“Čarolija bjeline” i baleta u režiji članova likovne udruge “Moslavački štrk”

Članovi popovačke Udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk” su u petak, 19. svibnja u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska, Novljane ponovno počastili još jednom tematskom izložbom slika.

Otvorenju su nazočili gradonačelnik Novske Vlado Klasan, ravnateljica POU-a Valentina Opić, a osim autora ove skupne izložbe, potporu svojim kolegama došli su iskazati i članovi DLAN-a iz Novske. Izložbu pod nazivom “Čarolija bjeline” svečano je otvorio gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je tom prigodom konstatirao kako je kultura most koji najbrže spaja ljude.

Ovoga puta odlučili smo se za tematsku izložbu vezanu uz balerine koje su poimanje gracioznosti, snage, ljepote, kulture i slobode, svega onoga što se krije u svakome od nas” izjavila je predsjednica Udruge Marija Pukec Žigić, koja se ovom prigodom zahvalila gradonačelniku što se odazvao na izložbu, rekavši kako im je iskazao veliku potporu. Izložba je bila popraćena i s nekoliko autorskih stihova koje su pročitale članice PULS-a “Moslavački štrk”, a glazbeni ugođaj upotpunio je učenik Glazbene škole u Novskoj Marko Vitković. Članovi Udruge istaknuli su kako će ove godine prema njihovom planu i programu, održati još nekoliko interesantnih tematskih izložbi.

no images were found

admin Author