STARE VIJESTI

KOMERCIJALISTI

Nastava započinje u srijedu, 10. listopada 2018. godine u 13.30 sati u  Pučkom otvorenom učilištu Novska.Otvorena izložba : „Krajolici“

Zajednička izložba „Krajolici“ Vjekoslava Marenčića i Vjekoslava Pešuta jučer je otvorena u Galeriji POU Novska.

Vjekoslav Marenčić rođen je 1954. godine u Bročicama, gdje i danas živi. Nakon osnovne škole u Novskoj završio je Elektrotehničku školu u Slavonskoj Požegi. Član je Društva likovnih autora Novske „DLAN“ , najčešće slikajući uljenim bojama na platnu, ponekad u tehnici akrilik i pirografija. Omiljeni motivi odnose se na prirodu.

Vjekoslav Pešut rođen je 1950. u Brestači. Osnovnu i srednju školu završio je u Novskoj. Diplomirao je na katedri likovnih umjetnosti Pedagoške akademije u Zagrebu. Također je član Društva likovnih autora Novske „DLAN“. Slika u različitim likovnim tehnikama, najčešće uljenim i akrilnim bojama na platnu, a trodimenzionalno oblikuje u drvu, metalu i akrilnom staklu.

Izložbu je otvorila ravnateljica POU Novska Valentina Opić uz ugodne zvuke tamburice našeg mladog glazbenika Marka Martinovića. Izloženo je ukupno oko 50 djela koji se mogu pogledati od 27. rujna do 9. listopada 2018.Znanje se isplati “Tjedan cjeloživotnog učenja 2018.”

Dvanaesti put Pučko otvoreno učilište Novska uključilo se u provedbu Nacionalnog programa Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osoba “Tjedan cjeloživotnog učenja” koje se provodi u cijeloj Hrvatskoj. Sudionici su učenici, institucije i udruge, a posjetiteljima su pokazivali znanja i vještine kojima se bave.

Na izložbenim štandovima i prostoru iza Gradske knjižnice i kina, aktivnosti je predstavilo tridesetak udruga koja djeluju na području grada Novske, od najmlađih do starijih, djeca iz vrtića, osnovci i srednjoškolci, policajci, vatrogasci i komunalci kao i rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci, svi koji su željeli pokazati kako ne treba prestajati učiti te da se znanje isplati.

Cjeloživotno učenje treba poticati, potičemo sve naše mlade ali i one starije na učenje, kazala je Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika prigodom otvaranja ove manifestacije znanja.

Sa znatiželjom se razgledalo izloženo, srednjoškolci su pokazali automobil na solarni pogon, policajci opremu koju koriste kao i vatrogasci, a važnost stalnog osposobljavanja istaknuli su gorski spašavatelji HGSS-a Stanice Novska.

Svaki gorski spašavatelj treba savladati mnoga znanja kako bi obavio sve zadaće i poslove spašavanja, rekao je Darko Josić, član Stanice Novska.

Djelatnici i volonteri Crvenog križa Novska pokazali su pravilno oživljavanje unesrećenih. Ravnatelj Zoran Prpić posebno je istaknuo rad volontera koji su uključeni su sve aktivnosti i bez kojih bi ih bilo teško provoditi.

Za učenje nikada nije kasno, učiti od predškolske dobi do razdoblja nakon umirovljenja. Program cjeloživotnog učenja uvažava sve oblike formalnog i neformalno obrazovanja i stjecanja novih znanja.Tečaj osposobljavanja za rukovatelje motornom pilom

Tečaj osposobljavanja za rukovatelje motornom pilom održat će se u subotu, 13. listopada 2018. godine u 9 sati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska.

Svi zainteresirani polaznici mogu doći na tečaj, ponijeti sa sobom:

Potvrdu svog liječnika o sposobnosti za rukovanje motornom pilom, rodni list (kopija) i Svjedodžba o završenoj školi (ili neki drugi dokaz -radna knjižica i sl.), OIB.
Cijena tečaja: 500 kn.Tjedan cjeloživotnog učenja 2018′DOMAĆI FILM: F20


PETAK, 28. rujna: 20 sati.
SUBOTA, 29. rujna: 20 sati.
NEDJELJA, 30. rujna: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

F20 je napeti psihološki triler o mladoj djevojci Martini (debitantica Romina Tonković) koja ljeti ostaje u Zagrebu i raznosi pizze, radeći u pizzeriji svog strogog oca (igra ga Mladen Vulić).

Martina upoznaje stidljivog mladića Filipa (Filip Mayer iz “Zagonetnog dječaka”) koji neprestano igra video igre i naručuje pizze. Nakon što Martina nagovori Filipa da ukradu novac njenom ocu i pobjegnu na Zrće, njihova nevina ljetna avantura se ubrzo pretvara u krvavu, noćnu moru.

F20 je film s neočekivanim obratima, za koji su neke scene snimane na Zrću, film pun ljubavi, akcije, pjevanja i plesa, film u kojem se predstavlja najnoviji glazbeni hit mladog, perspektivnog benda “Mr. Albino”, u kojem su prizori iz netom objavljene hrvatske video igre “SCUM” koja je postigla izniman svjetski uspjeh, te domaći film koji će svakako iznenaditi publiku svojom svježinom, atraktivnošću i emocijama.

