PREDSTAVE

PREDSTAVA: “Pluća”

PONEDJELJAK, 16. travnja u 19 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti na blagajni dvorane na dan predstave. Blagajna je otvorena od 18 do 19 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Koprodukcija Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni.
Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Aida Bukvić, redateljica
Tekst: Duncan Macmillan
Režija: Aida Bukvić
Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić
Prijevod: Lada SilađinIspravak netočnih informacijaPredstava ‘Zaboravi Hollywood’ oduševila publiku !

U prepunoj kino dvorani Pučkog otvoreno učilišta Novska u srijedu je održana predstava Teatra Gavran “Zaboravi Hollywood”.
Glavni junaci ove neobične priče su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji, te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati profesionalni glumac. Dramatični i komični sukobi uz mnogo humora razotkrili su publici sve ono što se događa van kazališnih dasaka glumačke profesije.

Željko Konigsknecht i Jakov Gavran su glavni glumci predstave, koji su nam rekli kako su više puta gostovali u našem gradu i uvijek se raduju ponovnom susretu s novljanskom publikom.Kazališna predstava ‘Ubojstvo u Klubu Quasimodo’

U srijedu je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska odigrana kazališna predstava “Ubojstvo u Klubu Quasimodo” koju je izvelo kazalište PlayDrama.

Žanr predstave je komični triler u kojem se radnja bavi odnosom dva prijatelja i njihove rasprave o ubojstvu za koje ne znaju je li se dogodilo i tko je ubojstvo počinio.

U predstavi se pojavljuju dvije muške uloge koje su igrali Elvis Bošnjak i Alen Liverić te glavnu žensku ulogu igra mlada glumica Justina Vojaković Fingler.PREDSTAVA: UBOJSTVO U KLUBU QUASIMODO

SRIJEDA, 21. veljače u 19 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti isključivo na blagajni dvorane na dan predstave. Blagajna je otvorena od 17 do 19 sati na dan predstave.

U klubu Quasimodo iza šanka leži plavokosa žena pokrivena stolnjakom. Viri tek pramen plave kose i ruka u kojoj je crvena kravata. Vlasnik kluba Joe budi se s pištoljem u ruci. Njegov prijatelj, također Joe, sinoć je negdje izgubio svoju crvenu kravatu. Ni jedan ni drugi ne sjećaju se plavuše ali očito je da je jedan od njih dvojice ubio plavušu. Tko je to napravio i zašto? Tko je ta plavuša? I dok tako pokušavaju rekonstruirati proteklu noć Joe 1 i Joe 2 susresti će se s izazovom razotkrivanja vlastitog životnog stanja i svojih najdubljih žudnji.

„Ubojstvo u klubu Quasimodo“ jedanaesti je tekst hrvatskog dramskog pisca Elvisa Bošnjaka. U ovoj napetoj triler komediji život i smrt postaju dva identiteta u kojima likovi u nizu komičnih situacija žude za idealom ljepote.

Autorski tim
Redateljica: Nenni Delmestre
Igraju: Elvis Bošnjak Joe 1
Alen Liverić Joe 2
Justina Vojaković Fingler Žena

Scenografija, kostimi i glazba: Lina Vengoechea
Oblikovatelj svjetla: Ivo NižićGavranova predstava “Parovi” u kinu Novska

Najambicioznija predstava Teatra GAVRAN u proteklih četrnaest godina odigrana je u Pučkom otvorenom učilištu Novska. Šest sjajnih glumaca (Ana Vilenica , Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser). Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji naše novljane nisu ostavili ravnodušnim, bilo je smijeha. Svi glumci su igrali po više uloga, transformirali su se vrlo vješto iz jedne uloge u drugu.

Novljani su uživali uz još jednu vrlo dobru kazališnu predstavu koja je pobrala vrlo dobre kritike.

Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a od sada napokon postaje je dostupan i hrvatskim gledateljima, a nedavno i našim novljanima.“OtpisaNE”, nakon premijere i u Novskoj

Predstava OtpisaNe koja je svoju premijeru imala 15. listopada ove godine, stigla je vrlo brzo i u Novsku. Nastala je u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scena Gorica, a inspirirana valom bliskoistočnih migracija.

Priča je to o Hasanu, netipičnom migrantu iz Sirije i bivšem studentu medicine u Beogradu, koji na svojem putu prema Njemačkoj zapne u Zagrebu.

U pomoć mu priskaču tri žene, koje pokušavaju kontrolirati svoje predrasude i pravila nametnuta od okoline.
Sjajna glumačka postava, Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički, novljansku je publiku nasmijala do suza ali i natjerala da razmisle kako bi se oni snašli u sličnoj situaciji.Održana Noć kazališta u Novskoj

Ovog vikenda obilježena je deveta po redu Noć kazališta, manifestacija koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijele zemlje.

Ove godine sudjelovalo je 80-ak kazališnih institucija i organizacija u pedesetak mjesta diljem Hrvatske.
Pučko otvoreno učilište Novska po prvi put se pridružilo mnogobrojnim ustanovama i poklonilo Novljanima još jednu odličnu predstavu, prije koje se u Galeriji POU mogla razgledat i nedavno otvorena izložba.

„Nora – trenutak pobune“ odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena.

Tijekom proba se otkrivaju radnja i važnost Ibsenove Nore, ali i odnosi redatelja i glumaca.
Predstava je nastala u Kazalištu KNAP Centra kulture na Peščenici, a pripremila ju je umjetnička organizacija Tragači.Novljanskim ljubiteljima kazališta odigrana predstava “Velika Zvjerka”

Ovog tjedna u Gradskom kinu svi ljubitelji kazališta imali su priliku pogledati još jednu kazališnu poslasticu.

“Velika Zvjerka“, u gostovanju PlanetArt, predstava je u kojoj su glumci Slavko Jaruga, Marko Torjanac i Luka Dragić, kao tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha? Predstave je pokušala naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, predstava je dotaknula gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter.Teatar Exit novljanskoj publici odigrao predstavu “Sutra (ni) je novi dan”

Još jedna sjajna predstava Teatra Exit oduševila je novljansku publiku, koja je ponovno zahvalila glasnim pljeskom. “Sutra (ni) je novi dan” je priča o svim uzrastima namijenjena i publici svakog uzrasta. U trajanju od gotovo puna dva sata, izmijenili su se razni likovi koje svakodnevno viđamo oko sebe i s kojima se vrlo lako možemo [...]