Tečaj krojenja i šivanja

Pučko otvoreno učilište Novska organizira upis za drugu grupu polaznika TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA Budite praktični u svakodnevnom životu, uštedite i iskažite svoju kreativnost. Sašijte stolnjak, zavjesu ili neki unikatni odjevni predmet – suknju, bluzu, haljinu i sl. Ovisno ovašem predznanju i iskustvu, organiziramo dvije vrste tečajeva: Osnovni – ukupno trajanje: 50 sati nastave Cijena: 1.000,00kn (mogućnost plaćanja u 2 rate) […]

Izložba „ZNAKOVLJE 125. BRIGADE HV Novska – HRVATSKI RATNI PLAKATI 1991- 1995“

Predstavljeni plakati nastali su u Hrvatskoj, u ratnom razdoblju 1991. do 1995., a njihov odabir slijedi koncepciju osnovanu na tezi o ratu kao sveobuhvatnoj društvenoj pojavi, odnosno međupovezanosti rata i društva, kao i teza o plakatima kao zrcalu društvenih, gospodarskih, političkih i kulturnih zbivanja i međuodnosa.    Analizom plakata, u prvom redu sadržaju njihovih poruka – […]

“Dom izvan doma” – edukacije

U utorak 20. listopada 2020. godine u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska krenule su edukacije u sklopu projekta „Dom izvan doma“. Time je započeo projekt koji ima cilj unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i pomirenje poslovnog i obiteljskog života razvojem učinkovitih socijalnih usluga u zajednici na području grada Novske te […]

Pokajnik / Honest Thief

PETAK, 13. STUDENOG: 20 sati
SUBOTA, 14. STUDENOG : 20 sati
NEDJELJA, 15. STUDENOG: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

Tom Carter je pljačkaš koji je tijekom karijere ukrao 9 milijuna dolara iz nekoliko manjih banaka diljem SAD-a. Bez uhićenja, bez otkrivanja identiteta.

Nakon što upozna Annie, Tom želi napustiti posao i početi novi život s voljenom ženom. Naravno da stvari neće ići tako glatko. Dva mlada FBI agenta kojima je dodijeljen njegov slučaj odluče tih 9 milijuna zadržati za sebe, a usput prišiti Tomu ubojstvo njihovog nadređenog.

IZVORNO IME: Honest Thief
REDATELJ: Mark Williams | ŽANR: akcija
ULOGE: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney
TRAJANJE FILMA: 99 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

Trolovi: Svjetska turneja / Trolls World Tour

SUBOTA, 14. STUDENI: 18 sati
NEDJELJA, 15. STUDENI: 18 sati

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
DOBNA PREPORUKA:

Popularni Trolovi se vraćaju! Veliki hit iz 2016. godine dobiva nastavak jer se mala stvorenja koja vole pjevati i plesati vraćaju na velike ekrane 2020. godine.

Trolovi će u svojim pustolovinama otkriti da nisu sami i da uz njih postoji još pet različitih Trolovskih plemena, svatko sa svojim glazbenim žanrom: Funkom, Countryiem Technom, Klasikom, Popom i Rockom.

Tvorci Shreka i Malog šefa kreću u novu glazbenu avanturu u kojoj će se naći i originalna muzika Justina Timberlakea koji je zaradio nominaciju za Oscara za pjesmu „Can’t Stop the Feeling!”.

Trolovi Svjetska turneja režira Walt Dohrn, koji je radio i na prvom nastavku Trolova, dok je producent Gina Shay.

Članica hard-rock plemena Kraljica Barb uz pomoć svog oca Kralja Thrasha želi uništiti sve ostale glazbene žanrove kako bi mogao rock zavladati. Kako bi se spriječio taj crni scenarij sva ostala plemena se moraju ujediniti u obrani svijeta i glazbe.

IZVORNO IME: Trolls World Tour
REDATELJ: Walth Dohrn | ŽANR: animirani
ULOGE: Renata Sabljak, Pavao Fabijan Medvešek, Mladen Vasari, Dušan Bućan
TRAJANJE FILMA: 91 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

Ubojice s razglednice / The Postcard Killings

PETAK, 6. STUDENOG: 20 sati
SUBOTA, 7. STUDENOG : 20 sati
NEDJELJA, 8. STUDENOG: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

Njujorški detektiv istražuje smrt svoje kćeri koja je brutalno ubijena dok je bila na medenom mjesecu u Londonu te zatraži pomoć skandinavske novinarke kada slične sudbine zadese i druge parove širom Europe.

Umorstva naizgled nemaju ništa zajedničko, jedino što ih povezuje su razglednice slane dnevnim novinama grada u kojima se predviđa sljedeća žrtva te slike poslane istim novinama nakon ubojstva.

IZVORNO IME: The Postcard Killings
REDATELJ: Danis Tanović | ŽANR: kriminalistički, drama, misterij
ULOGE: Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen, Naomi Battrick
TRAJANJE FILMA: 104 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

Igra strave / Come Play

PETAK, 30. LISTOPADA: 20 sati
SUBOTA, 31. LISTOPADA : 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

Come Play je nova vizija horora.

Mladi Azhy Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se osjeća drugačije od svih ostalih. Na svojem tabletu očajnički traži prijatelja u kojem bi našao utjehu i utočište.

Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava ući u njegov svijet a Oliverovi se roditelji moraju boriti kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.

IZVORNO IME: Come Play
REDATELJ: Jacob Chase | ŽANR: horor
ULOGE: Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr.
| GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

14. Tjedan cjeloživotnog učenja

Unatoč novim okolnostima uzrokovanim epidemijom COVID-19, Pučko otvoreno učilište Novska u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nastavilo je s provedbom aktivnosti usmjerenih na promociju cjeloživotnog učenja uvažavajući sve potrebne epidemiološke mjere za njihovu sigurnu provedbu te se već tradicionalno priključuje nacionalnoj obrazovnoj kampanji Tjedan cjeloživotnog učenja. Četrnaesti put za redom Pučko […]