droge i nasilnika iz podzemlja u misiji kojoj je jedini cilj spasiti svoje dijete.

Sjajni akcijski triler u kojem Oscarom® nagrađeni Morgan Freeman i Ruby Rose pokazuju na što očaj može natjerati čovjeka.

IZVORNO IME: Vanquish
REDATELJ: George Gallo | ŽANR: akcija, triler
ULOGE: Morgan Freeman, Ruby Rose, Patrick Muldoon
TRAJANJE FILMA: 96 min | GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |

Tečaj krojenja i šivanja

Pučko otvoreno učilište Novska organizira upis za drugu grupu polaznika TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA Budite praktični u svakodnevnom životu, uštedite i iskažite svoju kreativnost. Sašijte stolnjak, zavjesu ili neki unikatni odjevni predmet – suknju, bluzu, haljinu i sl. Ovisno ovašem predznanju i iskustvu, organiziramo dvije vrste tečajeva: Osnovni – ukupno trajanje: 50 sati nastave Cijena: 1.000,00kn (mogućnost plaćanja u 2 rate) […]

Pogrešno skretanje: Početak / Wrong Turn: The Foundation

PETAK, 19. OŽUJKA: 20 sati
SUBOTA, 20. OŽUJKA : 20 sati
NEDJELJA, 21. OŽUJKA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Osamnaest godina nakon što je Alan B. McElroy obožavatelje horora upoznao s opakom vrstom kreativnih kanibala, scenarist se vraća kultnoj Wrong Turn franšizi koja ga je proslavila.
Radnja ovog napetog horora prati dvadesetogodišnju Jen i pet njenih bliskih prijatelja koji planinare u Apalačko gorje u Zapadnoj Virginiji.

Unatoč upozorenjima da se drže staze, planinari skreću s puta – i ulaze u dio u kojem živi neobična skrivena zajednica stanovnika koja u planini živi od sredine 1800-ih kada su se izolirali od ostatka Sjedinjenih Država.

Pod vodstvom impozantnog Johna Venablea (Bill Sage), oni će učiniti sve kako bi se zaštitili od vanjskih utjecaja. Iznenada pod opsadom, čini se da su Jen i njezini prijatelji krenuli do točke bez povratka – osim ako ih Jenin otac (Matthew Modine) ne stigne spasiti na vrijeme.

IZVORNO IME: Wrong Turn: The Foundation
REDATELJ: Mike P. Nelson | ŽANR: horor, triler
ULOGE: Matthew Modine, Adain Bradley, Charlotte Vega
TRAJANJE FILMA: 109 minuta | GODINA: 2021 |

Mortal Kombat

PETAK, 16. TRAVNJA: 20 sati
SUBOTA, 17. TRAVNJA : 20 sati
NEDJELJA, 18. TRAVNJA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Eksplozivna nova filmska avantura nadahnuta je popularnom franšizom video igara, koja je nedavno ostvarila najuspješnije pokretanje video igre u povijesti, Mortal Kombat 11.

MMA borac Cole Young, koji je navikao dobivati batine radi novca, nije svjestan svog nasljeđa – ili zašto je car Outworlda, Shang Tsung poslao svog najboljeg ratnika Sub-Zeroa, u lov na njega.

U strahu za sigurnost svoje obitelji, Cole kreće u potragu za Sonyom Blade, koja nosi istog misterioznog zmaja s kojim je Cole rođen. Ubrzo se nađe u hramu lorda Raidena, starijeg Boga i zaštitnika Zemaljskog carstva, koji pruža utočište onima koji nose znak. Tamo Cole trenira s iskusnim ratnicima Liu Kangom, Kung Laom i plaćenikom Kanoom, dok se priprema za borbu s najvećim prvacima.

No, hoće li Cole biti snažan da otključa svoju arkanu – neizmjernu snagu svoje duše – na vrijeme da spasi ne samo svoju obitelj, već da jednom zauvijek zaustavi Outworld?

IZVORNO IME: Mortal Kombat
REDATELJ: Simon McQuoid | ŽANR: akcija, avantura
ULOGE: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano
| GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |