Izložba “Hommage Ferdi Kovačeviću” autora Zlatka Žagara

Autor izložbe, Zlatko Žagar
Autor izložbe, Zlatko Žagar

Među najupornijim autorima koji su najdugovječniji na likovnoj sceni Novske zasigurno se smjestio  Zlatko Žagar, slikar čiji se rad razvijao, a tehnika dotjerana do savršenstva.

Samostalnom izložbom „Hommage Ferdi Kovačeviću“  u Galeriji POU NovskaŽagar s 24 rada koje izlaže, odužio se velikom hrvatskom slikaru čiji su ga motivi na slikama na početku njegovog rada privukli.

Žagar slikama ulja na platnu slavi djela Ferde Kovačevića, a u povodu 150 godina rođenja slikara čije je slikarski i životni put predstavila Danijela Pauković, profesorica.

 „Mjesecima marljivo radeći u svom ateljeu, Zlatko je odajući izuzetno poštovanje Ferdi Kovačeviću i njegovom stvaralaštvu, ponavljao motive i slikarsku tehniku“, u predgovoru kataloga piše Vjekoslav Pešut, likovni pedagog i slikar.

Zlatko Žagar istaknuti je član novljanskog slikarskog kruga, Društva likovnih autora Novska, prvu samostalnu izložbu priredio je 1989. godine u Novskoj, izlagao je i u ZagrebuVaraždinuSisku i drugim mjestima u Hrvatskoj, kao i u inozemstvu. Sudjeluje na likovnim kolonijama, izlaže na skupnim izložbama članova DLAN-a, a kao voditelj Škole crtnja, uči mlade slikarskim vještinama.

Izložbu je otvorio Marin Piletić, gradonačelnik, radovi se mogu razgledati do kraja ovog mjeseca, a onda se seli u Zagreb.

Željko Gašparović