8. Tjedan cjeloživotnog učenja

Nacionalni program „Tjedna cjeloživotnog učenja“ na razini države provodi osmu godinu za redom Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Ovaj program učenja podrazumijeva stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija, od predškolskog do razdoblja nakon umirovljenja.

Svečano otvorenje bilo je u Vukovaru, a obilježava se u mnogim  gradovima u  posebnim programima i sadržajima gdje se slavi slaviti učenje i znanje.

– Prije dvije godine POU Novska bilo je i koordinator programa Tjedna cjeloživotnog učenja za tri županije, Sisačko-moslavačku, Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko-podravsku. Ove godine manifestaciju pod nazivom „Kultura – tradicija – ravnoteža“ obilježili smo u četvrtak 2. listopada. Sudionici su bili učenici, institucije i razne udruge, koji su svojim programima kao i uvijek do sada privukle  brojne da se uključe u savladavanje novih znanja i vještina, rekao je Miroslav Perošević, ravnatelj POU Novska.

Program učenja u Novskoj osim Osnovne i Srednje škola provodi i Pučko otvoreno učilište. Zbog toga se i svake godine uključi u tjednu cjeloživotnog učenja u njegovo obilježavanje, a pozivu da sudjeluju u programu ispred POU Novska, odazvali su se mnogi i dali svoj doprinos učenju.

Svoj aktivnosti pokazali su, Glazbena škola u Novskoj, Šahovski klub „Novska“, DVD Novska, HGSS Stanica Novska, Policijska postaja Novska, Učenička zadruga Osnovne škole, Srednja škola, Auto škola DDM, Udruga žena „Iskra“,  Udruga osoba s invaliditetom SMŽ, Izviđački odred „Paludina“ PK „Furyans“, „Mala šapa“, NK „Libertas“, pokazana je i  zbirka nekadašnjih tehničkih aparata zbirke Živka i Željka  Sajko, a komunalno poduzeće Novokom pokazalo je kako  razvrstati  kućanski otpad.

Da ima zainteresiranih za učenje moglo se odmah primijetiti. Tako su nakon kratke poduke uz pomoć znalaca, neki povukli svoje  prve poteze šahovskih figura ili probali svirati neki od glazbenih instrumenata.  Zanimljivo i korisno za sve.

no images were found

admin Author