STARE VIJESTI

FILM: Bitka za Pacifik: Ustanak


PETAK, 13. travnja: 20 sati.
SUBOTA, 14. travnja: 20 sati.
NEDJELJA, 15. travnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Horde monstruoznih bića vratile su se iz oceanskih dubina jače nego ikad i ponovno će napasti. Vrijeme je da Jaegeri još jednom stanu u obranu ljudskog roda. Vrijeme je za globalni ustanak.

Natavak epske akcijske avanture iz 2013. godine, redatelja Guillerma del Toroa, Bitka za Pacifik: Ustanak, fantastično je filmsko ostvarenje nastalo pod redateljskom palicom Stevena S. DeKnighta. Zemljinim prirodnim resursima ponovno prijeti potpuno uništenje, a čovječanstvu višemilijunski gubitci. Da bi se suprotstavili neprijateljskim, genetski modificiranim čudovištima Kaiju, ljudi su izumili novu vrstu oružja: gigantske robote nazvane Jaegers. U Prvoj bitci, robote su kontrolirali dvojica pilota međusobno komunicirajući telepatijom, te su slavno izborili pobjedu nad zlom. Dobili su bitku, ali ne i rat…

Pacific Rim: Uprising
Žanr: Akcija, Avantura, Znanstvena fantastika
Godina: 2018
Redatelj: Steven S. DeKnight
Glavne uloge: John Boyega, Scott Eastwood, Adria ArjonaIZLOŽBA: FraktaliProjekcija dokumentarnog filma “Karolu s ljubavlju” i predstavljanje knjige novinara HKR-a Domagoja Pejića

Projekcija dokumentarnog filma ‘Karolu s ljubavlju’ i predstavljanje knjige ‘Rođen sam u Wadowicama’ novinara HKR-a Domagoja Pejića održat će se u POU Novska u utorak, 3.travnja u 19,30. Ulaz je slobodan. Zainteresirani će knjigu moći kupiti za 50 kn. Događaj se organizira u povodu 13.obljetnice smrti Ivana Pavla II.

Film ‘Karolu s ljubavlju‘ sniman je u Poljskoj, u zavičaju pape Ivana Pavla II. Dokumentaran je, traje 30 minuta i na međunarodnom festivalu kršćanskog filma održanom 2015.godine u Bjelorusiji Domagoj Pejić je za film dobio priznanje jer je – kako je naveo žiri festivala – ‘rađen s osobitom ljubavlju prema Sv.Ivanu Pavlu II‘.

Knjiga ‘Rođen sam u Wadowicama‘ putopisnog je karaktera, nastala tijekom autorovog putovanja u Wadowice i Krakow.

O autoru:

Domagoj Pejić voditelj je i novinar na Hrvatskome katoličkom radiju. Uz ‘Rođen sam u Wadowicama’ objavio je još tri knjige o papi Ivanu Pavlu II; ‘Dom pokraj Wisle’, zatim ‘Santo subito’ te hodočasnički dnevnik ‘Hvala, Sveti Oče’. U njemu opisuje svoje zahvalno pješačenje od Zagreba do Rima u povodu 84. rođendana Ivana Pavla II.

Autor je i tri dokumentarna filma. Za prvi film ‘Hvala, Sveti Oče – cesta sjećanja’ dobio je treću nagradu u amaterskoj konkurenciji na festivalu katoličkog filma u poljskom Niepokalanowu. Film ‘Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje’ snimljen je u zavičaju Karola Wojtyle. I treći film ‘Karolu s ljubavlju’ snimljen je u Poljskoj. Za njega je autor na Međunarodnom festivalu kršćanskog filma ‘Magnificat 2015’ u Bjelorusiji dobio priznanje jer je film – kako stoji na priznanju – ‘rađen s osobitom ljubavlju prema sv.Ivanu Pavlu II’ANIMIRANO-IGRANI: Petar Zecimir


SUBOTA, 7. travnja: 18 sati.
NEDJELJA, 8. travnja: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANO – IGRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Animirano – igrani film Petar Zecimir priča nikad prije ispričanu priču o Petru Zecimiru koja počinje tako što Petar i njegova cijela obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave.

