PREDSTAVA: “Zbunjoza”

Utorak, 17. siječnja u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 10. siječnja u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.  Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave.  Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

Nakon predstave očekuje vas prigodni domjenak u galeriji pučkog učilišta.

GOSTUJE: KAZALIŠTE “PLAYDRAMA” I GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH SPLIT

Bracni par, Eva i Robert, vraca se kuci nakon odmora. Biljke u njihovom stanu izgledaju drugacije, pronalaze pismo u kojem stoji da im je elektricna energija iskljucena. Ulaze Judith i Sebastian, prijatelji para, koji su trebali brinuti o stvarima dok njih nema. Medutim, oni se u Evinom i Robertovom domu ponašaju kao gazde i izbacuju ih van. Niz transformacija na pozornici dogada se na potpuno neocekivan nacin i donose pred nas ljude koji grcevito žele uspostaviti životnu ravnotežu i sigurnost u stalno promjenjivoj i raspadajucoj stvarnosti. No okliznuti ce se sa svakim identitetom kojeg preuzmu (SS oficir, skijaš, los, vulkan, breskva), stvarnost ce uvijek kliznuti pod njihovim nogama, dok se njihovo postojanje ne pretvori u kazališnu igru. “Zbunjoza” je komedija o hirovitosti stvarnosti, vlastitog identiteta i samog kazališta.

Njemacki dramaticar, redatelj i prevoditelj Marius von Mayenburg (1972.) jedna je od najznacajnijih figura na europskoj kazališnoj pozornici. Njegove drame “Vatreno lice”, “Paraziti”, “Hladno dijete”, “Kamen” “Rugoba” i “Zbunjoza”(Perplex) propituju suvremenog covjeka na nacin koji uznemirava i problematizira njegov odnos prema vlastitom nejasnom identitetu, spolu ili naslijedu. Njegovi junaci su cesto izgubljeni u hladnoj racionalnosti suvremenog svijeta pokušavajuci u njoj dosegnuti puninu ljudskih odnosa. Osobita vrijednost von Mayenburgova dramskog pisma je u tome što kroz oporost kojom ocrtava suvremenog covjeka, provlaci i duhovitost i ljubav za svog junaka.

Režija: IVAN PLAZIBAT
Scenograf: OZREN BAKOTIC
Kostimografkinja: ANA MARIN
Oblikovatelj svjetla: SINIŠA JAKOVCEVIC
Skladatelj: TOMISLAV TOPIC
Igraju: NIKŠA ARCANIN
BOJAN BRAJCIC
SARA IVELIC
ANA MARIJA VESELCIC

admin Author