All entries by this author

Novljanskim ljubiteljima kazališta odigrana predstava “Velika Zvjerka”

Ovog tjedna u Gradskom kinu svi ljubitelji kazališta imali su priliku pogledati još jednu kazališnu poslasticu.

“Velika Zvjerka“, u gostovanju PlanetArt, predstava je u kojoj su glumci Slavko Jaruga, Marko Torjanac i Luka Dragić, kao tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha? Predstave je pokušala naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, predstava je dotaknula gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter.



USKORO: FILM: Predgrađe


PETAK, 1. prosinca: 20 sati.
SUBOTA, 2. prosinca: 20 sati.
NEDJELJA, 3. prosinca: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Suburbicon je mirna, idilična prigradska zajednica s pristupačnim kućama i urednim travnjacima…savršeno mjesto za podizanje obitelji, a u ljeto 1959. godine obitelj Lodge je upravo to učinila.

Ali mirna vanjština skriva uznemirujuću stvarnost. Mirna atmosfera zapravo prikriva uznemiravajuću istinu satkanu od izdaje, prevare i nasilja.

Suburbicon
Žanr: Drama, Krimi, Misterija
Godina: 2017
Redatelj: George Clooney
Glavne uloge: Steve Monroe, Gavin Wilde, Landon Gordon



USKORO: ANIMIRANI 3D: Coco i velika tajna + kratki film Snježno kraljevstvo: Olafova Pustolovina 2D


SUBOTA, 2. prosinca: 18 sati.
NEDJELJA, 3. prosinca: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

*kratki film Snježno kraljevstvo: Olafova Pustolovina (2D) u trajanju od 22 minute prikazuje se prije filma Coco i velika tajna i njegov je sastavni dio.

SADRŽAJ FILMA:
Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz.

U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

O SNJEŽNOM KRALJEVSTVU: OLAFOVA PUSTOLOVINA

U ovom kratkom Disneyjevom animiranom filmu u trajanju od 22 minute, Olaf i Sven udružuju se u veseloj misiji. Prvi su zimski blagdani otkad su se ponovo širom otvorile dveri pa Anna i Elsa organiziraju svečanost za sve u Arendelleu.

Kad mještani neočekivano rano krenu odlaziti sa zabave kako bi uživali svatko u svojim blagdanskim običajima, sestre shvate kako nemaju vlastitih obiteljskih običaja.

Zato se Olaf zaputi češljati cijelo kraljevstvo kako bi natrag donio najbolje običaje i spasio prvi Božić svojih prijateljica.

Film je režirao dobitnik Oscara Roy Conli, scenarij je napisao Jac Schaeffer, a četiri originalne pjesme napisale su Elyssa Samsel i Kate Anderson.

Coco
Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Lee Unkrich, Adrian Molina
Glavne uloge: Dino Miklaužić, Fabijan Pavao Medvešek
TRAJANJE: 105 + 22 minuta



Otvorena izložba Štefice Oljača – “Paleta mojih boja”

U Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska otvorena je samostalna likovna izložba Novljanke Štefice Oljača pod nazivom “Paleta mojih boja”.

Retrospekcija je to dugogodišnjeg rada ove umjetnice koja se slikarstvom bavi od 1999. godine. Od tada je izlagala na 8 samostalnih, 14 skupnih izložbi i dvije međunarodne izložbe minijatura. Članica je Društva likovnih autora Novska i redovito sudjeluje na brojnim slikarskim kolonijama u Novskoj, Kutini, Daruvaru, Popovači i Lipovljanima.

– Njezin omiljeni uzor Claude Monet, po čijem djelu “Impression, soleil levant” je dobio ime jedan cijeli umjetnički pravac, bio bi ponosan kada bi kojim čudom mogao posjetiti izložbu njezinih slika, čiji raspjevani krajobrazi odišu istom svježinom, poetikom i dinamikom kao u zlatno doba impresionizma, napisao je mr. sc. Božo Radoš, doc.