REDATELJ: Arsen A. Ostojić | ŽANR: triler
ULOGE: Romina Tonković, Filip Mayer, Ksenija Marinković, Alen Liverić, Mladen Vulić
TRAJANJE FILMA: 91 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: Hrvatska |FILM: Pepermint


PETAK, 5. listopada: 20 sati.
SUBOTA, 6. listopada: 20 sati.
NEDJELJA, 7. listopada: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

Jennifer Garner u ulozi majke koja se budi iz kome nakon što su joj muž i kćer ubijeni u brutalnom napadu. Kad shvati da sustav štiti ubojice od pravde, njezina životna misija postaje osveta suprugove i djetetove smrti.

Provodi godine trenirajući kako bi pravdu uzela u svoje ruke.

IZVORNO IME: Peppermint
REDATELJ: Pierre Morel | ŽANR: akcija
ULOGE: Jennifer Garner, Richard Cabral, John Gallagher Jr.
TRAJANJE FILMA: 102 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |ANIMIRANI: Stopalići


SUBOTA, 6. listopada: 18 sati.
NEDJELJA, 7. listopada: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

SADRŽAJ FILMA:

Animirana pustolovina za sve uzraste sa zvjezdanom glumačkom postavom i originalnom glazbom, „Stopalići”, okreće mit naglavačke kada pametni mladi jeti pronalazi nešto što misli da ne postoji – čovjeka.

Vijest o Stopalićima uznemiruje ovu jednostavnu zajednicu jetija i tjera ih da se zapitaju što još postoji u velikom svijetu izvan njihovog snježnog sela u novoj priči o prijateljstvu, hrabrosti i radosti otkrivanja.

IZVORNO IME: Smallfoot
REDATELJ: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig | ŽANR: Animacija, avantura
ULOGE: Saša Lozar, Edo Maajka, Ana Magud, Karlo Mrkša, Domagoj Janković, Dajana Čuljak, Luka Petrušić
TRAJANJE FILMA: 96 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |FILM: Zvijezda je rođena


PETAK, 12. listopada: 20 sati.
SUBOTA, 13. listopada: 20 sati.
NEDJELJA, 14. listopada: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

U filmu „Zvijezda je rođena,” Bradley Cooper i Lady Gaga spajaju svoje talente kako bi opisali sirovu i strastvenu priču o Jack i Ally, dvije umjetničke duše koje se udružuju na pozornici i u životu. Njihovo putovanje je kompleksno s lijepim i bolnim fazama odnosa koji se bori za opstanak.
U novom pristupu kultnoj ljubavnoj priči okušao se po prvi put s redateljskom palicom Bradley Cooper koji je četiri puta nominiran za nagradu Oscar (“American Sniper,” “American Hustle,” “Silver Linings Playbook”). Osim u ulozi redatelja, pojavljuje se i kao glumac uz nagrađivanu glazbenu zvijezdu s nominacijom za Oscara, Lady Gagu, u njezinoj prvoj glavnoj ulozi u velikom igranom filmu. Cooper glumi iskusnog glazbenika, Jacksona Mainea, koji otkriva umjetnicu Ally i zaljubljuje se u nju. Ona je odustala od svog sna da postane uspješna pjevačica, no onda upoznaje Jacka koji odmah prepoznaje njezin prirodni talent.
U filmu također glume Andrew Dice Clay (“Blue Jasmine”), Dave Chappelle (“Ch-Raq”) i Sam Elliott, čija karijera od gotovo pola stoljeća uključuje izvanredne nastupe u filmovima “Mask,” “Tombstone” i “The Hero.”
Osim što glumi Ally, Gaga – koja je osvojila nominaciju za Oscara za pjesmu „Til It Happens to You” iz filma „The Hunting Ground”- izvodi originalnu pjesmu u filmu s Cooperom, koju su napisali zajedno s još nekolicinom umjetnika uključujući Lukasa Nelsona, Jasona Isbella i Marka Ronsona. Glazba je originalna i svi vokali za film snimljeni su uživo tijekom snimanja.
Film „Zvijezda je rođena” producirali su Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips i Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino i Heather Parry su izvršni producenti. Scenarij potpisuju oskarovac Eric Roth („Forrest Gump”) te Bradley Cooper i Will Fetters.

Cooperov tim iza kamera čine za Oscara nominirani snimatelj Matthew Libatique („Black Swan”), scenografkinja Karen Murphy („The Light Between Oceans”), trostruko nominirani montažer Jay Cassidy („American Hustle,” „Silver Linings Playbook,” „Into the Wild”) i kostimografkinja Erin Benach („Loving”).
Warner Bros. Pictures predstavlja, u suradnji s Live Nation Productions i Metro Goldwyn Mayer Pictures, film „Zvijezda je rođena” u Jon Peters/Bill Gerber/Joint Effort produkciji. Film distribuira Warner Bros. Pictures.

IZVORNO IME: A Star Is Born
REDATELJ: Bradley Cooper | ŽANR: Drama, glazbeni
ULOGE: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott
TRAJANJE FILMA: 135 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |IZLOŽBA: “Krajolici”

Pozivamo Vas na otvorenje zajedničke izložbe “Krajolici” Vjekoslava Marenčića i Vjekoslava Pešuta. Otvorenje izložbe će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Novska u četvrtak, 27. rujna 2018. godine u 19,00 sati.