Dodjela uvjerenja – “Ruke koje mogu sve”


U Pučkom otvorenom učilištu Novska 11. veljače održana je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za 28 gerontodomaćica i 10 slastičarki u sklopu projekta “Ruke koje mogu sve”. Projekt je provodila Lokalna akcijska grupa “Zeleni trokut”, a iznos od 3.714.352,50 kn financiran je od strane Europskog socijalnog fonda (85%) te od strane Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Uvjerenje o osposobljavanju upisat će se u radnu knjižicu svim korisnicima kako bi se povećale mogućnosti i prilike za otvaranje vlastitog obrta ili potražnju posla.

„Oduvijek sam imala želju i strast prema slastičarstvu i s ovom prilikom mislim da sam ostvarila ono o čemu sam maštala dugi niz godina.Za početak imam želju zaposliti se i izoštriti svoje vještine u slastičarstvu a kada dođe pravo vrijeme onda pokušati otvoriti svoj obrt. Što se tiče kolega i cijelokupnog iskustva i više sam nego zadovoljna.“ – korisnica programa “Ruke koje mogu sve”
“U projekt “Ruke koje mogu sve”, čiji je cilj osnažiti radni potencijal i kompetencije sudionika, uključeno je 40 žena iz ruralnih područja. Projekt traje do 7.4.2022. kada će se održati i završna konferencija. Kroz završnu konferenciju podsjetit ćemo se i prikazati što su sve naše vrijedne ruke napravile te što je predviđeno za budćnost.“ – Ksenija Kovačević, voditeljica projekta “Ruke koje mogu sve”

Voditeljica projekta Ksenija Kovačević za kraj zahvaljuje se na suradnji s „LAG“ Zelenim trokutom i nada se daljnoj suradnji na budućim projektima.

admin Author