All entries by this author

IZLOŽBA: “Boje DLAN-a”

Pozivamo Vas na otvorenje skupne izložbe Društva likovnih autora Novske “Boje DLAN-a”. Otvorenje izložbe će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Novska u petak 20. travnja 2018. godine u 19,00 sati.USKORO: HOROR: Mjesto tišine


PETAK, 27. travnja: 20 sati.
SUBOTA, 28. travnja: 20 sati.
NEDJELJA, 29. travnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Naš svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, koji – na najmanji mogući šum – odmah napadaju smrtonosnom silom. Sve se stoga odvija oko jednog bitnog pravila – kreći se pažljivo i nikada ne stvaraj nikakav zvuk, pa čak ni najmanji šum.

Jedna je genijalna obitelj uspjela preživjeti u tišini, pažljivo prigušujući svaki mogući zvuk u svakodnevnom životu.

U ovom nadnaravnom, napetom horor trileru uz Johna Krasinskog glumi i dobitnica nagrade Zlatni globus® Emily Blunt, Noah Jupe i Millicent Simmonds.

A Quiet Place
Žanr: Triler, horor
Godina: 2018
Redatelj: John Krasinski
Glavne uloge: Emily Blunt, John Krasinski, Noah JupeANIMIRANI: Ukradena princeza


SUBOTA, 21. travnja: 18 sati.
NEDJELJA, 22. travnja: 18 sati.

CIJENA: 15kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Ruslan, izgubljeni umjetnik, koji mašta o tome da postane vitez, upoznaje prekrasnu Milu i zaljubljuje se u nju, ne sumnjajući ni trena da je ona kraljeva kći. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala. Zli čarobnjak, Chernomor ukrade Milu kako bi njezinu ljubav pretvorio u svoju čarobnu moć. Ruslan kreće u potragu za ukradenom princezom kako bi dokazao da je ljubav jača i od magije.

The Stolen Princess
Žanr: Animacija, obiteljski, komedija
Godina: 2018
Redatelj: Oleh Malamuzh
Glavne uloge: Hrvoje Klobučar, Ana-Marija Percaić, Ivan Đuričić, Janko Rakoš
Trajanje: 91 minKOMEDIJA: Neće moći ove noći


PETAK, 20. travnja: 20 sati.
SUBOTA, 21. travnja: 20 sati.
NEDJELJA, 22. travnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Urnebesna nova komedija, Neće moći ove noći prati troje roditelja ujedinjenih u želji da sabotiraju planove svojih kćeri. U režiji američke glumice i redateljice Kay Cannon, glavne uloge preuzimaju poznata lica Leslie Mann, Johna Cena, Ike Barinholtz i drugi .

Julie (Kathryn Newton), Sam (Gideon Adlon) i Kayla (Geraldine Viswanathan) znaju kako bi trebala izgledati njihova savršena maturalna zabava. Besprijekorna šminka, frizura, haljina, ples, odlična zabava i noć u kojoj će napokon izgubiti nevinost. Prijateljice su stvorile #SeksPakt2018, a paktovi stvoreni s prijateljima nikad se ne izdaju.

Suprotstavljena tinejđerska tvrdoglavnost i zaštitnički nagoni jedne majke i dvojice očeva, publici garantiraju odličnu zabavu, na čijoj god strani bili. Hoće li ipak moći ove noći, doznajte u kinu Novska.

Blockers
Žanr: Komedija
Godina: 2018
Redatelj: Kay Cannon
Glavne uloge: Leslie Mann, John Cena, Ike Barinholtz, Kathryn NewtonOtvorena izložba Vjekoslava Pešuta pod nazivom ‘Fraktali’

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska u srijedu je otvorena samostalna izložba Vjekoslava Pešuta pod nazivom “Fraktali”.
U ime Pučkog otvorenog učilišta Novska nazočne je pozdravila Dragica Šeničnjak, a u ime Društva likovnih autora Žan Žafran pozdravio je sve nazočne te istaknuo kako je autor vrlo aktivan član DLAN-a, ali iznad svega dobar čovjek .

Profesorica Danijela Pauković na izložbi je govorila o početcima glagoljice u Hrvatskoj.
Vjekoslav Pešut slika u različitim likovnim tehnikama, najčešće uljanim i akrilnim bojama na platnu, a trodiomenzionalno oblikuje u drvu, metalu i akrilnom staklu. Pred mnogobrojnom publikom predstavio je svoju trećom samostalnu izložbom.

Posebnost ove izložbe dao je sam autor ne krijući radost i zadovoljstvo posjetom mnogobrojne publike ističući kako je zaljubljenik u boje i oblike, slikajući travke, latice, listove, kamenčiće stvara fraktale u vidu livada, vrtova, krošanja, zidova ugrađujući u njih i dijelove svoje duše.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Marin Piletić.Filmovi u travnjuFILM: Bitka za Pacifik: Ustanak


PETAK, 13. travnja: 20 sati.
SUBOTA, 14. travnja: 20 sati.
NEDJELJA, 15. travnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Horde monstruoznih bića vratile su se iz oceanskih dubina jače nego ikad i ponovno će napasti. Vrijeme je da Jaegeri još jednom stanu u obranu ljudskog roda. Vrijeme je za globalni ustanak.

