Novljani cijene kazalište, na svakoj predstavi puna dvorana

Molierova komedija   „Škrtac“  najpoznatije je i najizvođenije djelo ovog francuskog komediografa u kojem ismijava škrtost. Od kako ga je autor napisao, djelo je nebrojeno puta postavljano na kazališnu scenu, a Novljani su ga imali prigodu gledati u izvođenju zagrebačkog kazališta „Merlin“.

U režiji Ane Merlin, igrali su Ivan Horvat, Ana Merlin, Gordana Šimić, Ivan Bošnjak. Kroz skoru dvosatnu radnju predstave glumci su držali pozornost gledatelja koji su na kraju dugim pljeskanjem nagradili glumce.

Predstava „Škrtac“ premijerno je izvedena u listopadu prošle godine u Kazalištu „Vidra“., i od tada prikazana po mnogim mjestima, uvije dobro primljena od publika.

Kazalište „Merlin“ do sada je četiri puta gostovalo u Novskoj, a dobra suradnja nastaviti će se i u buduće.

Dobra vijest za kulturu, novljanska publika ne posustaje i svaka nova predstava na pozornici Dvorane kina Pučkog otvorenog učilišta Novska, napuni dvoranu do zadnjeg mjesta.

U mjesecu travnju ljubitelje kazalište u Novskoj čekaju dvije predstave, u ponedjeljak 13. travnja mogu pogledati „Srce veće od ruke“ splitskog Kazališta „Play drama“ , a u petak 24. travnja, na repertoaru je „Tamo gdje tuga spava“,  Kazališta „Talija“ iz Županje.

Ulaz na predstave se ne naplaćuje.

admin Author