Shirley Valentine, kazališna predstava u Gradskom kinu Novska

Romantična monokomedija ili melodrama Shirley Valentine u ulozi Ksenije Pajić održana je u srijedu, 5. srpnja u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska.

U večernjim ljetnim satima novljani su imali priliku pogledati melodramu s dodatcima monokomedije i izvedbi poznate nam glumice Ksenije Pajić koja je vjerodostojno prikazala jedan životni put žene u kasnim četrdesetim godinama u kojoj su se mnoge žene iz publike pronašle.

Kroz priču sa zidom Shirey Valentine nas vraća u dane svoje mladosti, romantike “s njim koji je sada njen muž” i nje “koja je sada ona” i pita se gdje su se izgubili. Zaljubljenost, brak, dobitak i odgoj djece, kuhinja, odlazak djece, nezadovoljstvo koje se uvuklo između njih i povlačenje Shirley Valentine u sebe i svoje nutrine, nezadovoljna i još uvije s željom da živi život, da voli, da ljubi, da mašta…

U traganju za izgubljenom srećom, odluči otići na put s prijateljicom Jane u Grčku. Na tom putu susreće Kostasa, lijepog grka, koji uspije u njoj probuditi život. Ali, život sa svojim mužem koji dolazi po nju u Grčku a ona ga dočekuje riječima:
Bok, nekoć sam bila majka. Nekoć sam ti bila žena. Ali, sada sam opet Shirley Valentine. Želiš popiti piće sa mnom?

Ksenija Pajić glumeći Shirley Valentine je vrlo uspješno dočarala život mnogih brakova, mnogih žena i zaslužno velikim pljeskom vraćena više puta na binu.

admin Author