All entries by this author

USKORO: ANIMIRANI: Ringe ringe raja


SUBOTA, 1. rujna: 18 sati.
NEDJELJA, 2. rujna: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

SADRŽAJ FILMA:

U novoj animiranoj komediji za cijelu obitelj, redatelja Christophera Jenkinsa, susrećemo se s likom simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u skoroj selidbi na jug.

Voli svoju slobodu i živi u trenutku, bez brige i pameti. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Pritom nehotice razdvaja brata i sestru, 16 dana stare Chao i Chi, od ostalih njihove vrste.

Ozlijeđenog krila, zaglavio je na tlu i u toplije krajeve mora pješice. Kao da to nije bilo dovoljno, na taj put sada mora s patkama. On, gusan, s patkama! Štoviše, djecom patkama! Vidno nezadovoljan razvojem situacije, ni ne sluti da se upušta u avanturu života. Krilo mu je već slomljeno, a moglo bi biti i srce.

IZVORNO IME: Duck Duck Goose
REDATELJ: Christopher Jenkins | ŽANR: animirani
ULOGE: Boris Barberić, Daniel Dizdar, Mirela Videk
TRAJANJE FILMA: 91 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD, Kina |USKORO: Nemilosrdni plišanci


PETAK, 31. kolovoza: 20 sati.
SUBOTA, 1. rujna: 20 sati.
NEDJELJA, 2. rujna: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 18

SADRŽAJ FILMA:

Radnja je smještena u kriminalno podzemlje Los Angelesa u kojem lutke i ljudi žive zajedno, ali lutke se smatraju građanima drugog reda.

Posrnuli bivši policajac i poročni privatni detektiv, Phil Phillips (lutka), odlučan je u otkrivanju serijskog ubojice koji je ubio njegovog brata a sada ubija članova popularne serije iz ‘80-ih godina.

Kako bi riješio slučaj, udružuje se s detektivom Edwards, svojom bivšom partnericom koju ne podnosi.

IZVORNO IME: The Happytime Murders
REDATELJ: Brian Henson | ŽANR: akcija, komedija
ULOGE: Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Maya Rudolph
TRAJANJE FILMA: 91 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |Održane likovne i sportske aktivnosti na jezeruFILM: Meg: Predator iz dubina


PETAK, 24. kolovoza: 20 sati.
SUBOTA, 25. kolovoza: 20 sati.
NEDJELJA, 26. kolovoza: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

SADRŽAJ FILMA:

Kada se međunarodni podvodni centar, kojeg vode kineski znanstvenici, nađe na udaru nepoznate opasnosti a na dnu Marijanske brazde stoji uništena i onesposobljena podmornica,

dr. Zhang Suyin, vodeći oceanograf u centru, poziva u pomoć bivšeg pomorskog kapetana i stručnog ronioca Jonasa Taylora (Statham).

Jonas Taylor tada ulazi u avanturu koja je ravna samoubojstvu.

IZVORNO IME: The Meg
REDATELJ: Jon Turteltaub | ŽANR: akcija, horor, SF
ULOGE: Ruby Rose, Jason Statham, Rainn Wilson
TRAJANJE FILMA: 113 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |Likovne i sportske aktivnosti na jezeru

ZBOG LOŠE VREMENSKE PROGNOZE ZA SUBOTU, NAJAVLJENE AKTIVNOSTI NA JEZERU SE ODGAĐAJU ZA NEDJELJU 12.8 U ISTO VRIJEME.

U subotu 11.08.2018. od 9 do 15 sati Pučko otvoreno učilište Novska organizira likovne i sportske aktivnosti na jezeru.

Skakanje u vreći, bacanje kamena s ramena, povlačenje užeta, likovne radionice za djecu i odrasle samo su neke od aktivnosti na kojima možete sudjelovati.

U 14 sati je gulaš za sve koji sudjeluju u aktivnostima.

Veselimo se Vašem dolasku.

Djelatnici POU NovskaPoziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti (testiranje)

TESTIRANJE kandidata – posaoFILM: Pravednik 2


PETAK, 17. kolovoza: 20 sati.
NEDJELJA, 19. kolovoza: 20 sati.

CIJENA: 20kn

SADRŽAJ FILMA:

Nastavak filmskog hita The Equalizer iz 2014. godine – film o uroti i osveti.

Nakon prvog „Pravednika“ (2014.) u kojem smo upoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku „Pravednik 2“ Robert McCall (Denzel Washington) nastavlja raditi ono što najbolje zna – boriti se za pravdu i spašavati one kojima je potrebna pomoć.

Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organiziranoj uroti, Pravednik (Denzel Washington) upušta se u osvetu. Tijekom svoje osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubojicama a možda čak i sebi ravnima. Ali Robertu McCallu strah je nepoznanica. On rješava probleme koje slabiji ne mogu sami riješiti jer on je – Pravednik.

IZVORNO IME: The Equalizer 2
REDATELJ: Antoine Fuqua | ŽANR: akcija, triler
ULOGE: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman
TRAJANJE FILMA: 121 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |Bogatstvo boja i motiva na slikama umjetnika – likovna kolonija u novljanskom gradskom parku

Gradski park još jednom su ispunili umjetnici, neprofesionalni i akademski slikari na likovnoj koloniji koje niz godina organizira Pučko otvoreno učilište Novska u suradnji s Društvom likovnih autora Novska, DLAN. Uz štafelaje u parku i ugodnu atmosferu što pruža hladovina parka, nastajala su djela likovnjaka koji su se okupili iz više likovnih sredina. Među autoricama [...]Obavijesti i upute uz natječaj za zapošljavanje

Administrativni referent OBAVIJESTI I UPUTE UZ NATJEČAJ Konzervator tehničar – OBAVIJESTI I UPUTE UZ NATJEČAJ Suradnik za kulturu – OBAVIJESTI I UPUTE UZ NATJEČAJFILM: Špijun koji me napucao


PETAK, 10. kolovoza: 20 sati.
SUBOTA, 11. kolovoza: 20 sati.
NEDJELJA, 12. kolovoza: 20 sati.

CIJENA: 20kn

SADRŽAJ FILMA:

Audrey (Mila Kunis) i Morgan (Kate McKinnon), dvije tridesetogodišnjakinje iz Los Angelesa, nađu se upletene u neočekivanu svjetsku zavjeru, kada se Audreyin bivši dečko pojavi u njihovom stanu s opasnim ubojicama za petama.

Njih dvije odmah krenu u akciju, bježeći preko Europe sa šarmantnim britanskim agentom i planom za spas svijeta.

IZVORNO IME: The Spy Who Dumped Me
REDATELJ: Susanna Fogel | ŽANR: akcija, komedija
ULOGE: Mila Kunis, Sam Heughan, Kate McKinnon
TRAJANJE FILMA: 117 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |