Dramski suvremen prikaz današnjice „iznenadio“ publiku

Novljanska kazališna publika voli predstave ali  naviknuta na komedije, drama u tri dijela „George Kaplan“ splitske PlayDrame, malo ih je „iznenadila“.

Suvremeno djelo o Georgu Kaplanu, izmišljenom liku iz antologijskog filma Alfreda Hitchcocka, „Sjever sjeverozapad“, brza je i dinamična priča o geopolitičkoj situaciji i teorijama zavjere.

Pažljivim gledanjem gledatelji otkriva kompleksnost djela s pet glumaca koji glume čak 15 uloga.

Kako je rekao Elvis Bošnjak, umjetnički voditelj i glumac kojega smo već mogli gledati na pozornici  Novskoj, predstava govori o političkim izazovima današnjice, lažnom prividu slobode. Drugačija drama od onih koje je publika do sada mogla gledati.

To je i programska orijentacija mladog splitskog kazališta PlayDrama, orijentacija prema promoviranju suvremenih dramskih tekstova koji su malo poznati u Hrvatskoj. Georga Kaplana na scenu je postavila Citija Ašperger, glumica i profesorica glume u Kanadi, koja se u Kaplanu našla i u ulozi redateljice.

Pored Elvisa Bošnjaka u predstavi su glumili i Stipe Radoja, Petra Kovačić Pavlina, Bojan Brajčić i Sara Ivelić.

U svibnju publiku čeka „Davež“ komedija Scene „Gorica“ i u režiji Stojana Matavulja s glumačkom postavom, Iskra Jirsak, Marko Makovičić i Goran Malus. Radnja predstave se odvija u psihijatrijskoj ordinaciji,  puna je duhovitih scena koje će gledatelje nasmijati do  suza.

admin Author