Skoro dvije tisuće gledatelja na kazališnim predstavama

Predstavom Mobitel, u izvođenju  Kazališta Moruzgva iz Zagreba i glumačke ekipe, Nataše Dorčić, Ecije Ojdanić, Dade Ćosića i Ive Babić, završio je prvi dio ovogodišnje kazališne sezone. Na zadovoljstvo publike koja napuni dvoranu kina POU Novska na svakom scenskom izvođenju.

– Od početka  godine skoro dvije tisuće zadovoljnih  gledatelja, devet vrhunskih predstava, polu sezona kakvu do sada nismo imali. Grad Novska sufinancira Kazališne sezone, ovo je šesta godina za redom kako su Novljani u mogućnosti gledati najbolja kazališna ostvarenja na pozornici u našem gradu. U proteklom periodu surađivali smo s brojnim kazališnim kućama, dolazili su nam poznati hrvatski glumci. Možemo kazati da je Novska postala kazališni grad, naši sugrađani rado dolaze na svaku  predstavu, kaže Miroslav Perošević, ravnatelj POU Novska.

Kako se u zadnjih dvije godine ulaz na predstave ne naplaćuje, zanimanje je postalo još i veće, a kapacitet dvorane postao je nedovoljno veliki.

„Žene u crvenom“, Ludens teatra započele su sezonu, a u nastavku su se redale predstave, „Sve u tri“, Scena Gorica, monokomedija Vili Matule, „ Postdiplomski obrazovanje“ , „Škrtac“ od Merlina, „Srce veće od ruke“, Playdrama, zatim odlično amatersko kazališno izvođenje Talije iz Županje, predstave „Tamo gdje tuga spava“, „Sladoled“ od Teatra Gavran, „Čarolija imitacija“ Denisa Bašića i sinoćnje izvođenje „Mobitela“.

U nastavku sezone u rujnu  nova predstava Ludens teatra „U tom mailu piše“, pregovara se sa Satiričkim kazalištem Kermpuh i Teatroman o izvođenju odličnih  „5 žena.com“, a u ponudi je i „Ritina škola“  Planet arta.

Pored programa POU Novska, radionica, promocija i sadržaja koje priređuje Gradska knjižnica i čitaonica Ante Jagar te koncerata Glazbene škole u Novskoj, mali trg pokraj ovih ustanova, može se   nazvati Trg kulture.

admin Author