Sve slike izložene su ulje na platnu, nešto kistom, nešto špahtlom u različitim stilovima.

Štefica često slika po sjećanju iz djetinjstva i mladosti, dok dominiraju pejzaži iz Novske i s područja Jadrana.

Izložbu je otvorila ravnateljica POU Novska Valentina Opić, a otvorena je do 30. studenog.



NOĆ KAZALIŠTA: PREDSTAVA: NORA – Trenutak pobune

SUBOTA, 25. studenog u 19 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 17. STUDENOG u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 17 – 19 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Kazalište KNAP

Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica tek primljena na plaću upravo zato da bi zaigrala Noru, i njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda.

Tijekom proba se otkrivaju radnja i važnost Ibsenove Nore, ali i odnosi redatelja i glumaca. Paralelno s nerazumijevanjem Nore i njezinog muža pratimo nerazumijevanje glumaca i redatelja. Situacije se izmjenjuju od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Pitanje je tko će popustiti kako bi predstava zaživjela – i hoće li itko?

Uz to što će nas podsjetiti na Ibsenovu „Noru“ kao jedno od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će nam prikazati kako izgledaju kazališne probe te postaviti važna pitanja o mjestu Nore i o mjestu kazališta u današnjem svijetu…



FILM: Liga pravde


PETAK, 24. studenog: 20 sati.
NEDJELJA, 26. studenog: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspiriran Supermanovim nesebičnim činom, Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada.

Zajedno, Batman i Wonder Woman moraju pronaći tim superljudi kako bi otklonili novu prijetnju. Unatoč formaciji koju čine heroji Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg i Flash, možda će biti prekasno da se spasi planet od napada katastrofalnih razmjera..

Justice League
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj: Zack Snyder
Glavne uloge: Gal Gadot, Jason Momoa, Amy Adams



IZLOŽBA: Štefica Oljača “Paleta mojih boja”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika “Paleta mojih boja” Štefice Oljače, koja će se održati u srijedu 15. studenog u 19 sati u galeriji POU Novska.



PREDSTAVA: Velika zvjerka

UTORAK, 14. studenog u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 7. STUDENOG u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

GOSTUJE: PlanetArt

Tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke.

Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? Velika Zvjerka pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, Velika Zvjerka dotiče gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter.

Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, Velika Zvjerka nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti.



ANIMIRANI 3D: Ekipa iz džungle


SUBOTA, 18. studeni: 18 sati.
NEDJELJA, 19. studeni: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Maurice možda izgleda kao pingvin, ali on je pravi tigar iznutra! Odgojen od strane tigrova, on je najsmotaniji Kung fu majstor ikada.

Zajedno sa svojim prijateljima, namjerava održati red i pravdu u džungli, kao što je njegova majka održavala prije njega.

Ali, to će biti teško, jer zla koala želi uništiti džunglu jednom zauvijek uz pomoć svoje vojske babuna.

Jungle Bunch
Žanr: animirani
Godina: 2017
Redatelj: David Alaux
Glavne uloge: Ivan Đuričić, Filip Juričić, Mirela Brekalo-Popović



FILM: Ubojstvo u Orient Expressu


PETAK: 17. studeni: 20 sati.
SUBOTA, 18. studeni: 20 sati.
NEDJELJA, 19. studeni: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Hercule Poirot je u Orient Expressu i prepoznaje vrlo bliskog prijatelja. Zbog snijega su zaglavili na Balkanu, dvije noći poslije Istanbula. Iduće jutro Samuel Edward Ratchett nađen je izboden (12 uboda nozem) u svom kupeu.

U vlaku je s Poirotom bilo 13 osoba koje na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, ali to se promijeni kada se otkrije pravi identitet ubijenog i većine ostalih u vlaku.

Murder on the Orient Express
Žanr: Drama, Kriminalistički, Misterija
Godina: 2017
Redatelj: Kenneth Branagh
Glavne uloge: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley