Dječja predstava “Šumastikus” odigrana u POU Novska

Dječja predstava “Šumastikus” je predstava u pokretu u čijem su središtu Roza i Draško, dva djeteta koja se zajedno nađu izgubljena u šumi i ovise samo jedno o drugome. Predstava je odigrana u četvrtak, 8. lipnja u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska.
Kroz predstavu djeci su dočarane povremene svađe, dvoje prijatelja, zajednička otkrića i pokušaji preživljvanja u prirodi prožeti čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je “Šuma striborova” i “Petar Pan” što je predstavu učinilo magičnim, zanimljivim i uzbudljivim doživljajem djeci iz Dječjeg vrtića “Radost” Novska i Osnovne škole Novsvka, koji su predstavu popratili svojim veselim i glasnim smijehom.

Nagrađivani glumci Sanja Milardović i Petar Cvirn u zajedničkoj su režiji i izvedbi ostvarili toplu i razigranu dječju predstavu “Šumastikus”. Predstava je već imala nekoliko izvedbi i dvije turneje u Njemačkoj u ožujku i svibnju 2017. Radovi Sanje Milardović i Petra Cvirna, koji iza sebe imaju niz institucionalnih i izvaninstitucionalnih projekata vezanih uz najmlađe, nikad ne prođu nezapaženo. O tome svjedoče brojne nagrade koje su dobili u svojim uspješnim karijerama. “Šumastikus” zasigurno neće biti iznimka, što mogu potvrditi i maleni novljanski gledatelji koji su pogledali predstavu.

admin Author