O NAMA

Pučko otvoreno učilište Novska jedno je od najstarijih učilišta u Republici Hrvatskoj osnovano 1964. g. Osnivač našeg učilišta je Grad Novska.

Trenutno se učilište bavi prikazivanjem filmova u kinu, organiziranjem kazališnih gostovanja, pripremom i organizacijom kulturnih manifestacija u Gradu Novska, te naravno obrazovanjem odraslih.

Kroz obrazovanje odraslih od 2003.  g. u prosjeku godišnje prođe oko 200 polaznika za različite programe (srednja škola III i IV stupanj, informatika, strani jezici, poljoprivredni program, rukovatelji građevinskim strojevima, knjigovođe, keramičari, kuhari, konobari…). Svi ovi programi su verificirani od Ministarstva, te se kao takvi upisuju u radnu knjižicu.

Našim radom smo omogućili ne samo stanovnicima našeg grada nego i stanovnicima šire regije kvalitetno i jeftinije obrazovanje. Imamo i povratne informacije kako su navedeni programi pomogli u zapošljavanju i upisivanju na visokoškolske programe.

Vezano za našu kulturnu djelatnost, već godinama imamo redovitu kazališnu sezonu u kojoj naši građani mogu gledati najpoznatije gostujuće predstave na mjesečnoj bazi.

U našoj galeriji se redovito održavaju izložbe kako domaćih, tako i autora van našega grada.

Kino projekcije se održavaju redovito svakog vikenda, te u posebnim organiziranim prilikama.

Uskoro se očekuje i otvorenje “Muzejske zbirke Sajko”, pošto je djelatnost učilišta proširena i na muzejsku djelatnost.

Osim svih kulturnih djelatnosti kojima se bavimo, često je naša dvorana kulturno središte našega grada za sve druge subjekte koji imaju potrebu za ovakvim prostorom.

Pučko otvoreno učilište Novska je svakako kulturno središte Grada Novske te okolice jer ukoliko nije organizator, onda svakako sudjeluje u manifestacijama u našem gradu.