Kako izdresirati zmaja 2D

16. svibnja u 17 sati.

SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI

Vikinški tinejdžer mora se dokazati kao borac protiv zmajeva, no na kraju završi kao prijatelj jednog ranjenog zmaja. Crtić za sve generacije!

Ova avanturistička komedija temelji se na knjizi Cresside Cowell, a smještena je u mitski svijet kršnih Vikinga i zmajeva koji rigaju vatru. U središtu priče je vikinški tinejdžer Štucko (Jay Baruchel) koji živi na otoku Berku gdje je borba sa zmajevima svakodnevna pojava. Mladićevi napredni pogledi na svijet i nekonvencionalan smisao za humor ne sjedaju baš najbolje ostatku plemena, a ni poglavici Stoicku (Gerard Butler) koji je ujedno i njegov otac.

.

Nakon što se Štucko uključi u trening za dresuru zmajeva u kojem sudjeluju i ostali tinejdžeri – Astrid (America Ferrera), Snotlout (Jonah Hill), Fishlegs (Christopher Mintz-Plasse) i blizanci Ruffnut (Kristen Wiig) i Tuffnut (T.J. Miller) – on vidi svoju priliku za dokazivanjem da može postati borac. Ipak, nakon što susretne ozlijeđenog zmaja, naposljetku se s njim i sprijatelji. Njegov se svijet preokrene naglavačke i ono što je započelo kao Štuckova jedina šansa za dokazivanjem pretvara se u priliku da cijelo Štuckovo pleme krene sasvim novim smjerom.

.

Originalni naslov: How To Train Your Dragon
Žanr:
animirani
Trajanje:
98′
Godina izdanja:
2010.
Zemlja:
SAD
Izdavač/Distributer:
DreamWorks Animation
Uloge:
Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera, Jonah Hill, Craig Ferguson, Kristen Wiig, TJ Miller
Glasovi:
Mitja Smiljanić, Robert Ugrina, Mia Krajcar, Ozren Grabarić, Kristijan Potočki
Režija:
Chris Sanders, Dean Deblois
Scenarij:
Chris Sanders, Dean DeBlois
Producent/i:
Bonnie Arnold

(izvor: filmski.hr)

admin Author