Nobody

PETAK, 9. TRAVNJA: 20 sati
SUBOTA, 10. TRAVNJA : 20 sati
NEDJELJA, 11. TRAVNJA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Ponekad je mirna osoba, koju nitko ne primjećuje, najopasnija.
Dobitnik nagrade Emmy, Bob Odenkirk (Better Call Saul, The Post, Nebraska, Breaking Bad) glumi Hutch Mansella, neuglednog oca i muža, kojeg život ne mazi, a on je totalno pasivan i prima sve životne udarce bez želje i volje da se odupre. Apsolutni je nitko.

Za vrijeme noćne provale, Hutch odbija braniti sebe, ali i svoju obitelj iako njegov sin napada provalnike, sa željom da se izbjegne ozbiljno nasilje. Njegov sin Blake (Gage Munroe) je razočaran s ocem, a i njegova žena Becca (Connie Nielsen) sve se više udaljava od njega.
Provala pokreće u Hutchu dugo potiskivani bijes te postaje okidač koji ga usmjerava na brutalan put osvete na kojem se otkriva njegova mračna strana, ali i smrtonosne vještine koje posjeduje. Hutch mora obraniti obitelj od opasnog neprijatelja, vođe ruske mafije.

Režiju filma Nobody potpisuje Ilya Naishuller (Hardcore Henry) na temelju scenarija Derek Kolstada (John Wick). Hutchovog oca glumi Emmyijem nagrađeni Christopher Lloyd, a tajnu pomoć Hutchu pruža glazbenik i glumac RZA, prijatelj iz Hutcheve prošlosti koji posjeduje jednako smrtonosne vještine.

Producenti filma su Kelly McCormick i David Letich koji potpisuju hitove Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, Deadpool 2, Atomic Blonde.

IZVORNO IME: Nobody
REDATELJ: Ilya Naishuller | ŽANR: akcija
ULOGE: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd
TRAJANJE FILMA: 92 min | GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |

Pogrešno skretanje: Početak / Wrong Turn: The Foundation

PETAK, 19. OŽUJKA: 20 sati
SUBOTA, 20. OŽUJKA : 20 sati
NEDJELJA, 21. OŽUJKA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Osamnaest godina nakon što je Alan B. McElroy obožavatelje horora upoznao s opakom vrstom kreativnih kanibala, scenarist se vraća kultnoj Wrong Turn franšizi koja ga je proslavila.
Radnja ovog napetog horora prati dvadesetogodišnju Jen i pet njenih bliskih prijatelja koji planinare u Apalačko gorje u Zapadnoj Virginiji.

Unatoč upozorenjima da se drže staze, planinari skreću s puta – i ulaze u dio u kojem živi neobična skrivena zajednica stanovnika koja u planini živi od sredine 1800-ih kada su se izolirali od ostatka Sjedinjenih Država.

Pod vodstvom impozantnog Johna Venablea (Bill Sage), oni će učiniti sve kako bi se zaštitili od vanjskih utjecaja. Iznenada pod opsadom, čini se da su Jen i njezini prijatelji krenuli do točke bez povratka – osim ako ih Jenin otac (Matthew Modine) ne stigne spasiti na vrijeme.

IZVORNO IME: Wrong Turn: The Foundation
REDATELJ: Mike P. Nelson | ŽANR: horor, triler
ULOGE: Matthew Modine, Adain Bradley, Charlotte Vega
TRAJANJE FILMA: 109 minuta | GODINA: 2021 |

Mortal Kombat

PETAK, 16. TRAVNJA: 20 sati
SUBOTA, 17. TRAVNJA : 20 sati
NEDJELJA, 18. TRAVNJA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Eksplozivna nova filmska avantura nadahnuta je popularnom franšizom video igara, koja je nedavno ostvarila najuspješnije pokretanje video igre u povijesti, Mortal Kombat 11.

MMA borac Cole Young, koji je navikao dobivati batine radi novca, nije svjestan svog nasljeđa – ili zašto je car Outworlda, Shang Tsung poslao svog najboljeg ratnika Sub-Zeroa, u lov na njega.

U strahu za sigurnost svoje obitelji, Cole kreće u potragu za Sonyom Blade, koja nosi istog misterioznog zmaja s kojim je Cole rođen. Ubrzo se nađe u hramu lorda Raidena, starijeg Boga i zaštitnika Zemaljskog carstva, koji pruža utočište onima koji nose znak. Tamo Cole trenira s iskusnim ratnicima Liu Kangom, Kung Laom i plaćenikom Kanoom, dok se priprema za borbu s najvećim prvacima.

No, hoće li Cole biti snažan da otključa svoju arkanu – neizmjernu snagu svoje duše – na vrijeme da spasi ne samo svoju obitelj, već da jednom zauvijek zaustavi Outworld?

IZVORNO IME: Mortal Kombat
REDATELJ: Simon McQuoid | ŽANR: akcija, avantura
ULOGE: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano
| GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |

Godzilla vs. Kong

PETAK, 26. OŽUJKA: 20 sati
SUBOTA, 27. OŽUJKA : 20 sati
NEDJELJA, 28. OŽUJKA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 65

Legende se sudaraju u četvrtom filmu MonsterVerse Legendary serijala. Dok se ovi mitski protivnici susreću u spektakularnoj bitci koja traje kroz vjekove, sudbina svijeta visi o koncu. Kong i njegovi zaštitnici kreću na opasno putovanje kako bi pronašli njegov pravi dom, a s njima je i Jia, mlada djevojčica bez roditelja s kojom je stvorio jedinstvenu i moćnu vezu.

