SAMOSTALNA IZLOŽBA : Vjekoslav Pešut “Violet”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Vjekoslava Pešuta “Violet” koja će se održati u petak 25. kolovoza 2017. u 19 sati u  galeriji POU Novska.

O izložbi…

Gledajući vedro ljetno noćno nebo ispunjeno iskrenjem bezbrojnih zvijezda pitamo se kao i brojne generacije stanovnika Zemlje prije nas jesmo li jedina živa bića u tom prostornom beskraju. Astronomi, znanstvenici koji proučavaju i tumače nebeska tijela i kretanja i događanja u svemiru tvrde da smo okruženi s toliko objekata što bi se moglo izraziti brojkom od jedinice i četrdeset nula.

Posljednjih godina, otkako kruži oko Zemlje u orbiti satelitski teleskop, izbjegnuta je smetnja naše nečiste atmosfere, mogu se promatrati veće udaljenosti. Tako je otkriveno da za naše oko vidljiva jedna sjajna točkica je ustvari i više milijuna nebeskih tijela oblikovano kružno, ovalno, spiralno i sl.

Uzalud ćete na astronomskim kartama neba tražiti galaktiku u obliku osmice nazivom BZ6 184A u kojoj se neobičnim ljubičastim sjajem ističe zvijezda VIOLET.

Znanstvenici kažu da su brojna usmena svjedočenja, fotografije, crteži o posjetama neidentificiranih letećih objekata (NLO, u stranoj inačici UFO) samo plod mašte darovitih pojedinaca. Ufolozi već istražuju da li su pohodili ljubičasti Violetani.

Pisci, slikari, crtači, animatori, filmski redatelji pa i drugi znatiželjnici mogu se kroz Društvo za znanstvenu fantastiku „SFERA“ iz Zagreba susresti sa zamislima koje će se možda ostvariti tek našim potomcima.

Autor

admin Author