Natavak epske akcijske avanture iz 2013. godine, redatelja Guillerma del Toroa, Bitka za Pacifik: Ustanak, fantastično je filmsko ostvarenje nastalo pod redateljskom palicom Stevena S. DeKnighta. Zemljinim prirodnim resursima ponovno prijeti potpuno uništenje, a čovječanstvu višemilijunski gubitci. Da bi se suprotstavili neprijateljskim, genetski modificiranim čudovištima Kaiju, ljudi su izumili novu vrstu oružja: gigantske robote nazvane Jaegers. U Prvoj bitci, robote su kontrolirali dvojica pilota međusobno komunicirajući telepatijom, te su slavno izborili pobjedu nad zlom. Dobili su bitku, ali ne i rat…

Pacific Rim: Uprising
Žanr: Akcija, Avantura, Znanstvena fantastika
Godina: 2018
Redatelj: Steven S. DeKnight
Glavne uloge: John Boyega, Scott Eastwood, Adria ArjonaIZLOŽBA: FraktaliProjekcija dokumentarnog filma “Karolu s ljubavlju” i predstavljanje knjige novinara HKR-a Domagoja Pejića

Projekcija dokumentarnog filma ‘Karolu s ljubavlju’ i predstavljanje knjige ‘Rođen sam u Wadowicama’ novinara HKR-a Domagoja Pejića održat će se u POU Novska u utorak, 3.travnja u 19,30. Ulaz je slobodan. Zainteresirani će knjigu moći kupiti za 50 kn. Događaj se organizira u povodu 13.obljetnice smrti Ivana Pavla II.

Film ‘Karolu s ljubavlju‘ sniman je u Poljskoj, u zavičaju pape Ivana Pavla II. Dokumentaran je, traje 30 minuta i na međunarodnom festivalu kršćanskog filma održanom 2015.godine u Bjelorusiji Domagoj Pejić je za film dobio priznanje jer je – kako je naveo žiri festivala – ‘rađen s osobitom ljubavlju prema Sv.Ivanu Pavlu II‘.

Knjiga ‘Rođen sam u Wadowicama‘ putopisnog je karaktera, nastala tijekom autorovog putovanja u Wadowice i Krakow.

O autoru:

Domagoj Pejić voditelj je i novinar na Hrvatskome katoličkom radiju. Uz ‘Rođen sam u Wadowicama’ objavio je još tri knjige o papi Ivanu Pavlu II; ‘Dom pokraj Wisle’, zatim ‘Santo subito’ te hodočasnički dnevnik ‘Hvala, Sveti Oče’. U njemu opisuje svoje zahvalno pješačenje od Zagreba do Rima u povodu 84. rođendana Ivana Pavla II.

Autor je i tri dokumentarna filma. Za prvi film ‘Hvala, Sveti Oče – cesta sjećanja’ dobio je treću nagradu u amaterskoj konkurenciji na festivalu katoličkog filma u poljskom Niepokalanowu. Film ‘Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje’ snimljen je u zavičaju Karola Wojtyle. I treći film ‘Karolu s ljubavlju’ snimljen je u Poljskoj. Za njega je autor na Međunarodnom festivalu kršćanskog filma ‘Magnificat 2015’ u Bjelorusiji dobio priznanje jer je film – kako stoji na priznanju – ‘rađen s osobitom ljubavlju prema sv.Ivanu Pavlu II’ANIMIRANO-IGRANI: Petar Zecimir


SUBOTA, 7. travnja: 18 sati.
NEDJELJA, 8. travnja: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANO – IGRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Animirano – igrani film Petar Zecimir priča nikad prije ispričanu priču o Petru Zecimiru koja počinje tako što Petar i njegova cijela obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave.

No, mladi Gregorec nije samo nevjerojatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se naime zaljubljuje u lokalnu slikaricu Bibu koja je ujedno i zekova surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga za otjerati uljeza što na koncu rezultira pravom bitkom, kako za farmu, tako i za naklonost lijepe Bibe. Rivalstvo Petra Zecimira i mladog Tomice odvest će ih u veliku avanturu daleko izvan njihove idilične jezerske četvrti ravno u prometnu londonsku podzemnu željeznicu pa sve do opasnih ulica grada i natrag.

Ali na kraju, Petar mora shvatiti da mrkva i slava nikada neće biti važni koliko ljubav i obitelj.

Animirano-igrani film Petar Zecimir snimljen je prema istoimenoj seriji knjiga poznate engleske spisateljice Beatrix Potter. Knjige su postigle nevjerojatno veliki uspjeh i do danas su prevedene na 36 jezika te su, s preko 45 milijuna prodanih primjeraka, jedne od najprodavanijih knjiga svih vremena.

Peter Rabbit
Žanr: Animacija, obiteljski, komedija
Godina: 2018
Redatelj: Will Gluck
Glavne uloge: Luka Bulić, Hana Hegedušić, Tihana Lazović, Dušan Bućan, Franjo Dijak
Trajanje: 95 min