Edukacija žena iz projekta „Aktiviraj se i pomozi“

Edukacija žena iz projekta „Aktiviraj se i pomozi

U Pučkom otvorenom učilištu započela je edukacija žena koje su zaposlene u projektu „Zaželi“, koji provodi Crveni križ Novska. Žene se osposobljavaju za dvije vrste poslova, jedna grupa od 24 polaznice odabrala je program za cvjećare – aranžere, a druga grupa od 14 polaznica odabrala je osposobljavanje za slastičare.

Programi osposobljavanja trajat će do sredine lipnja, a stručne voditeljice nastavnog programa su Dijana Bogović Gulić, za slastičare i Monika Matacun, za cvjećare-aranžere.

Nakon uspješno završenog programa, žene iz projekta „Zaželi“ se potiču na otvaranje vlastitog obrta iz navedenih zanimanja. – Vjerujemo da će poticajna sredstva Grada Novske, Županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nekoga potaknuti i na taj poduzetni korak – kazala je Melita Mihalić, voditeljica projekta „Aktiviraj se i pomozi“ iz Crvenog križa Novska.

Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske istaknuo je važnost projekta „Zaželi“ za našu zajednicu, a posebno za starije sugrađane kojima je ovim projektom pružena svakodnevna pomoć i skrb u obavljanju njihovih životnih potreba. – „Žene zaposlene na projektu „Zaželi“ svakodnevno otvaraju vrata starijih sugrađana, te rade vrlo human posao. Na području grada Novske, ovim projektom zaposleno je 100 žena, a nositelji su Crveni križ, Grad Novska i Lokalna akcijska grupa LAG „Zeleni trokut“.  To je veliko poduzeće u koje je uključen ogroman broj korisnika usluga i za čije poslove su povučena sredstva iz Europskog socijalnog fonda“, zaključio je gradonačelnik Piletić.