/Najava/ Digitalna noć muzeja

Digitalna noć muzeja
Digitalna noć muzeja


U 2021. godini, 16. Noć muzeja održava se u nešto drugačijem obliku nego dosadašnje manifestacije. 

Unatoč globalnoj krizi izazvanoj pandemijom corona virusa, obzirom da je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori šesnaeste Digitalne Noći muzeja, nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima.

Organizacijski tim Noći muzeja unutar Hrvatskog muzejskog društva, u okolnostima kada se većina  kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalnu kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, po sadašnjim uvjetima koji su prvenstveno vezani za epidemiološke mjere pandemije Covida 19, nakon konzultacija s brojnom muzejskom zajednicom, suglasan je u potpunosti da se 16. NOĆ MUZEJA  održi kao DIGITALNA NOĆ MUZEJA, na način koji je imanentan vremenu i funkcioniranju muzeja u uvjetima globalne svjetske krize.

Pučko otvoreno učilište Novska u skladu s navedenim uputama 29. siječnja predstavit će video uradak o našoj Zavičajnoj zbirci Grada Novske. Video će biti objavljen na web i facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta Novska.

Usprkos trenutnoj situaciji, u petak 29. siječnja kada se i obilježava 16. Noć muzeja vrata naše Zavičajne zbirke Grada Novske biti će otvorena od 9 do 20 sati, za sve zainteresirane posjetitelje. Podsjećamo da se svi posjetitelji prilikom postjeta moraju pridržavati osnovnih epidemioloških uputa.

admin Author