Crno bijeli svijet modne fotografije Dražena Tirića

Art of Fashion, šesta je izložba bjelovarskog fotografa Dražena Tirića, otvorena u Galeriji POU Novska u sklopu programa “Dani mode 2018.”, a izloženo je četrdesetak crno bijelih fotografija velikog formata.

Dražen Tirić, pripada mlađoj generaciji hrvatskih fotografa, svoj izlagački put započeo je na skupnoj izložbi modne fotografije u novljanskoj Galeriji prije šest godina, a sudjelovao je i na radionici modne fotografije u Novskoj.

U početku su mu motivi ulični portreti i dokumentarna fotografija koja s vremenom prerasta u urbanu modnu fotografiju snimljenu na raznim lokacijama, dok mu je sada u fokusu interesa akt fotografija.

– Kroz fotografije, podcrtane urbano-erotskim karakterom, te snimljenim u različitim gradovima, pa i državama, autor kao okvir izričaja upotrebljava neutralnost dokumentarne fotografije. Pri tome u okvir istodobno inkorporira subjektivni, umjetnički pristup istražujući finu liniju koja razdvaja dokumentarno od umjetničkog – naglasio je mr. sc. Damir Tiljak, fotograf, govoreći o radovima.

Izložbu je otvorila Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika, a održana je i mala revija modela haljina, kolekcija izrađena u Srednjoj školi Novska.

Osim u Galeriji dio fotografija izložene su i u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice “Ante Jagar”, a izložba se može pogledati do kraja lipnja.

admin Author