Sedmi kontinent – Filmska destinacija za djecu

Projekt udruge Djeca susreću umjetnost “Švenk – program filmske pismenosti i filmski debatni klub” uz podršku MZOS-a danas 11.04. gostuje u digitaliziranom kinu u POU Novskoj – Kino Novska. U projektu sudjeluju svi učenici OŠ Novska, sudjeluju drugu godinu zaredom i zahvaljujući sredstvima MZOS-a program je za sve učenike besplatan.

Program u POU Novska sastoji se od filmskih uvodnika, projekcije, razgovora o filmu s gošćama filmašicama i analizi filma.

Filmski program Sedmi kontinent ponudit će u Novskoj program od ukupno 4 filma. Filmovi su   prilagođeni svakoj dobnoj skupini od predškolaca do  8. razreda. Odabrani su naslovi suvremene europske produkcije za djecu i mlade, klasici te nezaobilazna djela svjetske kinematografije za djecu i mlade , a filmski naslovi dolaze  iz Francuske, SAD-a, Latvije i Irana. Nastojimo da su izabrani filmovi poučni i zabavni.

Za najmlađe kultni francuski igrani film za djecu Crveni balon. Zatim još jedna “klasična” poslastica u programu, igrani film namijenjen  trećašima i četvrtašima, miljenik publike i kritike, iranski film Djeca raja. Na programu će biti pobjednik programa za djecu i mlade Berlinskog filmskog festivala iz  2013. latvijski igrani film Mama, volim te.  Temu ovisnosti o internetu u dokumentarom filmu izuzetno aktualne tematike Ovisnik o internetu, koji se bavi prvim kampom za odvikavanje od interneta i reprogramiranjem mladih u Kini namijenili smo najstarijim osnovnoškolcima.

Nakon projekcija ugostit ćemo redateljicu i filmsku kritičarku Višnju Vukašinović (“najnovija” podpredsjednica Hrvatskog društva filmskih kritičara), snimateljicu i redateljicu Bojanu Burnać čiji je film nedavno selektiran za Hot Docs-e i producenticu Tamaru Babun (akcija “Puk’o mi je film!”, Factum, Zagreb Dox) dok uvodnike i razgovore u film vodi dugogodišnji suradnik Udruge Nino Kovačić.

admin Author