STARE VIJESTI

IZLOŽBA: Petrinjska zemla, materijal”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe “Petrinjska zemla, materijal”, izbor iz zavičajne zbirke obitelji Bešlić. Izložba će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Novska u četvrtak 22. veljače 2018. godine u 18,00 sati. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka 2018. godine.KREATIVNE RADIONICE: IZRADA MASKI

ŠTO: KREATIVNE RADIONICE  IZRADA MASKI KADA: 9. i 13. veljače  od 17-18,30 sati. GDJE: UČIONICE POU NOVSKA DOĐITE I KREIRAJTE SVOJU MASKUGavranova predstava “Parovi” u kinu Novska

Najambicioznija predstava Teatra GAVRAN u proteklih četrnaest godina odigrana je u Pučkom otvorenom učilištu Novska. Šest sjajnih glumaca (Ana Vilenica , Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser). Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji naše novljane nisu ostavili ravnodušnim, bilo je smijeha. Svi glumci su igrali po više uloga, transformirali su se vrlo vješto iz jedne uloge u drugu.

Novljani su uživali uz još jednu vrlo dobru kazališnu predstavu koja je pobrala vrlo dobre kritike.

Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a od sada napokon postaje je dostupan i hrvatskim gledateljima, a nedavno i našim novljanima.FILM: 12 hrabrih


PETAK, 16. veljače: 20 sati.
SUBOTA, 17. veljače: 20 sati.
NEDJELJA, 18. veljače: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Radi se o istinitoj priči o timu CIA operativaca i pripadnika specijalnih postrojbi američke vojske koji su se sukobili s Talibanima u Afganistanu.

Uspjeli su poraziti talibanske protivnike i naposljetku osloboditi drugi najveći grad u Afganistanu, što se pokazalo ključnim u oslobođenju regije od Talibana.

U filmu glume Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena, Rob Riggle i Elsa Pataky, a produkciju potpisuje slavni Jerry Bruckheimer, poznat po klasicima Američki žigolo, Top Gun, Pearl Harbor, Pad crnog jastreba i mnogih drugih.

12 Strong
Žanr: Akcija, Povijesni
Godina: 2018
Redatelj: Nicolai Fuglsig
Glavne uloge: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael PeñaANIMIRANI 3D: Patuljci uzvraćaju udarac


SUBOTA, 10. veljače: 18 sati.
NEDJELJA, 11. veljače: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Ni vrtni patuljci više nisu ono što su nekad bili. Kada djevojčica Chloe otkrije da u njezinoj novoj kući vrtni patuljci nisu ono što se činilo da jesu, mora odlučiti kako postupiti.

Patuljci se naime bore protiv zločestih Troggsa koji stižu iz druge dimenzije.

Gnome Alone
Žanr: Animirani, Obiteljski
Godina: 2018
Redatelj: Peter Lepeniotis, Shelly Shenoy
Glavne uloge: Olga Pakalović, Filip Križan, Ivica Zadro, Daria Knez RukavinaVALENTINOVO U KINU NOVSKA uz FILM: Pedeset nijansi slobodniji


SRIJEDA, 14. veljače: 20 sati. (VALENTINOVO U KINU NOVSKA)

CIJENA: 20kn

PRIMAMO REZERVACIJE NA 044/600-500 ILI NA BLAGAJNI KINA

Posljednji nastavak bestseler trilogije engleske spisateljice E. L. James na velika platna donosi filmski spektakl za kraj. Romantika, napetost, triler i akcija u životima novopečenog bračnog para. Stari dvojac u novim okolnostima. Udobno se smjestite i pripremite za neočekivano.

Ponovno pod redateljskom palicom Jamesa Foleya, te s Dakotom Johnson i Jamiejem Dornanom u glavnim ulogama, glumačkoj ekipi pridružuju se Brant Daudherty, Bella Heathcot, Eric Johnson, Arielle Kebbell i popularna pjevačica Rita Ora.

Christian i Anastasia, sada imaju sve – ljubav, strast, intimu, bogatstvo, blistavu budućnost i svijet mogućnosti na dlanu. Njihov specifični odnos prepun drame, uzbuđenja i erotike, sada više nego ikad, obavija i romansa. No, uskoro će ih obaviti i splet opasnih, neželjenih okolnosti, a napetost i akcija ovog puta sele van Crvene Sobe.

Glumci: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Brant Daugherty, Bella Heathcote, Eric Johnson
Režija: James Foley
Scenarij: Niall Leonard
Glazba: Danny Elfman
Žanr: Drama, romantični
Producenti: Dana Brunetti, Marcus Viscidi
US distributor: Universal Pictures InternationalNoć muzeja `18PREDSTAVA: Parovi

ČETVRTAK, 1. veljače u 19 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 25. SIJEČNJA u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 30 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 17 – 19 sati na dan predstave.

Najambicioznija predstava Teatra GAVRAN u proteklih četrnaest godina. Šest sjajnih glumaca u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji će nekoga nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a od sada napokon postaje dostupan i hrvatskim gledateljima.

Ovo je Raponjina četrnaesta režija nekog Gavranovog teksta, a nerijetko su njihove predstave znale premašiti brojku od pedeset, pa i stotinu repriznih izvedbi.FILM: Labirint: Lijek smrti


PETAK, 2. veljače: 20 sati.
SUBOTA, 3. veljače: 20 sati.
NEDJELJA, 4. veljače: 20 sati.

CIJENA: 20kn

U posljednjem poglavlju Labirint sage, Thomas vodi svoju odbjeglu skupinu na posljednju i najopasniju misiju.

Kako bi spasili svoje prijatelje, morat će ući u legendarni Last City, labirint koji kontrolira WCKD i koji je ujedno i najsmrtonosniji labirint do sad. Onaj tko preživi, dobit će odgovore na pitanja koja ih muče od prvog dolaska u labirint.

Maze Runner: The Death Cure
Žanr: SF, Triler
Godina: 2018
Redatelj: Wes Ball
Glavne uloge: Rosa Salazar, Thomas Brodie-Sangster, Dylan O’BrienANIMIRANI 3D: Vampirko


SUBOTA, 27. siječnja: 18 sati.
NEDJELJA, 28. siječnja: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Omiljeno štivo dječaka Antuna jezive su priče, osobito o vampirima. No, dobio je priliku upoznati pravog pravcatog mladog vampira Rudija, pa i njegovu sestricu Anu i štoviše postali su i prijatelji.

Rudi se pokazao kao drag i ljubazan, a najveću zapetljanciju u cijeloj priči izazvali su pokušaji Antunovih roditelja da upoznaju njegova prijatelja.

Ali kako objasniti neobičnosti vezane uz Rudija – otrcani crni plašt koji nikada ne skida i koji k tome neobično zaudara, zašto dolazi u sitne noćne sate i zašto stalno rukom pokriva usta?

The Little Vampire
Žanr Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Richard Claus, Karsten Kiilerich
Glavne uloge: Jan Begović, Roko Cvitaš, Domagoj Janković, Ivan Glowatzky