Projekcija dokumentarnog filma “Karolu s ljubavlju” i predstavljanje knjige novinara HKR-a Domagoja Pejića

Projekcija dokumentarnog filma ‘Karolu s ljubavlju’ i predstavljanje knjige ‘Rođen sam u Wadowicama’ novinara HKR-a Domagoja Pejića održat će se u POU Novska u utorak, 3.travnja u 19,30. Ulaz je slobodan. Zainteresirani će knjigu moći kupiti za 50 kn. Događaj se organizira u povodu 13.obljetnice smrti Ivana Pavla II.

Film ‘Karolu s ljubavlju‘ sniman je u Poljskoj, u zavičaju pape Ivana Pavla II. Dokumentaran je, traje 30 minuta i na međunarodnom festivalu kršćanskog filma održanom 2015.godine u Bjelorusiji Domagoj Pejić je za film dobio priznanje jer je – kako je naveo žiri festivala – ‘rađen s osobitom ljubavlju prema Sv.Ivanu Pavlu II‘.

Knjiga ‘Rođen sam u Wadowicama‘ putopisnog je karaktera, nastala tijekom autorovog putovanja u WadowiceKrakow.

O autoru:

Domagoj Pejić voditelj je i novinar na Hrvatskome katoličkom radiju. Uz ‘Rođen sam u Wadowicama’ objavio je još tri knjige o papi Ivanu Pavlu II; ‘Dom pokraj Wisle’, zatim ‘Santo subito’ te hodočasnički dnevnik ‘Hvala, Sveti Oče’. U njemu opisuje svoje zahvalno pješačenje od Zagreba do Rima u povodu 84. rođendana Ivana Pavla II.

Autor je i tri dokumentarna filma. Za prvi film ‘Hvala, Sveti Oče – cesta sjećanja’ dobio je treću nagradu u amaterskoj konkurenciji na festivalu katoličkog filma u poljskom Niepokalanowu. Film ‘Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje’ snimljen je u zavičaju Karola Wojtyle. I treći film ‘Karolu s ljubavlju’ snimljen je u Poljskoj. Za njega je autor na Međunarodnom festivalu kršćanskog filma ‘Magnificat 2015’ u Bjelorusiji dobio priznanje jer je film – kako stoji na priznanju – ‘rađen s osobitom ljubavlju prema sv.Ivanu Pavlu II’

admin Author