Odigrana predstava “Ocat i sin”

Predstava “Ocat i sin”

Sinoć, 26. travnja, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska održana je humoristična predstava „Ocat i sin“ u kojoj glavne uloge igraju Zlatan Zuhrić-Zuhra i Tin Sedlar. Mnogobrojna publika nije ostala ravnodušna na radnju predstave pa se dvoranom orio smijeh iako je isti duo gostovao u Novskoj prije više od četiri godine.

Radnja ove predstave, odnosno komedije temelji se na generacijskom jazu oca koji predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama te sina kao tipičnog primjera modernog dečka koji voli sve što vole mladi. Zaplet započinje kada otac isplanira cijeli dan za njih dvojicu, no sin ima druge planove jer se priprema za spoj s djevojkom. Urnebes započinje kad ponosni otac koristi sve što je u njegovoj moći ne bi li sina pripremio za spoj na najbolji mogući način.

Predstavu su režirali i pripremili upravo Zuhra i Sedlar, a inspiraciju za njenu radnju Zuhra je, prema vlastitim riječima, pronašao u stvarnim životnim situacijama koje proživljava s vlastitim sinom devetnaestogodišnjakom.

Martina Movrić