Koncert klape “Vokalisti Salone”

SRIJEDA, 13. OŽUJKA U 19 SATI.

*koncert će biti fotografiran u promotivne svrhe

Kao jedinstvena pjevačka skupina koja njeguje bašćinske muzikološke korijene i posebnosti mediteranskog podneblja ovaj ansambl je spašavao od zaborava niz dragocjenih pučkih napjeva i crkvenih popijevki. Koncertni program ” Vokalista” obuhvaća, dakako, i kompozicije suvremenih skladatelja duhovnog i svjetovnog karaktera skladane na autohtonim melosnim korijenima i tradiciji iz gotovo svih razdoblja htijući slušateljima, osim pomno izabranog programa ponuditi i jedan povijesno edukativni put tijekom koncerta.

U kontinuiranom trajanju od tri desetljeća (2004.g. nam je bila jubilarna 30.) grupa je doživljavala promjene htijući utrti jedan nov put ,a prepoznatljiv ljubiteljima lijepih umjetnosti, pomno birajući voditelje i pjevače i šireći interese u programskom smislu.Težnje ka perfekcionizmu u ovaj su sastav pretočili mnogi priznati stručnjaci i pri tom ostavljajući svoj trag. Mislimo da dovoljno govore imena umjetničkih voditelja kao: D. Tambača, pok. I. Cvitanović, mr. N. Buble, R. Kraljević, I. Lipanović , G. Grubišić, prof. Vladan Vuletin, mo M. Čačija, prof. T. Ćićerić, mag. B. JuračićLjubo Stipišić- Delmata koji je ukupno ravnao s Vokalistima 23 godine. 2009. sastav ponovno vodi maestro Vladan Vuletin a u 2011 godini Vokaliste Salone preuzima stručni voditelj, maestro prof. Mirko Jankov. 

Koncert će se održati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska.
Ulaz na koncert se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti u Pučkom otvorenom učilištu Novska od 7.3.2019.