“Zbunjoza” za početak godine u Gradskom kinu Novska

Pučko otvoreno učilište Novska u potpuno uređenoj kino dvorani s najsuvremenijom kino opremom pored projekcija raznih filmova, građanima u suradnji s Gradom omogućava i besplatne kazališne predstave tijekom cijele godine. Splitski GKM i kazalište “Playdrama” su u utorak, 17. siječnja brojne posjetitelje novljanskog gradskog kina uveli u Novu 2017.  godinu.

U režiji Ivana Plazibata izveli su predstavu “Zbunjoza” njemačkog autora Mariusa von Mayenburga. Iako krcata transformacijama i glumačkim metamorfozama ostavlja dojam šašavog, predstava je naznačila mnoge probleme današnjice. Publika je i nakon završetka predstave ostala pod utjecajem “Zbunjoze”, te je bila oduševljena impresivnom izvedbom četvero mladih glumaca, Nikše Arčanina, Bojana Brajčića, Sare Ivelić i Ane Marije Veselčić.

Na pozornici se događao niz transformacija koje ukazuju na činjenicu kako današnji čovjek mirno prihvaća ludosti koje ga okružuju. Glumci su po završetku predstave nagrađeni velikim pljeskom, nakon čega su se pridružili posjetiteljima, gradonačelniku Vladi Klasanu i ravnateljici POU-a Valentini Opić na domjenaku i druženju u galeriji Pučkog otvorenog učilišta.

no images were found

admin Author