Predstavljena knjiga “Jesi online?” u POU Novska

Marijana Perinić stand up komičarka, imitatorica, voditeljica i spisateljica predstavila je svoju novu knjigu “Jesi online?” u četvrtak, 24. studenoga u Pučkom otvorenom učilištu Novska. Značajan uspjeh je ostvarila svojom zbirkom priča “Gore ne može” i “Šaka suza, vrića smija”.

Obje knjige su u potpunosti rasprodane, što govori da je njena pisana riječ moderna i neobična, ali  prihvatljiva za čitatelje.

“Jesi online?” je roman o pet žena u kasnim tridesetim godina koje se suočavaju s problemima današnjice koja je još uvijek patrijahalna i konezervativna prema izazovima novog vremena i načina života, osobito kada se radi o ženskim likovima od kojih je jedna neudana u kasnim tridesetim, jedna rastavljena, jedna lezbijka..

Autorica ovom knjigom nas upozorava na problem današnje generacije u kojoj nestaju prava prijateljstva, druženja i ljudska bliskost.

Autoricu i publiku je pozdravila domaćica ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novska Valentina Opić, a Marijanu Perinić je predstavila profesorica Danijela Pauković.

Tekst iz knjige je čitala učenica 4. razreda Srednje škole Novska Lucija Matić, a Sandro Bjelanović učenik Glazbene škole u Novskoj  je zvucima gitare započeo književnu večer.

Autorica Marijana Perinić je zahvalila novljanskoj publici i pohvalila naš grad kao kulturno središte.

admin Author