STARE VIJESTI

Otvorena izložba Štefice Oljača – “Paleta mojih boja”

U Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska otvorena je samostalna likovna izložba Novljanke Štefice Oljača pod nazivom “Paleta mojih boja”.

Retrospekcija je to dugogodišnjeg rada ove umjetnice koja se slikarstvom bavi od 1999. godine. Od tada je izlagala na 8 samostalnih, 14 skupnih izložbi i dvije međunarodne izložbe minijatura. Članica je Društva likovnih autora Novska i redovito sudjeluje na brojnim slikarskim kolonijama u Novskoj, Kutini, Daruvaru, Popovači i Lipovljanima.

– Njezin omiljeni uzor Claude Monet, po čijem djelu “Impression, soleil levant” je dobio ime jedan cijeli umjetnički pravac, bio bi ponosan kada bi kojim čudom mogao posjetiti izložbu njezinih slika, čiji raspjevani krajobrazi odišu istom svježinom, poetikom i dinamikom kao u zlatno doba impresionizma, napisao je mr. sc. Božo Radoš, doc.

Sve slike izložene su ulje na platnu, nešto kistom, nešto špahtlom u različitim stilovima.

Štefica često slika po sjećanju iz djetinjstva i mladosti, dok dominiraju pejzaži iz Novske i s područja Jadrana.

Izložbu je otvorila ravnateljica POU Novska Valentina Opić, a otvorena je do 30. studenog.IZLOŽBA: Štefica Oljača “Paleta mojih boja”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika “Paleta mojih boja” Štefice Oljače, koja će se održati u srijedu 15. studenog u 19 sati u galeriji POU Novska.PREDSTAVA: Velika zvjerka

UTORAK, 14. studenog u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 7. STUDENOG u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

GOSTUJE: PlanetArt

Tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke.

Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? Velika Zvjerka pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, Velika Zvjerka dotiče gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter.

Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, Velika Zvjerka nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti.ANIMIRANI 3D: Ekipa iz džungle


SUBOTA, 18. studeni: 18 sati.
NEDJELJA, 19. studeni: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Maurice možda izgleda kao pingvin, ali on je pravi tigar iznutra! Odgojen od strane tigrova, on je najsmotaniji Kung fu majstor ikada.

Zajedno sa svojim prijateljima, namjerava održati red i pravdu u džungli, kao što je njegova majka održavala prije njega.

Ali, to će biti teško, jer zla koala želi uništiti džunglu jednom zauvijek uz pomoć svoje vojske babuna.

Jungle Bunch
Žanr: animirani
Godina: 2017
Redatelj: David Alaux
Glavne uloge: Ivan Đuričić, Filip Juričić, Mirela Brekalo-PopovićFILM: Ubojstvo u Orient Expressu


PETAK: 17. studeni: 20 sati.
SUBOTA, 18. studeni: 20 sati.
NEDJELJA, 19. studeni: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Hercule Poirot je u Orient Expressu i prepoznaje vrlo bliskog prijatelja. Zbog snijega su zaglavili na Balkanu, dvije noći poslije Istanbula. Iduće jutro Samuel Edward Ratchett nađen je izboden (12 uboda nozem) u svom kupeu.

U vlaku je s Poirotom bilo 13 osoba koje na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, ali to se promijeni kada se otkrije pravi identitet ubijenog i većine ostalih u vlaku.

Murder on the Orient Express
Žanr: Drama, Kriminalistički, Misterija
Godina: 2017
Redatelj: Kenneth Branagh
Glavne uloge: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy RidleyOtvorena izložba Branke Vrbanić i Borislava Tutića

Ovaj ponedjeljak u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska otvorena je još jedna izložba. Zajedničko je to izlaganje Branke Vrbanić i Borislava Tutića koji su članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“.

Tematika Brankinih slika je raznovrsna, od mrtve prirode, pejzaža, konja, portreta, do aktova i to raznim tehnikama. Od svoje prve izložbe 1987. godine do sada je imala 15 samostalnih, od kojih se posebno ističe izlaganje u galeriji ˇMuzeja Moslavine“ kao nagradu za najbolje likovno ostvarenje zavičajnih likovnih stvaralaca u Kutini.

Ova izložba je mala retrospektiva slika nastalih tijekom 30 godina aktivnog slikanja.
Borislav rijetko izlaže samostalno, ali je značajno prisutan na skupnim žiriranim međunarodnim izložbama minijatura, izložbama likovnih stvaralaca Hrvatske te „Pro Futuri“ u Poreču. Izložene slike pokazuju da se njegov interes kretao kroz nekoliko povijesnih likovnih pravaca. Najviše impresionizam, ekspresionizam, nadrealizam, a u zadnje vrijeme se posvećuje apstraktnom slikarstvu što smatra svojim razvojem, odrastanjem i nemirom duha.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš, a za posjetitelje je otvorena do 12.11.2017.Održan 9. Sajam poslova

Održan je  9. Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Kutina koji sa svojim ispostavama obuhvaća područje od Velike Ludine i Popovače, preko Kutine, do Lipovljana, Novske i Jasenovca. U dvorani Sportskog centra Kutina predstavilo se tridesetak poslodavaca i ustanova. Nešto slabiji odaziv nezaposlenih, posljedica je zbog brojnih odlazaka za poslom izvan [...]FILM: Božić kod zločestih mama


PETAK: 10. studeni: 20 sati.
SUBOTA, 11. studeni: 20 sati.
NEDJELJA, 12. studeni: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Mila Kunis, Kristen Bell i Kathryn Hahn repriziraju svoje uloge u komediji smještenoj u dobrostojeće čikaško predgrađe kojim vladaju chic supermame i odlučuju o tome što je prihvatljivo ponašanje, a što nije.
Veseli trojac će se ovaj put suočiti sa stresom koji sa sobom donose blagdani s obitelji.
Ekipi se pridružuju i Susan Sarandon koja će glumiti Carlinu majku (Hahn), Christine Baranski Amyinu (Kunis), a Cheryl Hines Kikinu majku (Bell).

A Bad Moms Christmas
Žanr: Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Jon Lucas, Scott Moore
Glavne uloge: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen BellTeatar Exit novljanskoj publici odigrao predstavu “Sutra (ni) je novi dan”

Još jedna sjajna predstava Teatra Exit oduševila je novljansku publiku, koja je ponovno zahvalila glasnim pljeskom. “Sutra (ni) je novi dan” je priča o svim uzrastima namijenjena i publici svakog uzrasta. U trajanju od gotovo puna dva sata, izmijenili su se razni likovi koje svakodnevno viđamo oko sebe i s kojima se vrlo lako možemo [...]IZLOŽBA SLIKA: Branka Vrbanić i Borislav Tutić

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika Branke Vrbanić i Borislava Tutića, koja će se održati u ponedjeljak 30. listopada 2017. u 18 sati u galeriji POU Novska.