STARE VIJESTI

U POU Novska održana izložba slika polaznika škole crtanja i slikanja

U Pučkom otvorenom učilištu je u periodu od rujna do veljače održana škola crtanja i slikanja, koju je vodio Zlatko Žagar, član Društva likovnih autora Grada Novske. Izložba slika polaznika škole crtanja i slikanja simbolično je upriličena u utorak, 14. veljače na Valentinovo. “Radionica se odvijala u prostorijama učilišta, gdje polaznici već nekoliko mjeseci usavršavaju svoje tehnike. Intencija ove izložbe je predstaviti građanima trud naših polaznika” – izjavila je ravnateljica POU-a Valentina Opić, istaknuvši kako je bilo lijepo gledati polaznike kako s puno volje i želje stvaraju svoja djela.

Voditelj radionice Zlatko Žagar prisutne je upoznao s načinom rada likovne radionice, rekavši kako se tijekom protekla četiri mjeseca od kada radionica traje pozitivno iznenadio entuzijazmom polaznika, te je ustvrdio kako su napredovali iznad njegovih očekivanja. “Način rada je kao na maloj akademiji, polaznici su na svojim djelima radili čak i kod kuće. Velika mi je satisfakcija što će možda u budućnosti netko od njih postati pravi umjetnik i vjerujem da će se posjetitelji i sami uvjeriti da za to ima potencijala” – kazao je Zlatko Žagar.

“Posebno me veseli što u posljednje četiri godine sve više građana pokazuje naviku dolaženja na ovakva kulturna događanja, ponosan sam što mogu biti na čelu Grada koji je ovoliko raznovrsan i bogat duhom” – rekao je gradonačelnik Kasan, nakon čega je i svečano otvorio ovu izložbu. Budući da je otvorenje izložbe održano na Dan zaljubljenih, učenici Srednje škole Novska su odrecitirali nekoliko prigodnih stihova, a ugodnoj atmosferi su doprinijele i učenice Glazbene škole u Novskoj.FILM: Kineski zid

PETAK, 17. veljače: 20 sati.
SUBOTA, 18. veljače: 20 sati.
NEDJELJA, 19. veljače: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

S globalnom super zvijezdom Mattom Damonom u glavnoj ulozi, a pod redateljskom palicom jednog od najvećih vizualnih stilista našeg vremena, Zhanga Yimoua („Heroj“, „Kuća letećih bodeža“), Kineski zid studija Legendary govori o elitnoj sili koja gradi uporište na jednoj od najpoznatijih svjetskih građevina.

U filmu uz Damona glume Tian Jing, Pedro Pascal i Willem Dafoe.

The Great Wall
Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
Godina: 2017
Redatelj: Yimou Zhang
Glavne uloge: Matt Damon, Pedro Pascal, Willem DafoeANIMIRANI: LEGO: Batman film 3D

SUBOTA, 18. veljače: 18 sati.
NEDJELJA, 19. veljače: 18 sati.

ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

CIJENA: 20kn.

Velike promjene su se dogodile u Gotham Cityiju. Bruce Wayne će se uz kriminalce Gotham Cityija morati brinuti i o dječaku kojega je posvojio.

The Lego Batman Movie
Žanr: Akcija, Animirani, Avantura
Godina: 2017
Redatelj: Chris McKay
Glavne uloge: Alen Liverić, Damir Martinović, Iva MihalićVrijedni kolekcionarski predmeti Zbirke Sajko izloženi u galeriji POU Novska povodom obilježavanja “Noći muzeja”

Manifestacija “Noć muzeja” u potpunosti je poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, a u Hrvatskoj se obilježava već dvanaestu godinu za redom. Budući da je jedan od ciljeva ove manifestacije ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne kulturne baštine, obilježavanju se priključila i obitelj Sajko iz Novske. Muzejska zbirka “Sajko” je svoja vrata povodom “Noći muzeja” otvorila prvi put 2009. zatim je nastavila 2010. godine, no iako je odaziv građana bio velik, zbog skučenog prostora odustali su od održavanja istog.

