Bez kazališta Novske ne može

Prava navala u kazalište u Novskoj, od početka sezone peta predstava i uvijek puno gledalište. Nakon predstave „Srce veće od ruku“  u izvođenju  Kazališta „Play drama“ iz Splita, nagrađivane predstave na Festivalima glume, dramske priči o ljubavnom četverokutu dva bračna para, krajem travnja još jedno scensko izvođenje.

Za ljubitelje kazališta u nedjelju 26. travanja na repertoaru je jedna tipično slavonska predstava.  „Tamo gdje tuga spava” rađena po istinitom događaju i govori o propasti ugledne slavonske obitelji, s početka prošlog stoljeća.

U predstavi Kazališta „Talija“ iz Županje glume,  Rosa Argudin Leutarević, Branko Puhek, Ksenija Vukorep i Ana Jemrić, redatelj je Branko Puhek. Cijelo vrijeme radnju prati  tamburaški sastav „Slavonski suton“ iz Županje. I ovo se kazališno ostvarenenje okitilo s više glumačkih i priznanja za dramski tekst.

Prema najavi Miroslava Peroševića, ravnatelja POU Novska, za gledatelje su  pripremljene još dvije poslastice, u svibnju „Sladoled“, a u lipnju „Mobitel“. Poznati dramski pisci i glumačke ekipe, razlog su za ljubav prema kazalištu u Novskoj. Uz sve to još se i ulaz na sve predstave ne naplaćuje.

admin Author