“DLAN-O-BRAN” – povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Novske

Društvo likovnih autora Grada Novske se, u ponedjeljak 27. lipnja po prvi puta od osnutka, novljanskoj javnosti predstavilo tematskom izložbom, koja je upriličena povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Novske.

Otvorenje izložbe pod nazivom “DLAN-O-BRAN” održano je u Pučkom otvorenom učilištu Novska uz nazočnost gradonačelnika Grada Novske Vlade Klasana, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Novska Valentine Opić, predsjednika DLAN-a Žana Žafrana, te brojnih predstavnika javnog kulturnog i političkog života Grada i okolice.

Prisutne je pozdravila ravnateljica POU-a Valentina Opić, a nakon nje im se na dolasku zahvalio predsjednik DLAN-a Žan Žafran, koji je rekao kako su članovi DLAN-a pripremili ovu izložbu u čast Danu hrvatskih branitelja Grada Novske, dodavši kako je to jedan od najvažnijih dana za Grad Novsku.

“S ponosom moram istaknuti kako se i među DLAN-ovcima nalazi dosta branitelja koji su puni emocija i da ove slike svjedoče o našim doživljajima, ali moram naglasiti da su i ženske članice zasigurno ostavile jedan veliki trag i dale veliki doprinos ovoj izložbi” – rekao je predsjednik DLAN-a Žan Žafran, koji je riječ predao gradonačelniku Vladi Klasanu, jednom od zapovjednika iz Domovinskog rata.

“Teško je biti ravnodušan na ove vaše radove kroz koje ste prezentirali svoje najdublje strahove i pokazali nam svoju dušu kroz svaki pokret kista” – izjavio je gradonačelnik, rekavši kako mu je drago mi je da su članovi DLAN-a toliko kreativno napredovali, te dodao: “Prekrasno je da u ovo vrijeme ponosa pokazujete da je najjače oružje ljubav, koja je i stvorila ovu zemlju, a ove slike su plod toga jer nisu za stvaranje naše države zaslužni samo oni koji su bili na prvoj crti bojišnice, već i oni koji su nam bili potpora – obitelj, kulturnjaci, slikari, glazbenici..”.

Gradonačelnik Vlado Klasan je još jednom hrvatske branitelje pozvao na jedinstvo, te je rekao kako moramo pamtiti našu blisku prošlost, ali da se isto tako moramo okrenuti prema budućnosti i stvarati vrijednosti, kako bi naši mladi živjeli u blagostanju.

admin Author