Dvanaestu “Noć muzeja” obilježila je tema “Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo”, a obilježavanju ove manifestacije priključilo se i Pučko otvoreno učilište Novska. U galeriji POU-a je u subotu, 28. siječnja održana projekcija starih fotografija koje prikazuju Grad Novsku i Novljane iz 60′ i 70′ godina prošlog stoljeća uz glazbenu podlogu tih godina.

Ravnateljica POU-a Valentina Opić naglasila je kako je ovaj projekt realiziran u suradnji s novljanskim kolekcionarima Živkom i Željkom Sajkom, kojima se zahvalila na uloženom trudu i ustupljenim eksponatima….FILM: Pedeset nijansi mračniji

PETAK, 10. veljače: 20 sati.
SUBOTA, 11. veljače: 20 sati.
NEDJELJA, 12. veljače: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

Jamie Dornan i Dakota Johnson ponavljaju svoje uloge kao Christian Grey i Anastasia Steele u filmu Pedest nijansi mračniji.

Kada Christian Grey pokuša opet zavesti Anu Steele i vratiti je u svoj život, ona će uvesti novo pravilo prije nego mu pruži drugu šansu. Kada napokon krenu graditi povjerenje i pronađu stabilnost, sjene iz prošlosti Christianovog života će ih početi opsjedati, pokušavajući im uništiti zajedničku budućnost.PREDSTAVA: “Posljednja Freudova seansa”

Ponedjeljak, 6. veljače u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 30. siječnja u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500. Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

Nakon predstave očekuje vas prigodni domjenak u galeriji pučkog učilišta.

GOSTUJE: KAZALIŠTE “PLANET ART”.

U potrazi za smislom

Godina je 1939. Europa tone u kaos Drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo susretu Sigmunda Freuda i C. S. Lewisa. U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja Postoji li Bog?…Noć muzeja 2017′“Zbunjoza” za početak godine u Gradskom kinu Novska

Pučko otvoreno učilište Novska u potpuno uređenoj kino dvorani s najsuvremenijom kino opremom pored projekcija raznih filmova, građanima u suradnji s Gradom omogućava i besplatne kazališne predstave tijekom cijele godine. Splitski GKM i kazalište “Playdrama” su u utorak, 17. siječnja brojne posjetitelje novljanskog gradskog kina uveli u Novu 2017. godinu.

U režiji Ivana Plazibata izveli su predstavu “Zbunjoza” njemačkog autora Mariusa von Mayenburga. Iako krcata transformacijama i glumačkim metamorfozama ostavlja dojam šašavog, predstava je naznačila mnoge probleme današnjice. Publika je i nakon završetka predstave ostala pod utjecajem “Zbunjoze”, te je bila oduševljena impresivnom izvedbom četvero mladih glumaca, Nikše Arčanina, Bojana Brajčića, Sare Ivelić i Ane Marije Veselčić.

Na pozornici se događao niz transformacija koje ukazuju na činjenicu kako današnji čovjek mirno prihvaća ludosti koje ga okružuju. Glumci su po završetku predstave nagrađeni velikim pljeskom, nakon čega su se pridružili posjetiteljima, gradonačelniku Vladi Klasanu i ravnateljici POU-a Valentini Opić na domjenaku i druženju u galeriji Pučkog otvorenog učilišta.HOROR: Krug 3

SUBOTA, 4. veljače: 20 sati.
NEDJELJA, 5. veljače: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

Priča o Krugu i Samari počela je davne 98 sjajnim japanskim hororom Krug. Prvi film je proslavio današnju australsku zvijezdu Naomi Watts, koja se kao hrabra novinarka prva borila protiv crnokose Samare.

U ovom ćemo filmu konačno saznati zašto je i kako sablasna Samara počela izlaziti iz televizora.

Mlada žena se zabrine za svoga dečka kada on pogleda misterioznu videovrpcu koja kaže da svatko tko je pogleda će umrijeti za sedam dana. Ona će žrtvovati sebe kako bi ga spasila te će otkriti zastrašujuću činjenicu: postoji “film u filmu” koji nitko do sada nije vidio…DJEČJI FILM: Uzbuna na Zelenom Vrhu

SUBOTA, 4. veljače: 18 sati.
NEDJELJA, 5. veljače: 18 sati.

CIJENA: 20kn.

Uzbuna na Zelenom Vrhu prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb.

Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći.

Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju “malo uskočiti” odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke.