Odobrena bespovratna sredstva za POU Novska

U prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO 2 dodijeljeni su ugovori na bespovratna sredstva iz programa „ integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“.

Ugovore je uručila pomoćnica ministra Katica Mišković iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Prigodom dodjele Ugovora, posjetila je kako je Hrvatska Vlada u proteklom razdoblju za Sisačko-moslavačku županiju izdvojila 1,9 milijarde kuna.

Stand-Up LAJNAP ispred Gradske vijećnice

27. lipnja 2020. u večernjim satima održana je Stand-Up komedija nekoliko izvođača pod zajedničkim imenom LAJNAP.

StandUp se održao u parku ispred Gradske vijećnice, te je privukao velik broj građana.

LAJNAP-ovci su po drugi puta u našem gradu a ovaj puta su se predstavili sa svoji BestOf programom.

KOKICE & KINO na otvorenom

I ove godine 26. lipnja 2020. održano je kino na otvorenom, ovaj put na igralištu OŠ Novska. Nakon prigodnog programa OŠ Novska i uručenja svjedodžbi osmašima, program je počeo projekcijom animiranog hita LEGO FILM 2.

Završetkom animiranog filma, prikazali smo igrani film SICARIO: RAT BEZ PRAVILA. Projekcijama je prisustvovao veliki broj naših poglavito mlađih sugrađana, a projekcije su trajale do kasno u noć. Ove godine nam se pridružila i Udruga mladih Novske sa svojim projektom “Mladi kokičari”.

Sada već tradicionalno “Kino na otvorenom” očekujemo po prvi put i krajem ljeta, ukoliko uvijeti to budu dopuštali.

Završena edukacija polaznica projekta “Zaželi”

Završetkom projekta “Želim raditi, želim pomoći!” uručena su Uvjerenja o osposobljavanju za 21 njegovateljicu i 12 voditeljica OPG-a. 7 polaznica primilo je svjedodžbu o znanju Njemačkog jezika A1 stupanj. Edukacija je provedena u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska, a uvjerenja je uručio ravnatelj Miroslav Perošević i gradonačelnik Marin Piletić.

Posjet restauratora iz Zagreba muzeju POU Novska – obavili preventivne radove na slici iz 1746. godine

U suradnji s Hrvatskih resturatorskim zavodom iz Zagreba i njihovom ravnateljicom Tajanom Pleše, Pučko otvoreno učilište Novska posjetili su restauratori iz odjela za štafelajno slikarstvo Slobodan Radić i Tanja Rihtar te fotografkinja Nikolina Oštarijaš. Napravili su evidenciju stanja slike “sv. Luke evanđeliste“te su je preventivno zaštitili kako ne bi došlo do daljnjeg otpadanja boje i […]