NOVOSTI

“Čarolija bjeline” i baleta u režiji članova likovne udruge “Moslavački štrk”

Članovi popovačke Udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk” su u petak, 19. svibnja u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska, Novljane ponovno počastili još jednom tematskom izložbom slika.
Otvorenju su nazočili gradonačelnik Novske Vlado Klasan, ravnateljica POU-a Valentina Opić, a osim autora ove skupne izložbe, potporu svojim kolegama došli su iskazati i članovi DLAN-a iz Novske. Izložbu pod nazivom “Čarolija bjeline” svečano je otvorio gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je tom prigodom konstatirao kako je kultura most koji najbrže spaja ljude.

Ovoga puta odlučili smo se za tematsku izložbu vezanu uz balerine koje su poimanje gracioznosti, snage, ljepote, kulture i slobode, svega onoga što se krije u svakome od nas” izjavila je predsjednica Udruge Marija Pukec Žigić, koja se ovom prigodom zahvalila gradonačelniku što se odazvao na izložbu, rekavši kako im je iskazao veliku potporu. Izložba je bila popraćena i s nekoliko autorskih stihova koje su pročitale članice PULS-a “Moslavački štrk”, a glazbeni ugođaj upotpunio je učenik Glazbene škole u Novskoj Marko Vitković.

Članovi Udruge istaknuli su kako će ove godine prema njihovom planu i programu, održati još nekoliko interesantnih tematskih izložbi.UPISI U TIJEKU: POPROCK ŠKOLAFILM 3D: Pirati s Kariba: Salazarova osveta


PETAK, 26. svibnja: 20 sati.
SUBOTA, 27. svibnja: 20 sati.
NEDJELJA, 28. svibnja: 20 sati.

CIJENA: 25kn.

Johnny Depp vraća se na veliko platno kao legendarni, neustrašivi anti-junak Jack Sparrow u novom nastavku Pirata s Kariba: Salazarova osveta.

Uzbudljiva avantura vodi nas do nesretnog kapetana Jacka koji osjeća jake vjetrove loše sreće kako pušu u njegovom smjeru kad smrtonosni duhovi mornara, predvođeni strašnim kapetanom Salazarom (Javier Bardem), pobjegnu iz Đavoljeg trokuta odlučni ubiti sve pirate na moru, a posebno Jacka.

Njegova jedina nada za opstankom leži u legendarnom Posejdonovom trozubu, ali da bi ga pronašao mora stupiti u savez s prelijepom, briljantnom astronomkinjom Carinom Smyth (Kaya Scodelario) i tvrdoglavim mladim mornarom Henryjem iz Kraljevske mornarice (Brenton Thwaites). Na čelu Umirućeg galeba, svog žalosnog, malog, oronulog broda, kapetan Jack nastoji ne samo preokrenuti svoju zlu kob već i spasiti vlastiti život pred najstrašnijim i najpakosnijim neprijateljem s kojim se ikad suočio.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Žanr: Akcija, Avantura
Godina: 2017
Redatelj: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Glavne uloge: Johnny Depp, Keira Knightley, David WenhamUSKORO: Wonder Woman

PETAK, 2. lipnja: 20 sati.
SUBOTA, 3. lipnja: 20 sati.
NEDJELJA, 4. lipnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

Prije nego je postala Wonder Women, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica. Odrasla na zaštićenom rajskom otoku Themyscira, na kojem žive samo žene.
Međutim, kada se američki pilot sruši na njihovu obalu i ispriča priču o masivnom sukobu u vanjskom svijetu, Diana napušta svoj dom, uvjerena da može zaustaviti sukob. U borbi protiv muškaraca u ratu kako bi zaustavila sve sukobe, Diana će otkriti svoju najveću snagu…i svoju sudbinu.

Wonder Woman
Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
Godina: 2017
Redatelj: Patty Jenkins
Glavne uloge: Gal Gadot, Robin Wright, Connie NielsenUSKORO: Patke za nemoguće zadatke


SUBOTA, 3. lipnja: 18 sati.
NEDJELJA, 4. lipnja: 18 sati.

SUBOTA, 10. lipnja: 18 sati.
NEDJELJA, 11. lipnja: 18 sati.

ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

CIJENA: 20kn.

Na malom otoku izgubljenom u dalekoj Kini, miran život mandarina pataka iznenada se pretvori u veliki kaos kada vojska divljih pataka koje su krenule na krstarenje do Havaja, slučajno završi na njihovom otoku.

Šef divljih pataka ne želi poštovati njihovu tradiciju, a car mandarina pataka ne voli nepozvane goste. Između dva plemena izbija hladni rat. Dok odrasli ratuju, djeca vođa oba plemena se zaljubljuju i nije ih briga za rat njihovih očeva.

Quackerz
Žanr: Animirani, Avantura
Godina: 2016
Redatelj: Viktor Lakisov
Glavne uloge: Michael Gross, Robbie Daymond, Jesse Corti