IZLOŽBA SLIKA: Vesna Šepović “Kaos u mojoj glavi”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Vesne Šepović “Kaos u mojoj glavi” u petak 24. veljače u 19 sati u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska.

Na svojoj prvoj samostalnoj  izložbi slikarica gospođa  Vesna Šepović predstavlja 36 slika u dimenzijama  50×70 i nekoliko u manjem formatu.

U svojem stvaralaštvu koristi slikarsku tehniku akril na platnu. To je univerzalna slikarska tehnika.

Umjetnica slobodno i hrabro koristi snažne poteze kistom i špahtlom (mestikinom). Njezino slikanje je pastozno.

Umjetnički pravci radova su: apstrakcija, postimpresionizam i ekspresionizam. Tu je improvizacija  snažna u kojoj se autorica hrabro bori i nosi (prepuštena samo mašti i osjećajima), s eksplozivnim i turbulentnim kompozicijama boja i poteza; slika apsolutno  organičkom apstrakcijom. Tako i u geometrijskoj apstrakciji slikarica nastoji dosegnuti savršen sklad oblika osnovnih geometrijskih likova: kvadrata, kružnice i trokuta.

U pravcu postimpresionizma umjetnica naglašava dekorativnu organizaciju kompozicije u cilju cjelokupnog jedinstva i više ili manje svjesno pretjerivanje izgleda prirode radi  prezentacije emocionalnog odnosa prema modelu.

U pravcu ekspresionizma umjetnica odbija slikoviti naturalizam da bi pokazala izravnost emocionalne ekspresije karakterizirane debelim iskrivljenim formama i napadnim bojama.

Značajna serija slika „maske“ koju  veže među sobom filozofska i psihološka su osobnost .

Umjetnica je odabrala slikarsku tehniku akril na platnu,  koja joj omogućuje ostvarenje svoje unutarnje slikarske vizije… Izražavajući se u njemu, pokazuje svoju osjetljivost prema svojstvima tog materijala.

Slike imaju bogat kolorit s dobro organiziranim i izražajnim bojama.

Viacheslav Krivitskii, akademski kipar i slikar

admin Author