STARE VIJESTI

IZLOŽBA: Zlatko Žagar “Motivi Slavonije i Posavine”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika Zlatka Žagara “Motivi Slavonije i Posavine”. Otvorenje izložbe će se održati u galeriji POU Novska 3. srpnja 2017. u 19 sati.ANIMIRANI 3D: Kako je Gru postao dobar


SUBOTA, 8. srpnja: 18 sati.
NEDJELJA, 9. srpnja: 18 sati.

ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

CIJENA: 20kn.

Nove avanture Grua i njegovih malaca, izazvane su pojavom Gruovog izgubljenog brata blizanca Drua, kojima je u originalnoj verziji glas posudio komičar Steve Carell.

Jedan od kreatora “South Parka”, Trey Parker je u originalnoj verziji posudio glas zlikovcu Balthazaru Brattu, koji je kao dijete bio zvijezda, a sada je kao odrastao opsjednut likom koji je bio 80-ih godina.

Balthazar će biti najveći Gruov neprijatelj do sada.

Despicable Me 3
Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon
Glavne uloge: Jenny Slate, Kristen Wiig, Steve CarellFILM: Spider-Man: Povratak kući


PETAK: 7. srpnja: 20 sati.
SUBOTA, 8. srpnja: 20 sati.
NEDJELJA, 9. srpnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Mladi Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je svoj senzacionalni debi ostvario u hitu “Kapetan Amerika: Građanski rat” započinje samostalno djelovati pod svojim novopronađenim identitetom u filmu SPIDER-MAN: POVRATAK KUĆI.

Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio sa Osvetnicima, Peter se vraća kući u kojoj živi s tetom May (Marisa Tomei), a gdje ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.).

Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprječavaju misli kako se još uvijek mora dokazati kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Peter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – The Vulture (Michael Keaton).

Spider-Man: Homecoming
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj: Jon Watts
Glavne uloge: Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Tom HollandKINO pod ZVIJEZDAMAPREDSTAVA: Shirley Valentine

SRIJEDA, 5. srpnja u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 28. LIPNJA u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.

Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Kazališna grupa “LECTIRUM”

Romantična monokomedija Shirley Valentine ispovijed je žene koja je bila rezignirana, tj. pomirena sa sudbinom prihvaćanja onoga što je neizbježno pa je kroza to postala smirena, pomalo ravnodušna, osjećala je tihu bol. Živjela je u uobičajenosti životnoga tijeka kojim žive mnoge žene njezine sudbine.

“Vjenčala se za jednog momka koji se zvao Joe i jednog je dana došla živjeti ovdje, i nekoć se… smijala. I to puno. Nekoć se smijala s Joeom… i znali smo što to znači sreća. Što se dogodilo njima, Joeu i Shirley Valentine? Bilo bi… lakše shvatiti da se nešto dogodilo… Ali nije bilo ničega. Vjenčali smo se, sagradili dom,dobili djecu i odgojili ih. I negdje putem dečko koji se zvao Joe pretvorio se u „njega“, a Shirley pretvorila se u ovo, i ne mogu se sjetiti kad se to točno dogodilo. Kad je prestalo biti dobro.”

U traganju za izgubljenom srećom, Shirley, nekoć buntovna mlada djevojka koja se prisjeća svoje mladosti, odlučila se suprostaviti rezignaciji, a na to ju je potaknula prijateljica Jane pozvavši je da s njom ode na put u Grčku. Na tom putu susreće Kostasa, simpatičnog Grka koji život provodi konobareći u vlastitom malom restoranu i “loveći” pridošle turistice. U Grčkoj Shirley spoznaje misterij istosti koji ubija kreativnost i baca te u tijek koji uvijek na istom mjestu izvire i na istom mjestu uvire, prolazeći pritom pored vazda istih stvari i osoba. I tome će se Shirley suprostaviti!

“Ali sjedit ću ovdje i čekati Joea i kada bude silazio sa šetnice, i kada prođe pored mene, jer me neće prepoznati, dozvat ću ga. I kada me pogleda, sav zbunjen, reći ću mu: Bok,nekoć sam bila majka. Nekoć sam ti bila žena. Ali sad, sad sam opet Shirley Valentine. Želiš popit piće sa mnom?”

