VIJESTI IZ OBRAZOVANJA

Održan 9. Sajam poslova

Održan je  9. Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Kutina koji sa svojim ispostavama obuhvaća područje od Velike Ludine i Popovače, preko Kutine, do Lipovljana, Novske i Jasenovca. U dvorani Sportskog centra Kutina predstavilo se tridesetak poslodavaca i ustanova. Nešto slabiji odaziv nezaposlenih, posljedica je zbog brojnih odlazaka za poslom izvan [...]Tečaj njemačkog jezika A1-pripremni stupanj

Tečaj njemačkog jezika A1-pripremni stupanj, započinje u ponedjeljak, 11. rujna 2017. godine s početkom u 17 sati.

Pozivaju se svi upisani polaznici da dođu na nastavu, a mogu se upisati i novi zainteresirani polaznici.

Pučko otvoreno učilište NovskaMinistarstvo gospodarstva je objavilo program “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo 2017.”

Polaznici koji su sami platili školarinu i završili prekvalifikaciju za zanimanja kuhar i konobar u 2016. i 2017. godini mogu se javiti na pozivni natječaj za povrat školarine.

Više na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta:
http://www.mingo.hr/page/otvoreni-javni-poziv-za-program-cjelozivotno-obrazovanje-za-obrtnistvo

Za eventualna pitanja, slobodno kontaktirajte POU Novska na tel 044 600 500.Upisi u obrazovne programe 2017./2018.

Upisi za šk. god. 2017./2018. se vrše svaki radni dan, od 16. kolovoza do 30. rujna 2017. godine, odnosno do popunjenja obrazovnih skupina, u vremenu od 8 do 15 sati u Pučkom otvorenom učilištu Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 3.

Polaznici koji imaju navršenih 15 godina starosti, završenu samo osnovnu školu ili nisu završili neki od razreda srednje škole, mogu se upisati u trogodišnje srednjoškolske programe za zanimanje:
- kuhar, konobar, prodavač.

Polaznici koji nakon srednje škole žele studirati, a nemaju završenu četverogodišnju srednju školu, mogu se upisati u 4. razred srednje škole za – komercijaliste.

Za upis je potrebno donijeti sljedeće dokumente (kopije):
- domovnica, – rodni list, – SVE svjedodžbe o završenoj školi (1. 2. 3. razr. i Svjedodžba o završnome radu).

Polaznici će biti dužni položiti razlikovnu grupu predmeta temeljem primljene ODLUKE
o upisu u srednjoškolski program doškolovanja, prekvalifikacija odraslih, te priznavanju dijelova prethodnog obrazovanja i polaganju razlikovnih, dopunskih i predmetnih ispita…