Ali neočekivano se nađu na putu razjarene Godzille. Epski sukob dva titana – potaknut nevidljivim silama – samo je početak misterija koji leži duboko u srži Zemlje.

IZVORNO IME: Godzilla vs. Kong
REDATELJ: Adam Wingard | ŽANR: akcija, avantura
ULOGE: Alexander Skarsgard, Eiza González, Millie Bobby Brown
TRAJANJE FILMA: 113 minuta | GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |

Tom i Jerry

SUBOTA, 6. OŽUJKA: 18 sati
NEDJELJA, 7. OŽUJKA: 18 sati

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 40

Nezaboravni mačak i miš koji su obilježili mnoga djetinjstva, vraćaju se u najvećem metežu na velikom platnu!
Jedno od najomiljenijih rivalstava u povijesti ponovno oživljava kad se Jerry useli u najljepši hotel New Yorka uoči “vjenčanja stoljeća”, prisiljavajući očajnog organizatora vjenčanja da hitno zatraži nužne mjere.
Slijedi naravno epska bitka mačke i miša.

IZVORNO IME: Tom & Jerry
REDATELJ: Tim Story | ŽANR: animacija, avantura, komedija
ULOGE: Dajana Čuljak, Jan Kerekeš, Dražen Čuček, Marko Cindrić, Ivan Colarić, Mirna Medaković
TRAJANJE FILMA: 101 minuta | GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |

Djevojka koja obećava / Promising Young Woman

PETAK, 5. OŽUJKA: 20 sati
SUBOTA, 6. OŽUJKA : 20 sati
NEDJELJA, 7. OŽUJKA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 40

Redateljica Emerald Fennel (Killing Eve) na velika platna donosi novi, zanimljivi pogled na osvetu.

Za Cassie (Carey Mulligan) svi tvrde da je obećavajuća mlada djevojka….dok joj strašan događaj ne usmjeri život na totalno drugačiji put. No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću, a po noći izlazi i traži osvetu.

Neočekivani susret će omogućiti Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

IZVORNO IME: Promising Young Woman
REDATELJ: Emerald Fennell | ŽANR: krimi, drama, triler
ULOGE: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge
TRAJANJE FILMA: 113 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama / The Mauritanian

PETAK, 12. OŽUJKA: 20 sati
SUBOTA, 13. OŽUJKA : 20 sati
NEDJELJA, 14. OŽUJKA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 40

Temeljeno na istinitoj priči i memoarima “Guantanamo Diary”, u kojima su opisana zlostavljanja i mučenja kojima je Mohamedou Ould Slahi bio izložen tijekom zatočeništva, koje je trajalo od 2002. do 2016. godine.

Dvostruka oskarovka Jodie Foster nalazi se u ulozi Nancy Hollander, braniteljice koja preuzima slučaj Mohamedoua Oulda Slahija (Tahar Rahim), Mauritanca koji je optužen da je angažirao teroriste koji su zabili avione u tornjeve World Trade Centra 11. rujna.
Salahi je bez optužnice i suđenja 14 godina bio zatočen u američkom vojnom zatvoru Guantanamo Bayu. Gubeći nadu, Salahi je pronašao saveznike u odvjetnici Nancy Hollander i njezinoj suradnici Teri Duncan, koju glumi Shailene Woodley. Cumberbatch je u ulozi vojnog tužitelja, pukovnika Stuarta Coucha, koji za Slahija traži smrtnu kaznu.

IZVORNO IME: The Mauritanian
REDATELJ: Kevin Macdonald | ŽANR: triler
ULOGE: Jodie Foster, Tahar Rahim, Benedict Cumberbatch, Shailene Woodley
TRAJANJE FILMA: 129 minuta | GODINA: 2021 | DRŽAVA: SAD |

Izložba „ZNAKOVLJE 125. BRIGADE HV Novska – HRVATSKI RATNI PLAKATI 1991- 1995“

Predstavljeni plakati nastali su u Hrvatskoj, u ratnom razdoblju 1991. do 1995., a njihov odabir slijedi koncepciju osnovanu na tezi o ratu kao sveobuhvatnoj društvenoj pojavi, odnosno međupovezanosti rata i društva, kao i teza o plakatima kao zrcalu društvenih, gospodarskih, političkih i kulturnih zbivanja i međuodnosa.    Analizom plakata, u prvom redu sadržaju njihovih poruka – […]

Monster Hunter

PETAK, 26. VELJAČE: 20 sati
SUBOTA, 27. VELJAČE : 20 sati
NEDJELJA, 28. VELJAČE: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12
BROJ GLEDATELJA JE OGRANIČEN NA 40

Osim našeg svijeta, postoji i drugi, svijet opasnih i moćnih čudovišta koja smrtonosnom žestinom vladaju svojim teritorijem.

Kad neočekivana pješčana oluja prebaci kapetanicu Artemis (Milla Jovovich) i njenu jedinicu (TI Harris, Meagan Good, Diego Boneta) u novi svijet, vojnike će šokirati otkriće da je neprijateljsko i nepoznato okružje stanište ogromnim i zastrašujućim čudovištima koja su imuna na njihova vatrena oružja.
Suočeni s opasnošću koja prijeti uništenjem njihova svijeta, hrabri ratnici udružuju svoje jedinstvene sposobnosti i udružuju se za krajnji obračun.
Film Monster Hunter temeljen je na globalnom fenomenu istoimenog serijala video igara.

IZVORNO IME: Monster Hunter
REDATELJ: Paul W.S. Anderson | ŽANR: akcija, avantura
ULOGE: Milla Jovovich, Tony Jaa, T.I.
TRAJANJE FILMA: 99 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |