Doris Pinčić i Robert Kurbaša kazališnom predstavom oduševili novljansku publiku

U Gradskom kinu Novska je u srijedu, 7. prosinca održana još jedna besplatna kazališna predstava. Mnoštvo Novljana okupilo se kako bi uživali u predstavi “Lutka”, trećem redateljskom projektu Mladene Gavran, koji je napisan po tekstu Mire Gavrana. U komediji „Lutka“ muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka počinje živjeti sa ženom-lutkom, koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca.

Androidnu lutku konstruirala je znanstvenica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma, pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka je ukazala muškarcu sve propuste koje je činio prema ženama, te je povremeno i ona s njime dolazila u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

Gavranova “Lutka” svjetsku je praizvedbu imala u lipnju 2012. godine u New Yorku na engleskom jeziku. Na Festivalu smijeha i komedije Zlatni zub 2013. u Poreču predstava “Lutka” osvojila je Zlatni zub, a Doris Pinčić je dobila Nagradu hrvatskog glumišta za 2013. godinu za najbolju mladu glumicu do 28 godina starosti za ulogu Stele ostvarenu u predstavi “Lutka”. Predstavu su interpretirale mlade snage  hrvatskog glumišta, koji su se do sada uglavnom etablirali glumeći u sapunicama – Doris Pinčić i Robert Kurbaša.

I ovoj predstavi je nazočio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je izjavio kako predstava šalje snažnu poruku o važnosti uzajamnog razumijevanja. Glumci su  naglasili kako su oduševljeni novljanskom publikom, koja je pokazala veliki interes za predstavom.  Izjavili su kako se nadaju da su ispunili očekivanja publike, a prema reakcijama publike vidljivo je da su ta očekivanja uspjeli čak i nadmašiti. Posjetitelji su također pokazali veliki interes za tradicionalno fotografiranje s glumicima, te su im se pridružili na prigodnom domjenku u galeriji Pučkog otvorenog učilišta.  

admin Author