U POU Novska održana izložba slika polaznika škole crtanja i slikanja

U Pučkom otvorenom učilištu je u periodu od rujna do veljače održana škola crtanja i slikanja, koju je vodio Zlatko Žagar, član Društva likovnih autora Grada Novske. Izložba slika polaznika škole crtanja i slikanja simbolično je upriličena u utorak, 14. veljače na Valentinovo. “Radionica se odvijala u prostorijama učilišta, gdje polaznici već nekoliko mjeseci usavršavaju svoje tehnike. Intencija ove izložbe je predstaviti građanima trud naših polaznika” – izjavila je ravnateljica POU-a Valentina Opić, istaknuvši kako je bilo lijepo gledati polaznike kako s puno volje i želje stvaraju svoja djela.

Voditelj radionice Zlatko Žagar prisutne je upoznao s načinom rada likovne radionice, rekavši kako se tijekom  protekla četiri mjeseca od kada radionica traje pozitivno iznenadio entuzijazmom polaznika, te je ustvrdio kako su napredovali iznad njegovih očekivanja. “Način rada je kao na maloj akademiji, polaznici su na svojim djelima radili čak i kod kuće. Velika mi je satisfakcija što će možda u budućnosti netko od njih postati pravi umjetnik i vjerujem da će se posjetitelji i sami uvjeriti da za to ima potencijala” – kazao je Zlatko Žagar.

“Posebno me veseli što u posljednje četiri godine sve više građana pokazuje naviku dolaženja na ovakva kulturna događanja, ponosan sam što mogu biti na čelu Grada koji je ovoliko raznovrsan i bogat duhom” – rekao je gradonačelnik Kasan, nakon čega je i svečano otvorio ovu izložbu. Budući da je otvorenje izložbe održano na Dan zaljubljenih, učenici Srednje škole Novska su odrecitirali nekoliko prigodnih stihova, a ugodnoj atmosferi su doprinijele i učenice Glazbene škole u Novskoj.

admin Author