“Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa”

Cjelovečernji igrani film “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa”, biti će prikazan u konkurenciji stranih filmova za veliku filmsku nagradu „Oscar“. Snimljen je u koprodukciji Hrvatske, Srbije i Crne Gore i režiji Nikole Vukčevića.

Iako je film već imao svoje premijerno prikazivanje, tehnička ekipa, dorađuje zvuk. Vrhunski projekcijski i tonski  uređaji dvorane kina Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj, omogućili su im dodatne zahvate koji će doprinijeti boljem zvuku prije nego što film krene za Ameriku i distribuciju u kino dvorane do kraja godine.

Premijerno prikazivanje film “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” je  imao početkom kolovoza i to u natjecateljskom dijelu programa 28. Montenegro Film Festivala u Herceg Novom. Žiri festivala dodijelio mu je nagradu „Zlatna mimoza“ za najbolju režiju i „Zlatna mimoza“ za najbolju kameru.

Film govori o dva brata koji su nađu pred velikim izazovom. Stariji koji treba ubojstvom osvetiti oca i mlađi koji treba prvi put voditi ljubav. Njihovi putovi  će se  ispreplesti nekoliko puta, a njihov bratski odnos biti preispitan.

Uloge tumače: Momčilo Otašević, Led i, Budva na pjenu od mora, Goran Bogdan, Sonja i bik, Svećenikova djeca, Ana Sofrenović, Emir Hadžihafisbegović, Branka Stanić, Nebojša Glogovac, Branimir Popović, Petar Božović.

U  filmu se pojavljuju i poznati glazbenici,  Nenad Knežević Knez i Damir Urban, koji je osim uloge za  film snimio i pjesmu, obradi pjesme „Ne brini“ beogradskog  sastava  „U škripcu“. Spot za pjesmu i film su snimani u Zagrebu, Londonu i Podgorici, na lokaciji studija „Embrio Production“ Zagreb. Spot je svoju premijeri imao i na MTV-u.

POU Novska poziva  filmsku ekipu i glumce na prikazivanje filma u Novsku i naravno ekipi želimo kipić Oscara.

admin Author