Bogatstvo boja i motiva na slikama umjetnika – likovna kolonija u novljanskom gradskom parku

Gradski park još jednom su ispunili umjetnici, neprofesionalni i akademski slikari na likovnoj koloniji koje niz godina organizira Pučko otvoreno učilište Novska u suradnji s Društvom likovnih autora Novska, DLAN.

Uz štafelaje u parku i ugodnu atmosferu što pruža hladovina parka, nastajala su djela likovnjaka koji su se okupili iz više likovnih sredina. Među autoricama i Matea Vukelić, akademska slikarica koja svoje likovno znanje prenosi na mlađe u jednoj kutinskoj Osnovnoj školi i članica je likovne grupe SOL iz Lipovljana. Motivi na njenim slikama su mrtva priroda i pejzaži, slikani tehnikom ulja na platnu.

Matea je do sada imala nekoliko skupnih izložbi, a priprema radove za prvu samostalnu izložbu.

Mrtva priroda zaokupila je i najmlađu sudionicu likovne kolonije, Elenu Poklečki, učenicu Osnovne škole Novska. Njen dar za crtanje prepoznala je nastavnica likovne kulture Nataša Tisaj i nakon olovke, crtanja tušem i akvarelom, radovi su joj bili izlagana na više školskih izložbi, na radionici koji je vodio novljanski slikar Zlatko Žagar počinje raditi tehnikom ulja na platnu.

Iako je još čeka završetak Osnovne škole, Elana razmišlja o slikarstvu, o upisu u školu primijenjenih umjetnosti i završetku Likovne akademije.

Slikarstvo volim i želim se time baviti – kazala je Elena, dok je sigurnom rukom završavala svoj rad koji će se naći na skupnoj izložbi u Galeriji POU Novska.

Kako je u razgovoru rekla Valentina Opić, ravnateljica POU Novska, “posjetiteljima naše galerijske ponude poznato je da smo imali niz izložbi autorica i autora, akademskih i neprofesionalnih likovnih umjetnika, a radove nastale na ovoj likovnoj koloniji, nakon što ih se opremi, izložiti na jednoj od izloži u našem prostoru Galerije“.

admin Author