Stand UP Comedy Željko Pervan

08. ožujka u 20 sati.

CIJENA ULAZNICE: 50kn.

Poznati komičar Željko Pervan nema  problema nasmijati publiku. Njegova doradjena predstava „Božanstvena komedija“ vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove (ali i susjedne države: Sloveniju, BiH…) i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Sredinom listopada nakon nekoliko godina pauze gostovao je u kazalištu Vidra i ulaznice su danima prije bile raspordane.

Njemu su omiljene teme Slovenci i žene . Ismijava  i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”. Na nišan je  HDZ, ali i SDP. Komentira  i akciju “Kupujte hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je  tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda na komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna  tema  su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovinom u Sloveniji.

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. “Čim žena kaže ‘da’, u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?”. Ne ostao dužan ni muškima: “Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena”, komentirao je u svom zajedljivom stilu.
Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada je spomene Zakon o zabrani pušenja. “Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne”, u svom stilu pita se Pervan koji  kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

NAPOMENA: Predstava ne ulazi u godišnju kartu, jer nije u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska.  Ulaznice se ne mogu rezervirati, već se isključivo prodaju svaki radni dan od 8h do 15h, ili na dan predstave.

admin Author