“Dom izvan doma” – edukacije


U utorak 20. listopada 2020. godine u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska krenule su edukacije u sklopu projekta „Dom izvan doma“.

Ravnatelj POU Novska Miroslav Perošević
Ravnatelj POU Novska Miroslav Perošević

Time je započeo projekt koji ima cilj unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i pomirenje poslovnog i obiteljskog života razvojem učinkovitih socijalnih usluga u zajednici na području grada Novske te osposobljavanje i osnaživanje kapaciteta stručnih osoba za rad s ciljnim skupinama, te podizanje svijesti šire javnosti i razvoja učinkovitih socijalnih usluga na području grada Novske.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a ukupna vrijednost jest 1.402.032,59 kn koji je u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Novska dok su partneri u projektu Centar za socijalnu skrb Novska i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Predstavnica Grada Novske Maja Kveštak
Predstavnica Grada Novske Maja Kveštak

Ovim projektom uspostavit će se prostor za poludnevni boravak koji će omogućiti djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, članovima obitelji djece i mladih, te stručnjacima koji rade s pripadnicima ciljnih skupina dnevno obitavanje u uvjetima udobnog, sigurnog i mirnog okruženja uz organiziranje različitih edukacijskih, informativnih, sportskih, likovnih, kulturnih i zabavnih radionica. S obzirom da su ciljna skupina djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osigurat će im se prijevoz do mjesta i smjesta provedbe
projektnih aktivnosti.

Polaznici edukacije
Polaznici edukacije

Isto tako, svi članovi projektnog tima proći će edukacije koje za cilj imaju podići njihove kapacitete i podučiti ih mjerama obiteljsko-pravne zaštite, roditeljskim kompetencijama i stilovima, privrženosti i izazovima u odgoju, socijalnom radu u zajednici i zaštiti dobrobiti djeteta.

Online predavanje
Online predavanje

Navedenim aktivnostima poboljšat će se život ciljnih skupina, te će se pridonijeti njihovom uključivanju u lokalnu zajednicu i međusobnoj socijalizaciji.

Polaznici edukacije
Polaznici edukacije

admin Author