Međunarodni dan muzeja 2022.


Muzejska zavičajna zbirka grada Novske se ove godine pridružuje programu u sklopu Međunarodnog dana muzeja. #MDM2022

Tijekom cijelog dana (8 – 20h) u prostorijama stalnog postava bit će smješten 3D printer, a posjetitelji će kući moći ponijeti printani muzejski suvenir.

Od 14 – 17 h biti će dostupna radionica (uz najavu) pod nazivom Muzej u stripu, čiji je cilj upoznavanje djece, mladih i odraslih sa stalnim postavom Muzejske zavičajne zbirke grada Novske kroz tzv. devetu umjetnost – strip. Posjetitelji će uz stručno vodstvo imati priliku saznati više o novljanskoj povijesti, obraćajući pažnju na predmete koji se nalaze u zbirci i njihovu namjenu. Po završetku obilaska, sudionici će dobiti zadatak da odaberu neke od njima najzanimljivijih predmeta iz zbirke, koje će zatim morati pretočiti u radnju vlastitog kraćeg stripa. Posjetitelje će zbirkom provesti kustos Luka Štefan, a radionicu će održati Nikola Pažin iz Inkubatora društvenih inovacija u Novskoj

Istog dana bit će otvorena i javnosti dostupna virtualna izložba Detalji iz muzeja. Virtualni posjetitelji će kroz objektiv novljanskog fotografa Tomislava Korana imati priliku detaljnije upoznati predmete iz stalnog postava Muzejske zavičajne zbirke grada Novske. Link na virtualnu izložbu biti će dostupan od 18. svibnja do 27. lipnja.

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta (8-20h), posjetitelji će moći razgledati i tekuću izložbu fotografija povodom 100-te godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana.

Veselimo se vašem dolasku!

Luka Štefan Author