NOVOSTI

Predstava „Varaš ga, ne ostavljaš ga“

Jučer je u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj u 19 sati održana nova hit predstava Arijane Čuline , „Varaš ga, ne ostavljaš ga“.

Ovo je još jedna u nizu njezinih uspješnica s prepoznatljivim rukopisom. Predstava je kabaretske forme te u njoj ima glazbe i teksta, a namijenjena je ženama i muškarcima svih generacija.

Uz Arijanu je nastupila i Mirella Mejić koja je svoj glumački debi imala u mjuziklu „Naša bila štorija“, a kako su Arijana i Mirella surađivale i prije uspjeh im je zagarantiran.

Izvođačice je na klavijaturama i harmonici pratila još jedna zanimljiva umjetnica, Danira Ipavec. Arijana Čulina je i u ovoj predstavi ostala vjerna svom izričaju, pa kroz biografije slavnih šansonjera, vrlo intrigantno i zanimljivo govori o vječnoj temi muško-ženskih odnosa.Natjecanje u kuhanju vina

U subotu 12.1. u Novljanskom ćošku je održano natjecanje u kuhanju vina. Posjetitelji su mogli degustirati kuhana vina 17 prijavljenih ekipa.

Sve pohvale idu svim ekipama, a posebno na maštovitosti. Pobjednici su OŠ Novska ( crno vino ) i CB Novela ( bijelo vino). Odličnu atmosferu su dodatno zagrijavali dečki iz benda Autsajders. Ovom priredbom smo došli i do kraja ovogodišnjeg Adventa u Novskoj.Tečaj osposobljavanja za rukovatelje motornom pilom

Pučko otvoreno učilište Novska upisuje polaznike za osposobljavanje za obavljanje poslova:
RUKOVATELJ MOTORNOM PILOM

Za upis je potrebno priložiti kopije dokumenata:

1. obostrana kopija osobne iskaznice
2. kopija domovnice
3. rodni list (nije važan datum izdavanja)
4. Svjedodžba o završenoj školi
5. potvrda liječnika opće prakse o zdravstvenoj sposobnosti
6. fotografija veličine kao za osobnu iskaznicu (nije obavezno).
Cijena tečaja je 500 kn.
Sve informacije: 044/ 600 500.FILM: Kako uloviti neženju?


PETAK: 18. SIJEČNJA: 20 sati.
SUBOTA, 19. SIJEČNJA: 20 sati.
NEDJELJA, 20. SIJEČNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

Reeves i Ryder glume Franka i Lindsay, goste koji su pozvani na vjenčanje, a zajedničko im je to da ne vole ništa živo, sve im smeta i ne podnose društvo drugih ljudi.

Upravo će ta zajednička netrpeljivost postati ono što će ih približiti jedno drugome. Kako će sve završiti – velikom ljubavi ili velikom svađom?

IZVORNO IME: Destination Wedding
REDATELJ: Victor Levin | ŽANR: romantična komedija
ULOGE: Keanu Reeves, Winona Ryder, Dj Dallenbach
TRAJANJE FILMA: 90 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |USKORO: FILM: Marija Kraljica Škotske


PETAK: 25. SIJEČNJA: 20 sati.
SUBOTA, 26. SIJEČNJA: 20 sati.
NEDJELJA, 27. SIJEČNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

U biografskoj povijesnoj drami nastaloj prema romanu Johna Guya, britanska kazališna i filmska redateljica Josie Rourke, autentičnom pričom o borbi za englesko prijestolje uvodi nas u život tamošnje aristokracije 16. stoljeća.

Tadašnju kraljicu Engleske, Elizabetu I. u filmu tumači Margot Robbie, a njezinu suparnicu Mariju Stuart utjelovljuje glumica Saoirse Ronan.

U ekraniziranoj povijesnoj epizodi, ljubomorna Marija pretežira na titulu koju nosi njezina rođakinja Elizabeta I. Spletkari i kuje planove kako da zasjedne na prijestolje umjesto nje.

Ipak njezine namjere bivaju razotkrivene, a ona utamničena zbog pokušaja da zbaci tadašnju vladaricu s trona. Mariju Stuart sada čekaju godine robije, a potom i smaknuće…

IZVORNO IME: Mary Queen of Scots
REDATELJ: Josie Rourke | ŽANR: Biografski, drama, povijesni
ULOGE: Saoirse Ronan, Margot Robbie, David Tennant
TRAJANJE FILMA: 124 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |