All entries by this author

Kazališna predstava ‘Ubojstvo u Klubu Quasimodo’

U srijedu je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska odigrana kazališna predstava “Ubojstvo u Klubu Quasimodo” koju je izvelo kazalište PlayDrama.

Žanr predstave je komični triler u kojem se radnja bavi odnosom dva prijatelja i njihove rasprave o ubojstvu za koje ne znaju je li se dogodilo i tko je ubojstvo počinio.

U predstavi se pojavljuju dvije muške uloge koje su igrali Elvis Bošnjak i Alen Liverić te glavnu žensku ulogu igra mlada glumica Justina Vojaković Fingler.IZLOŽBA: Petrinjska zemla, materijal”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe “Petrinjska zemla, materijal”, izbor iz zavičajne zbirke obitelji Bešlić. Izložba će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Novska u četvrtak 22. veljače 2018. godine u 18,00 sati. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka 2018. godine.USKORO: FILM: Noć igre


PETAK, 2. ožujka: 20 sati.
SUBOTA, 3. ožujka: 20 sati.
NEDJELJA, 4. ožujka: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Okosnica filma je grupa prijatelja koja se redovito sastaje kako bi zajedno provodili večeri uz druženje i igre.

Te su večeri svima dugogodišnja tradicija, a ujedno i bijeg od svakodnevnih briga, sve dok jedne večeri ne svjedoče događaju koji će im promijeniti život.

Game Night
Žanr: Komedija
Godina: 2018
Redatelj: John Francis Daley, Jonathan Goldstein
Glavne uloge: Rachel McAdams, Jason Bateman, Jesse PlemonsANIMIRANI: Dugi iz kamenog doba


SUBOTA, 24. veljače: 18 sati.
NEDJELJA, 25. veljače: 18 sati.

CIJENA: 15kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Urnebesna prapovijesna avantura napravljena u poznatom Aardmanovom animacijskom stilu.

Smještena u doba prapovijesti, kada su opasne zvijeri i dlakavi mamuti gospodarili zemljom, pričom prati pećinskog čovjeka (Dugi) koji zajedno sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom Hognobom, pokušava ujediniti njihovo pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja koji im prijete.

Early Man
Žanr: Animirani, Avantura, Obiteljski
Godina: 2018
Redatelj: Nick Park
Glavne uloge: Dušan Bućan, Dražen Bratulić, Ranko Tihomirović, Dajana ČuljakFILM: Odmetnici


PETAK, 23. veljače: 20 sati.
SUBOTA, 24. veljače: 20 sati.
NEDJELJA, 25. veljače: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Radi se o visokobudžetnom akcijskom trileru čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.

Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons uz Sullivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Charliea Bewleya (Sumrak saga). Zanimljivo je da su dio ekipe filma činili hrvatski filmski djelatnici i da se film snimao upravo u Hrvatskoj.

Renegades
Žanr: Akcija, Triler
Godina: 2017
Redatelj: Steven Quale
Glavne uloge: J.K. Simmons, Sullivan Stapleton, Charlie BewleyPREDSTAVA: UBOJSTVO U KLUBU QUASIMODO

SRIJEDA, 21. veljače u 19 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti isključivo na blagajni dvorane na dan predstave. Blagajna je otvorena od 17 do 19 sati na dan predstave.

U klubu Quasimodo iza šanka leži plavokosa žena pokrivena stolnjakom. Viri tek pramen plave kose i ruka u kojoj je crvena kravata. Vlasnik kluba Joe budi se s pištoljem u ruci. Njegov prijatelj, također Joe, sinoć je negdje izgubio svoju crvenu kravatu. Ni jedan ni drugi ne sjećaju se plavuše ali očito je da je jedan od njih dvojice ubio plavušu. Tko je to napravio i zašto? Tko je ta plavuša? I dok tako pokušavaju rekonstruirati proteklu noć Joe 1 i Joe 2 susresti će se s izazovom razotkrivanja vlastitog životnog stanja i svojih najdubljih žudnji.

„Ubojstvo u klubu Quasimodo“ jedanaesti je tekst hrvatskog dramskog pisca Elvisa Bošnjaka. U ovoj napetoj triler komediji život i smrt postaju dva identiteta u kojima likovi u nizu komičnih situacija žude za idealom ljepote.

Autorski tim
Redateljica: Nenni Delmestre
Igraju: Elvis Bošnjak Joe 1
Alen Liverić Joe 2
Justina Vojaković Fingler Žena

Scenografija, kostimi i glazba: Lina Vengoechea
Oblikovatelj svjetla: Ivo NižićKREATIVNE RADIONICE: IZRADA MASKI

ŠTO: KREATIVNE RADIONICE  IZRADA MASKI KADA: 9. i 13. veljače  od 17-18,30 sati. GDJE: UČIONICE POU NOVSKA DOĐITE I KREIRAJTE SVOJU MASKUGavranova predstava “Parovi” u kinu Novska

Najambicioznija predstava Teatra GAVRAN u proteklih četrnaest godina odigrana je u Pučkom otvorenom učilištu Novska. Šest sjajnih glumaca (Ana Vilenica , Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser). Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji naše novljane nisu ostavili ravnodušnim, bilo je smijeha. Svi glumci su igrali po više uloga, transformirali su se vrlo vješto iz jedne uloge u drugu.

Novljani su uživali uz još jednu vrlo dobru kazališnu predstavu koja je pobrala vrlo dobre kritike.

Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a od sada napokon postaje je dostupan i hrvatskim gledateljima, a nedavno i našim novljanima.FILM: 12 hrabrih


PETAK, 16. veljače: 20 sati.
SUBOTA, 17. veljače: 20 sati.
NEDJELJA, 18. veljače: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Radi se o istinitoj priči o timu CIA operativaca i pripadnika specijalnih postrojbi američke vojske koji su se sukobili s Talibanima u Afganistanu.

Uspjeli su poraziti talibanske protivnike i naposljetku osloboditi drugi najveći grad u Afganistanu, što se pokazalo ključnim u oslobođenju regije od Talibana.

U filmu glume Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena, Rob Riggle i Elsa Pataky, a produkciju potpisuje slavni Jerry Bruckheimer, poznat po klasicima Američki žigolo, Top Gun, Pearl Harbor, Pad crnog jastreba i mnogih drugih.

12 Strong
Žanr: Akcija, Povijesni
Godina: 2018
Redatelj: Nicolai Fuglsig
Glavne uloge: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael PeñaANIMIRANI 3D: Patuljci uzvraćaju udarac


SUBOTA, 10. veljače: 18 sati.
NEDJELJA, 11. veljače: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Ni vrtni patuljci više nisu ono što su nekad bili. Kada djevojčica Chloe otkrije da u njezinoj novoj kući vrtni patuljci nisu ono što se činilo da jesu, mora odlučiti kako postupiti.

Patuljci se naime bore protiv zločestih Troggsa koji stižu iz druge dimenzije.

Gnome Alone
Žanr: Animirani, Obiteljski
Godina: 2018
Redatelj: Peter Lepeniotis, Shelly Shenoy
Glavne uloge: Olga Pakalović, Filip Križan, Ivica Zadro, Daria Knez Rukavina