U naslovnoj ulozi: Ksenija Pajić

Redatelj i scenograf: Zoran Mužić
Asistent režije, dramaturg: Mladen Čutura
Prijevod s engleskog: Boris Anić, prof.
Kostimi: Slavica Šnur
Suradnik scenskog pokreta: Petra Hrašćanec
Fotografija plakata: Igor Zelić
Dizajn: Matija Zelić
Tisak: tiskara ZnanjeFILM 3D: Transformers: Posljednji vitez

SUBOTA, 1. srpnja: 20 sati.
NEDJELJA, 2. srpnja: 20 sati.

CIJENA: 25kn

3D IGRANI FILM

Pripovjedač Anthony Hopkins nas uvodi u priču povijesnim prizorima, uz scene viteza na konjima, zapaljenim strijelama do nacističke Njemačke pa sve do suvremenog doba.

Grad je devastiran, Optimus Prime pluta beživotno u svemiru, a Cade Yeager je tražen od strane vlasti. Da stvar bude gora, nezaustavljiva sila zla ide prema Zemlji…

Transformers: The Last Knight
Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj: Michael Bay
Glavne uloge: Anthony Hopkins, Mark Wahlberg, Laura HaddockFILM: Luda djevojačka


PETAK, 23. lipnja: 20 sati.
SUBOTA, 24. lipnja: 20 sati.
NEDJELJA, 25. lipnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

U fantastičnoj komediji LUDA DJEVOJAČKA pet najboljih frendica s fakulteta (Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell i Zoe Kravitz) nakon punih 10 godina ponovno se sastaje i odlučuje provesti ludi vikend u Miamiju.

Međutim, njihovo ludo partijanje naglo prelazi sve legalne granice kada slučajno ubiju muškog stripera.

Kako pokušavaju pronaći izlaz iz nimalo ugodne situacije, njihova noć će otići u nekim potpuno neočekivanim smjerovima i u konačnici ih zbližiti u trenucima kada će im to najviše biti potrebno.

Rough Night
Žanr: Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Lucia Aniello
Glavne uloge: Scarlett Johansson, Zoë Kravitz, Kate McKinnonANIMIRANI: Auti 3 3D

SUBOTA, 24. lipnja: 18 sati.
NEDJELJA, 25. lipnja: 18 sati.

ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

CIJENA: 20kn.

Zaskočen novom generacijom trkaćih automobila brzih kao plamen, legendarni Munjeviti Jurić iznenada je izbačen iz sporta koji voli.

Da bi se vratio u igru, trebat će pomoć Klare Ramirez, revne mlade tehničarke s vlastitim planom za pobjedu, nadahnuće od starog Fantastičnog Hudson Horneta i nekoliko neočekivanih preokreta.

Srce šampiona testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će se dokazati da broj 95 još nije gotov!

Auti 3
Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Brian Fee
Glavne uloge: Leon Lučev, Martina Čvek, Vili Matula, Dražen Kuhn, Žarko PotočnjakFILM: Mumija


PETAK, 16. lipnja: 20 sati.
SUBOTA, 17. lipnja: 20 sati.
NEDJELJA, 18. lipnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn.

Mumija u kina stiže gotovo deset godina nakon što je originalna trilogija završila s filmom Mumija: Grobnica zmajskog cara, a jedna od najvećih glumačkih zvijezda današnjice, Tom Cruise igra glavnu ulogu.

Sofia Boutella je u ulozi drevnog mumificiranog čudovišta, a zvjezdanoj glumačkoj ekipi se pridružio i Russell Crowe i to u ulozi poznatog znanstvenika.

The Mummy
Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
Godina: 2017
Redatelj: Alex Kurtzman
Glavne uloge: Sofia Boutella, Tom Cruise, Annabelle WallisUPISI: Njemački jezik A1


Pučko otvoreno učilište Novska upisuje polaznike za obrazovanje odraslih – učenje stranih jezika:

NJEMAČKI OPĆI JEZIK,

Upisi traju do 10. lipnja 2017. godine, a za upis je potrebno priložiti:

1. Izvod iz Matice rođenih (kopija, nije važan datum izdavanja)

2. Svjedodžba o završenoj školi (kopija).

Nakon uspješno završenog tečaja učenja A1 – pripremnog stupnja stranog jezika, polaznik stječe Svjedodžbu o znanju tog stupnja stranog jezika, koja se upisuje u e-radnu knjižicu. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nastava za A1 stupanj traje 140 nastavnih sati (oko 4 mjeseca, ovisno o rasporedu predavanja, tri ili dva puta tjedno, poslijepodne).

Cijena: 2.500 kn, plativo na 5 rata.

Da bi nastava započela, potreban je broj od najmanje 15 upisanih polaznika.