PREDSTAVA: Olga i Lina

Zbog bolesti glavnog glumca u predstavi “Dnevnik malog Perice”, biti će prikazana predstava “Olga i Lina” u istom terminu. Primite naše isprike.

NEDJELJA, 1. SRPNJA 2018. u 18.30 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti na blagajni dvorane na dan predstave. Blagajna je otvorena od 17.30 do 18.30 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Amatersko kazalište Doma kulture Kristalna kocka vedrine

Pavao Pavličić je autor ove “punokrvne” obiteljske drame.

Obiteljske jer su dvije protagonistice sestre rastrgane svim onim što ih čini sličnima a opet različitima, rastrgane obiteljskim naslijeđem, odnosima i žaljenjem za proteklim vremenom, za roditeljima, propuštenim (ili pak ostvarenim) prilikama.

Drame jer su dvije sestre glumice, te teške profesije u kojima se žive na stotine tuđih života a možda vrlo rijetko svoj.

I “punokrvne” jer punokrvna drama neće prevagnuti na jednu stranu, dati za pravo samo jednom liku već će shvatiti i opravdati (motivirati) akciju oba lika, pa još kad se radi o vječnim pitanjima nacionalne bliže i dalje prošlosti, kad se radi o patnjama ljudi u turbulentnim vremenima dramski konflikt može biti samo “punokrvan”.

Pomalo zastrašujuća “izolacija” u obiteljskom stanu u Zagrebu, polovicom devedesetih godina prošlog (a tako dohvatljivog) stoljeća ističe jake emocije dviju sestara u vječitoj borbi za emocionalno naslijeđe.

Pavao Pavličić: OLGA I LINA

Režija:
Silvije Vadla

Uloge:
Paola Slavica
Antonia Šašo

Adaptacija teksta: Kristina Kregelj
Scenografija i kostimi: Danijela Gotal Grgurač
Rekviziti: Boris Lemaić
Glazba: Branko Kužnar
Majstor svjetla: Zdravko Kovačević /Aleksandar Franjić
Majstor tona: Nenad Rožanković /Ivan Mihić

Produkcija: Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak

admin Author