NOVOSTI

“Pasija” – uskrsna izložba polaznika škole crtanja i slikanja u POU Novska

Pučko otvoreno učilište Novska odnedavno svim zainteresiranim građanima pruža mogućnost besplatnog podučavanja u okviru projekta škole crtanja i slikanja. Vidljive pomake polaznici su prezentirali već nakon 4 mjeseca usavršavanja tehnika, i to u povodu obilježavanja Valentinova. Drugu po redu izložbu, pod nazivom “Pasija” upriličili su u četvrtak, 13. travnja u galeriji POU-a, a izloženi radovi tematski su vezani uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan.

Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji bezrezervno podržava rad svih kulturnih udruga na području grada, pa tako i likovne entuzijaste koji pohađaju ovaj tečaj. Nazočnim posjetiteljima obratila se i ravnateljica POU-a Valentina Opić, koja je pozdravila sve autore koji su sudjelovali u pripremi ove izložbe, kao i njihovog voditelja volontera Zlatka Žagara, kojemu je uputila posebnu zahvalu za uloženi trud i rad s polaznicima koji su polučili izvrsne rezultate.

Tom prigodom izjavila je kako je bila jako ponosna prilikom postavljanja izložbe, te se tada prisjetila njihovih početaka, zaključivši kako je kod polaznika vidljiv veliki napredak. “Škola crtanja i slikanja predstavlja veliki pomak za naš mali grad i društvo u cjelini i moram istaknuti da se u većini gradova ovakvi projekti naplaćuju u velikim iznosima, dok naši polaznici ovaj tečaj pohađaju besplatno” – naglasila je ravnateljica POU-a Valentina Opić. Likovnu večer su prekrasnim malodijama uveličale učenice Glazbene škole u Novskoj, Mirta Vončina na klaviru i Ivana Kuliš na flauti. Gost izložbe bio je DLAN-ovac Milan Čorak, koji je osim radova na platnu, izložio i pisanice oslikane uskrsnim motivima.UPISI U TIJEKU: POPROCK ŠKOLAFILM: Izgubljeni grad Z


PETAK, 28. travnja: 20 sati.
SUBOTA, 29. travnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

Britanski arheolog Percy Fawcett je 1925. godine krenuo u istraživanje amazonske prašume kako bi pronašao antičku civilizaciju i otkrio jedno od najvažnijih otkrića ikada.

Europljani su stoljećima vjerovali da džungla krije kraljevstvo El Dorada. Istraživači su najčešće umirali od gladi i bolesti ili su ih ubili Indijanci, i tako ostavili čovječanstvo u uvjerenju da je Amazona stvarno nenaseljena.

No Fawcett se godinama pripremao za taj put.Grad „Z“, navodni El Dorado, opsesija je mnogih istraživača, arheologa, pustolova.

No svaka ekspedicija koja ga je pokušala pronaći okončala je katastrofom.

The Lost City of Z
Žanr: Akcija, Avantura, Biografski
Godina: 2017
Redatelj: James Gray
Glavne uloge: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna MillerANIMIRANI 3D: Mali šef

SUBOTA, 29. travnja: 18 sati.

ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

CIJENA: 20kn.

Sedmogodišnji dječak Tim ljubomoran je na svog novog mlađeg brata, kojeg njegovi roditelji obožavaju. Međutim, Tim uskoro otkriva veliku tajnu svoga brata te će se morati udružiti zajedno s njim, kako bi svaki od njih ostvario svoj cilj.

Mali šef je urnebesna priča o utjecaju dolaska nove bebe u obitelj, ispričana iz perspektive maštovitog sedmogodišnjaka.

Ova originalna komedija o važnosti obitelji privući će sve generacije.

The Boss Baby
Žanr: Animirani, Komedija, Obiteljski
Godina: 2017
Redatelj: Tom McGrath
Glavne uloge: Lisa Kudrow, Alec Baldwin, Steve Buscemi, Luka Peroš, Mladen Vasari, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Marko Makovičić, Roko KrasovacUSKORO: Čuvari Galaksije 2


PETAK, 5. svibnja: 20 sati.
SUBOTA, 6. svibnja: 20 sati.
NEDJELJA, 7. svibnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

Sniman uz posve novu zvučnu pozadinu Awesome Mixtape #2, Marvel Studios, film Čuvari Galaksije Vol. 2 nastavlja pustolovinu ekipe koja prelazi granice svemira.

Čuvari se moraju boriti da održe svoju novostečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravog porijekla Petera Quilla.

Stari neprijatelji postaju saveznici, a fanovima omiljeni likovi iz klasičnih stripova priskočit će u pomoć našim junacima dok se Marvel Cinematic Universe nastavlja širiti.

Guardians of the Galaxy Vol. 2
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj James Gunn
Glavne uloge: Karen Gillan, Chris Pratt, Nathan Fillion