IZLOŽBA: SOLOVCI ŽENAMA SVIJETA

2010. godine Matica Hrvatska ogranak Lipovljani osnovala je grupu likovnjaka pod nazivom LiLi – lipovljanski likovnjaci. Održali smo se do 2012., a potom ugasili. Nekoliko nas upornih željnih učenja i suradnje sa mentorom Ivicom Icom Bilandžićem, nastavili smo usavršavanje u svim tehnikama slikanja.

Broj članova nam se mijenjao, neki su otišli, a drugi su se pridružili tako da sada imamo jedanaest članova naravno aktivnih.

Heterogenog smo sastava, generacijski i po slikarskom izričaju što nas i čini zanimljivom grupom, od realizma, impresionizma, ekspresionizma pa i apstrakcije. Nije nam prepreka za dolazak na radionice i putovanja pa čak i udaljenost. Članovi nam dolaze iz Kutine Marina Mikulić i Vlatka Vidiček – Dam, Vesna Šepović iz Jasenovca, Ankica Kozić iz Puske, Jasna Mihalić, Štefica Oljača i Dubravko Malleg iz Novske, Ivana Kozina i Viktorija Sadek iz Lipovljana, Ines Babić i Zdenka Kokolek iz Kraljeve Velike.

Organiziramo i likovne kolonije koje su sad već postale tradicija: Kraljeva Velika – Antunovo 17.6, Lipovljanski susreti, Listopadske boje Lipovljana Opeke.

Odazvali smo se i na humanitarnu likovnu koloniju za djecu s posebnim potrebama udrugu “DUH“ iz Zagreba.

Usku suradnju uspostavili smo i sa udrugom „DLAN“ iz Novske i „Moslavački štrk“ iz Popovače, zajedno sudjelujemo na kolonijama i izložbama.

Na ovoj skupnoj izložbi vidljive su različitosti u tehnici slikanja ulja, akrila i pastela, iako je isti motiv cvjetni.

Voditeljica „SOL-a“

Zdenka Kokolek

admin Author