Teatar EXIT “SUTRA (NI)JE NOVI DAN”

UTORAK, 17. listopada u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 10. LISTOPADA u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Teatar EXIT

SUTRA (NI)JE NOVI DAN! je predstava o nizu naših problema, konflikata  i dilema, otkačena  i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare!

Na tragu svoje autorske uspješnice Kako misliš mene nema?! (odigrane preko 250 puta) Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca – Iskru Jirsak, Zorana Pribičevića i Mirelu Videk u predstavi Sutra (ni)jenovi dan! Oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi  transformiraju u niz različitih likova i karaktera iz našega grada.  Vidjet ćete ih  – do grla u problemima, u suludim situacijama  i interakcijama,  sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! Predstava je prilika da ih upoznate, da čujete njihove sulude, smiješno-gorke i potresne priče… jer i vas se tiču.

U dva sata virtuozne turboigre  – oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…

Dođite i saznajte tko su ti ljudi što žive pored vas, što im se događa, muči i rastura. Kako su nadrapali i zašto su se raspali. Gdje su se zaje****  i zašto su naje****. Koji film furaju i u što ih guraju, o čemu maštaju i kako ispaštaju u današnjem vremenu  sve veće  bijede, u dehumaniziranom svijetu interesa i profita, u kojem su outfit, poze, lažna obećanja i promocije važnije od ljudi, njihovih života i smisla.

Ispreplitanjem stvarnog i fikcionalnog, autobiografskog i izmišljenog predstava propitkuje područja i traume rodnih, spolnih, seksualnih i tjelesnih identiteta – različite vrste poniženja, zanemarivanja, zlostavljanja, pedagoške i ljudske diskriminacije… i njihova maskiranja.

Stalnim promjenama perspektive od jednog lika do drugog, predstava s dirljivom empatijom ispovijeda djeliće njihovih života, ali i svakoga od nas. To je predstava o običnim ljudima, o njihovim osamljenostima, dvojbama i strahovima, o teškoći ostvarivanja odnosa s drugim… o ljudima kojima se dogodio život onako kako nisu željeli, o teškoćama da se krene u novi dan s nadom i vjerom, o pokušajima da se pobjegne i izbavi od traumatične prošlosti, da se spasi od još nepodnošljivije sadašnjosti i od potpuno neizvjesne budućnosti.

Autorski projekt Ivica Boban i glumci
Igraju Iskra Jirsak, Mirela Videk, Zoran Pribičević
Scenograf Dinka Jeričević
Kostimograf Ana Trišler
Oblikovanje svjetla Deni Šesnić
Glazba Willem Miličević
Koreograf Petra Hraščanec
Projekcije Dario Hacek
Majstori rasvjete Marino Frankola i Dragan Micić
Majstori tona Joško Širinić, Nebojša Paunković i Ivan Pavić
Vođenje projekcija Dragan Micić i Marino Frankola
Fotografija Radomir Sarađen
Dizajn plakata i programske knjižice Marin Mimica i Bojan Kanižaj
Suradnici na projektu Petra Kelvišer, Dominik Milanović, Ivo Živković, Franjo Smes, Tea Matanović, Iris Kranjčec, Emir Hadžović
Organizacija, promocija i prodaja Valentina Bastalec, Mirela Lautar, Vedrana Reberšak
Producent predstave Matko Raguž
Umjetnički ravnatelj Teatra EXIT Matko Raguž

admin Author