STARE VIJESTI

Izložba fotografija “Art Of Fashion”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija “Art Of Fashion”. Otvorenje izložbe će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Novska u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine u 20,00 sati.Tjedan mode 2018PREDSTAVA: “ČEHONTIJADA”

SRIJEDA, 6. LIPNJA u 20 sati.

Ulaz na predstavu se ne naplaćuje i nema rezervacija. Ulaznice je moguće preuzeti na blagajni dvorane na dan predstave. Blagajna je otvorena od 19 do 20 sati na dan predstave.

GOSTUJE: Kazališna grupa LECTIRUM

Anton Pavlovič Čehov katkad se potpisivao kao Čehonte. Upravo je taj potpis potaknuo Vladimira Gerića, redatelja predstave Čehontijada, da je tako nazove.

Predstava veže u cjelovit kazališni izraz dvije jednočinke i dva duhovita prozna teksta. Jednočinke su: Labuđi pjev i Medvjed, a prozni tekstovi su: Kazališni poduzetnik i Upute ženicima. U Labuđem pjevu Čehov na sentimentalan i produhovljen način govori o glumcu na zalazu karijere.

Prezentira ga sjajni Zijad Gračić, a jednočinka Medvjed predstavlja topničkog poručnika i zemljoposjednika Grigorija Stjepanoviča Smirnofa koji od udovice Jelene Ivanovne Popove treba utjerati dug koji je ostao od njezina pokojnog muža.

Kroz tu ekspoziciju počinje zaplet koji se raspliće nizom zanimljivih dijaloga i situacija. Zanimljiva je Gerićeva podjela jer Smirnofa igra Barbara Vicković. Kako izgleda kad se glumica nađe u muškoj ulozi, vrijedi pogledati. Jelenu Ivanovnu glumi Ksenija Pajić. Mladen Čutura nastupa kao kazališni poduzetnik u priči o kazališnom poduzetniku Tukanu i sluga u jednočinki Medvjed.

Igraju:

Ksenija Pajić
Barbara Vicković
Zijad Gračić
Mladen Čutura

Redatelj: Vladimir Gerić
Kostimi: Ivana BakalANIMIRANI 3D: Prinčeva strana priče


SUBOTA, 2. lipnja: 18 sati.
NEDJELJA, 3. lipnja: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI 3D. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

Film PRINČEVA STRANA PRIČE priča je o ukletom princu čijem neodoljivom šarmu ne može odoljeti nijedna djeva u Kraljevstvu.

To je neobična priča o princu po imenu Philippe i njegovoj potrazi za pravom ljubavi.

On kreće u veliku avanturu u društvu neobičnog stranca „Lennyja” koji je zapravo Lenore, jedina žena u zemlji koja je imuna na njegovu prokletstvo, no Princ to ne zna.

IZVORNO IME: Charming
REDATELJ: Ross Venokur | ŽANR: Animacija
ULOGE: Radovan Ruždjak, Tena Jeić Gajski, Mila Elegović, Renata Sabljak, Hana Hegedušić, Vanda Winter
TRAJANJE FILMA: 90 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: Kanada |FILM: Solo: Priča iz Ratova zvijezda


PETAK, 8. lipnja: 20 sati.
NEDJELJA, 10. lipnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i

susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.

IZVORNO IME: Solo: A Star Wars Story
REDATELJ: Ron Howard | ŽANR: akcijski, SF
ULOGE: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson
TRAJANJE FILMA: 135 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD |Ratni fotografski zapisi Mladena Genca – iskustvo hrvatskog branitelja i senzibilitet novinara

Izložbom “Ratni foto zapisi”, serijalom ratnih fotografija nastalih tijekom Domovinskog rata u Galeriji POU Novska predstavlja se Mladen Genc.

Fotoaparatom Genc bilježi stradavanja i razaranja, od početaka Domovinskog rata u Slavoniji te kasnije i s drugih mjesta po Hrvatskoj. Kao novinar i hrvatski dragovoljac izvještava s pakračkog i lipičkog bojišta, bio je i na novljanskom ratištu, gdje u Starom Grabovcu snima fotografije koje prikazuju svakodnevicu hrvatskih branitelja. Njegove crno bijele fotografije snimljene su na crti obrane u Osijeku, na ličkoj bojišnici, Dubrovniku i na drugim mjestima.

Izložba je nastala u suradnji s Državnim arhivom iz Varaždina, a do sada je bila postavljena u desetak gradova. O autoru je govorio Damir Hrelja, ravnatelj Arhiva, koji je za Gencovratni opus rekao kako je u njemu “vrlo uspješno sjedinjeno iskustvo i doživljaj aktivnog sudionika i dragovoljca Domovinskog rata, i iskustvo i senzibilitet novinarskog izvjestitelja“.

Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja.KONCERT: FA Zagreb-MarkovacHOROR: UKLETA REDOVNICA


PETAK, 25. svibnja: 20 sati.
SUBOTA, 26. svibnja: 20 sati.
NEDJELJA, 27. svibnja: 20 sati.

CIJENA: 20kn

Priča počinje u Rumunjskoj zastrašujućim vriskom iz daljine. Svećenik Dimitru je zatvoren zbog ubojstva redovnice nad kojom je izvršavao egzorcizam.

Istraživačka novinarka pokušava otkriti je li svećenik ubio duševno bolesnu osobu ili je jednostavno izgubio bitku s demonskom prisutnošću.

IZVORNO IME: The Crucifixion
REDATELJ: Xavier Gens | ŽANR: Horor, misterija
ULOGE: Sophie Cookson, Corneliu Ulici, Ada Lupu
TRAJANJE FILMA: 90 minuta | GODINA: 2017 | DRŽAVA: SADOdržana kazališna predstava ‘Za umrijeti od smijeha’

U punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska u srijedu je održana kazališna predstava “Za umrijeti od smijeha” u izvođenju Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac.

Predstava koja je uz mnogo humora predstavila krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnosti iz zamišljenje budućnosti i na kraju kako će Hrvatska izgledati 2132. godine.
Glavni junaci ove predstave su Gordana Gadžić glumica i voditeljica Teatra Rogantino i Marko Torjanac koji je ujedno i producent ove predstave.

Predstava je imala originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje su sami glumci nazvali satiričnom fantazijom.

Za predstavu glumci su nagrađeni velikim pljeskom, smijehom i vraćanje na binu više puta.IZLOŽBA: Mladen Genc – ratni foto zapisi

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Mladen Genc – ratni foto zapisi. Otvorenje izložbe će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Novska u utorak, 15. svibnja 2018. godine u 19,00 sati.