No, mladi Gregorec nije samo nevjerojatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se naime zaljubljuje u lokalnu slikaricu Bibu koja je ujedno i zekova surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga za otjerati uljeza što na koncu rezultira pravom bitkom, kako za farmu, tako i za naklonost lijepe Bibe. Rivalstvo Petra Zecimira i mladog Tomice odvest će ih u veliku avanturu daleko izvan njihove idilične jezerske četvrti ravno u prometnu londonsku podzemnu željeznicu pa sve do opasnih ulica grada i natrag.

Ali na kraju, Petar mora shvatiti da mrkva i slava nikada neće biti važni koliko ljubav i obitelj.

Animirano-igrani film Petar Zecimir snimljen je prema istoimenoj seriji knjiga poznate engleske spisateljice Beatrix Potter. Knjige su postigle nevjerojatno veliki uspjeh i do danas su prevedene na 36 jezika te su, s preko 45 milijuna prodanih primjeraka, jedne od najprodavanijih knjiga svih vremena.

Peter Rabbit
Žanr: Animacija, obiteljski, komedija
Godina: 2018
Redatelj: Will Gluck
Glavne uloge: Luka Bulić, Hana Hegedušić, Tihana Lazović, Dušan Bućan, Franjo Dijak
Trajanje: 95 minIspravak netočnih informacijaIZLOŽBA: “Izložba ulja i crteža”PREDSTAVA: “Pluća”

PONEDJELJAK, 16. travnja u 19 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti na blagajni dvorane na dan predstave. Blagajna je otvorena od 18 do 19 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Koprodukcija Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni.
Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Aida Bukvić, redateljica
Tekst: Duncan Macmillan
Režija: Aida Bukvić
Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić
Prijevod: Lada Silađin3D FILM: Igrač broj 1


PETAK, 6. travnja: 20 sati.
SUBOTA, 7. travnja: 20 sati.
NEDJELJA, 8. travnja: 20 sati.

CIJENA: 25kn
IGRANI 3D FILM

Igrač broj 1 prati priču tinejdžera Wadea koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Wade ima želju iz sumornog svijeta pobjeći u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote.

Kada ekscentrični multimilijarder i tvorac igrice James Halliday umre, u oporuci ostavi svoje bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. Koristeći svoj avatar, Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu.

Ready Player One
Žanr: akcija, avantura, Sci-Fi
Godina: 2018
Redatelj: Steven Spielberg
Glavne uloge: Tye Sheridan, Vin Diesel, Olivia Cooke, Hannah John-KamenPredstava ‘Zaboravi Hollywood’ oduševila publiku !

U prepunoj kino dvorani Pučkog otvoreno učilišta Novska u srijedu je održana predstava Teatra Gavran “Zaboravi Hollywood”.
Glavni junaci ove neobične priče su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji, te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati profesionalni glumac. Dramatični i komični sukobi uz mnogo humora razotkrili su publici sve ono što se događa van kazališnih dasaka glumačke profesije.

Željko Konigsknecht i Jakov Gavran su glavni glumci predstave, koji su nam rekli kako su više puta gostovali u našem gradu i uvijek se raduju ponovnom susretu s novljanskom publikom.DOMAĆI FILM: Comic Sans


SUBOTA, 24. ožujka: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Kad razmaženom zagrebačkom dizajneru Alanu (Janko Popović Volarić) ljubavni život izmakne kontroli i sa sobom povuče superuspješnu karijeru i kad se čini da je dotakao samo dno života i da od toga ne može gore, u njegov se život nakon dugogodišnjeg izbivanja vraća šarmantni otac Bruno (Zlatko Burić), prava umjetnička duša i bonvivan, utjelovljenje nonšalantnosti i hedonizma.

Iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će oca i sina u avanturi života koja će rezultirati nizom tragikomičnih ljubavnih susreta, brodolomom na otoku Jabuka i razotkrivanjem tajne jednog pomalo zaboravljenog fonta iz devedesetih.

Comic Sans
Žanr: Drama, Komedija, Obiteljski
Godina: 2018
Redatelj: Nevio Marasović
Glavne uloge: Janko Popovic Volaric, Zlatko Buric, Nataša Janjić