NOVOSTI

NOĆ KAZALIŠTA: PREDSTAVA: NORA – Trenutak pobune

SUBOTA, 25. studenog u 19 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 17. STUDENOG u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 17 – 19 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Kazalište KNAP

Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica tek primljena na plaću upravo zato da bi zaigrala Noru, i njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda.

Tijekom proba se otkrivaju radnja i važnost Ibsenove Nore, ali i odnosi redatelja i glumaca. Paralelno s nerazumijevanjem Nore i njezinog muža pratimo nerazumijevanje glumaca i redatelja. Situacije se izmjenjuju od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Pitanje je tko će popustiti kako bi predstava zaživjela – i hoće li itko?

Uz to što će nas podsjetiti na Ibsenovu „Noru“ kao jedno od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će nam prikazati kako izgledaju kazališne probe te postaviti važna pitanja o mjestu Nore i o mjestu kazališta u današnjem svijetu…Novljanskim ljubiteljima kazališta odigrana predstava “Velika Zvjerka”

Ovog tjedna u Gradskom kinu svi ljubitelji kazališta imali su priliku pogledati još jednu kazališnu poslasticu.

“Velika Zvjerka“, u gostovanju PlanetArt, predstava je u kojoj su glumci Slavko Jaruga, Marko Torjanac i Luka Dragić, kao tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha? Predstave je pokušala naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, predstava je dotaknula gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter.FILM: Liga pravde


PETAK, 24. studenog: 20 sati.
NEDJELJA, 26. studenog: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspiriran Supermanovim nesebičnim činom, Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada.

Zajedno, Batman i Wonder Woman moraju pronaći tim superljudi kako bi otklonili novu prijetnju. Unatoč formaciji koju čine heroji Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg i Flash, možda će biti prekasno da se spasi planet od napada katastrofalnih razmjera..

Justice League
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj: Zack Snyder
Glavne uloge: Gal Gadot, Jason Momoa, Amy AdamsUSKORO: FILM: Predgrađe


PETAK, 1. prosinca: 20 sati.
SUBOTA, 2. prosinca: 20 sati.
NEDJELJA, 3. prosinca: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Suburbicon je mirna, idilična prigradska zajednica s pristupačnim kućama i urednim travnjacima…savršeno mjesto za podizanje obitelji, a u ljeto 1959. godine obitelj Lodge je upravo to učinila.

Ali mirna vanjština skriva uznemirujuću stvarnost. Mirna atmosfera zapravo prikriva uznemiravajuću istinu satkanu od izdaje, prevare i nasilja.

Suburbicon
Žanr: Drama, Krimi, Misterija
Godina: 2017
Redatelj: George Clooney
Glavne uloge: Steve Monroe, Gavin Wilde, Landon GordonUSKORO: ANIMIRANI 3D: Coco i velika tajna + kratki film Snježno kraljevstvo: Olafova Pustolovina 2D


SUBOTA, 2. prosinca: 18 sati.
NEDJELJA, 3. prosinca: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

*kratki film Snježno kraljevstvo: Olafova Pustolovina (2D) u trajanju od 22 minute prikazuje se prije filma Coco i velika tajna i njegov je sastavni dio.

SADRŽAJ FILMA:
Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz.

U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

O SNJEŽNOM KRALJEVSTVU: OLAFOVA PUSTOLOVINA

U ovom kratkom Disneyjevom animiranom filmu u trajanju od 22 minute, Olaf i Sven udružuju se u veseloj misiji. Prvi su zimski blagdani otkad su se ponovo širom otvorile dveri pa Anna i Elsa organiziraju svečanost za sve u Arendelleu.

Kad mještani neočekivano rano krenu odlaziti sa zabave kako bi uživali svatko u svojim blagdanskim običajima, sestre shvate kako nemaju vlastitih obiteljskih običaja.

Zato se Olaf zaputi češljati cijelo kraljevstvo kako bi natrag donio najbolje običaje i spasio prvi Božić svojih prijateljica.

Film je režirao dobitnik Oscara Roy Conli, scenarij je napisao Jac Schaeffer, a četiri originalne pjesme napisale su Elyssa Samsel i Kate Anderson.

Coco
Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Lee Unkrich, Adrian Molina
Glavne uloge: Dino Miklaužić, Fabijan Pavao Medvešek
TRAJANJE: 105 + 22 minuta