Znanje se isplati “Tjedan cjeloživotnog učenja 2018.”

Dvanaesti put Pučko otvoreno učilište Novska uključilo se u provedbu Nacionalnog programa Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osoba “Tjedan cjeloživotnog učenja” koje se provodi u cijeloj Hrvatskoj. Sudionici su učenici, institucije i udruge, a posjetiteljima su pokazivali znanja i vještine kojima se bave.

Na izložbenim štandovima i prostoru iza Gradske knjižnice i kina, aktivnosti je predstavilo tridesetak udruga koja djeluju na području grada Novske, od najmlađih do starijih, djeca iz vrtića, osnovci i srednjoškolci, policajci, vatrogasci i komunalci kao i rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci, svi koji su željeli pokazati kako ne treba prestajati učiti te da se znanje isplati.

Cjeloživotno učenje treba poticati, potičemo sve naše mlade ali i one starije na učenje, kazala je Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika prigodom otvaranja ove manifestacije znanja.

Sa znatiželjom se razgledalo izloženo, srednjoškolci su pokazali automobil na solarni pogon, policajci opremu koju koriste kao i vatrogasci, a važnost stalnog osposobljavanja istaknuli su gorski spašavatelji HGSS-a Stanice Novska.

Svaki gorski spašavatelj treba savladati mnoga znanja kako bi obavio sve zadaće i poslove spašavanja, rekao je Darko Josić, član Stanice Novska.

Djelatnici i volonteri Crvenog križa Novska pokazali su pravilno oživljavanje unesrećenih. Ravnatelj Zoran Prpić posebno je istaknuo rad volontera koji su uključeni su sve aktivnosti i bez kojih bi ih bilo teško provoditi.

Za učenje nikada nije kasno, učiti od predškolske dobi do razdoblja nakon umirovljenja. Program cjeloživotnog učenja uvažava sve oblike formalnog i neformalno obrazovanja i stjecanja novih znanja.

no images were found

 

 

admin Author