Uspješno završen tečaj informatike za branitelje

U Pučkom otvorenom učilištu Novska uspješno je završen tečaj informatike za branitelje u organizaciji HVIDRA-e Novska. Dio je to projekta „Osnažimo branitelje grada Novske“ kojeg financira  Ministarstvo hrvatskih branitelja. Polaznici tečaja, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vrlo su zadovoljni organizacijom i provedbom nastave, te suradnjom s predavačem Kristijanom Sertićem, koji ih je uveo u […]

Odigrana predstava „Sve o ženama“

Pred punom dvoranom kina Pučkog otvorenog učilišta Novska jučer je odigrana predstava „Sve o ženama“. Naša publika imala je priliku vidjeti predstavu koja je igrana u cijelom svijetu, od najvećih svjetskih gradova pa sve do manjih sredina. Nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza, koje su imale više od sedamsto tisuća gledatelja, ova komedija ponovno […]

X – Men: Dark Phoenix (Dark Phoenix)

PETAK, 7. LIPNJA: 20 sati.
SUBOTA, 8. LIPNJA : 20 sati.
NEDJELJA, 9. LIPNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

SADRŽAJ FILMA:
U novom nastavku X-MEN: DARK PHOENIX, X-MEN-i se suočavaju s njihovim najnevjerojatnijim i najmoćnijim neprijateljem – jednom od njih, Jean Gray.

Tijekom spasilačke misije u svemiru, Jean je gotovo ubijena kada je pogođena tajanstvenom kozmičkom silom. Kada se vrati kući, ta sila je učini još moćnijom, ali postaje i nestabilnija.

U borbi s novom silom, Jean oslobađa moći koje ne može kontrolirati i razumijeti. Budući da je Jean izvan kontrole, povrijedit će one koje najviše voli te uništiti sve veze koje drže X-MEN-e zajedno.

Sada, kada im se obitelj raspala, morat će naći način da se ponovno ujedine – ne samo kako bi spasili Jean, već da spase planet od izvanzemaljaca koji žele zavladati galaksijom.

IZVORNO IME: Dark Phoenix
REDATELJ: Simon Kinberg | ŽANR: Akcijski, avantura, SF
ULOGE: Sophie Turner, Jennifer Lawrence, James McAvoy
TRAJANJE FILMA: 114 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

Tajni život ljubimaca 2 (The Secret Life of Pets 2)

SUBOTA, 8. LIPNJA: 18 sati.
NEDJELJA, 9. LIPNJA: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
DOBNA PREPORUKA:

SADRŽAJ FILMA:

Deseti animirani film studija Illumination, Tajni život ljubimaca 2, je vrlo isčekivani nastavak animiranog blockbustera iz 2016. koji je ostvario najveće otvaranje ikada za originalni film.

Prepun karaketrističnog Illumination humora, ovo novo poglavlje istražuje emocionalne živote naših ljubimaca, duboku vezu između njih i obitelji koje ih vole i daje odgovor na pitanje koje oduvijek zanima svakog vlasnika ljubimca: Što vaši ljubimci stvarno rade kada niste kod kuće?
Terijer Max suočava se s velikim životnim promjenama. Njegova vlasnica sada je udana i ima sina, Liama. Max je toliko opsjednut zaštititom dječaka da će razviti živčani tik. Na obiteljskom putovanju na farmu Max i Duje susreću se s netolerantnim kravama, neprijateljskim lisicama i zastrašujućim puranom, što sve podiže Maxovu tjeskobu. Na sreću, Max dobiva savjete veteranskog farmerskog psa Kokota, koji tjera Maxa da odbaci svoje strahove, pronađe svoju unutarnju alfu i pruži Liamu malo više slobode.

U međuvremenu, dok je njezin vlasnik odsutan, otmjena Gigi pokušava spasiti Maxovu najdražu igračku iz stana s prepunom mačaka uz malu pomoć njezine mačje prijateljice Chloe.

Ludi, ali slatki zeko Grudica je u zabludi da je on pravi superheroj jer ga njegova vlasnica Molly počne oblačiti u superjunačku pidžamu. Ali kad Daisy, neustrašivi Shih Tzu, zatraži pomoć Grudice u opasnoj misiji, morat će skupiti hrabrost da postane junak koji se samo pretvara da jest.

Tajni život ljubimaca 2 producira osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Illumination Chris Meledandri i njegov dugogodišnji suradnik Janet Healy, vizionarski tim koji stoji iza animacija The Grinch i trilogije o zlikovcu Gru i Malcima.

IZVORNO IME: The Secret Life of Pets 2
REDATELJ: Chris Renaud | ŽANR: animacija, obiteljski
ULOGE: Marko Makovičić, Jan Kerekeš, Bojan Navojec, Amanda Prenkaj, Dražen Bratulić
TRAJANJE FILMA: 86 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

Godzilla II: Kralj zvijeri (Godzilla: King of the Monsters)

PETAK, 31. SVIBNJA: 20 sati.
SUBOTA, 1. LIPNJA : 20 sati.
NEDJELJA, 2. LIPNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

SADRŽAJ FILMA:
Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njezini članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kingom Ghidorahom.

Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik…

IZVORNO IME: Godzilla: King of the Monsters
REDATELJ: Michael Dougherty | ŽANR: Akcijski, avantura, fantazija
ULOGE: Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Sally Hawkins
TRAJANJE FILMA: 132 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

Aladin (Aladdin)

PETAK, 24. SVIBNJA: 20 sati.
SUBOTA, 25. SVIBNJA: 20 sati.
NEDJELJA, 26. SVIBNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA:
SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.

SADRŽAJ FILMA:

Uzbudljiva i dinamična adaptacija Disneyjevog animiranog klasika “Aladin” zanimljiva je priča o šarmantnom sitnom lopovu Aladinu, hrabroj i samozatajnoj princezi Jasmini te duhu iz svjetiljke koji je potencijalni ključ njihove budućnosti.

Talentirani redatelj Guy Ritchie donosi nam romantičnu i glazbenu avanturu smještenu u fiktivni lučki grad Agrabah.

U glavnim ulogama nalaze se duh koji se pojavljuje iz čarobne svjetiljke (Will Smith), šarmantna bitanga Aladin (Mena Massoud) te Jasmina (Naomi Scott), skromna i odlučna prinzeza slobodnog duha.

Njihovoj pustolovini pridružuju se i magični čarobnjak Jafar (Marwan Kenzari), Sultan (Navid Negahban) koji je zabrinut za dobrobit i budućnost svoje kćeri Jasmine, Jasminina najbolja prijateljica (Nasim Pedrad) Dalia, zgodni i arogantni udvarač Princ Anders (Billy Magnussen) i Haskim (Numan Acar) kao Jafarov prvi pomoćnik i kapetan straže.

IZVORNO IME: Aladdin
REDATELJ: Guy Ritchie | ŽANR: akcijski, avanturistički
ULOGE: Fabijan Pavao Medvešek, Franka Batelić, Mario Petreković
TRAJANJE FILMA: 128 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

John Wick 3: Parabellum

SUBOTA, 18. SVIBNJA: 20 sati.
NEDJELJA, 19. SVIBNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

U novom nastavku hita iz 2014. godine, legendarni plaćeni ubojica John Wick bježi zbog dva razloga. Love ga jer mu je za glavu raspisana tjeralica od 14 milijuna dolara te zato što je prekršio osnovno pravilo hotela Continental, a to je Ne ubij u hotelu.

Ne samo to, već je žrtva bila član društva koje je naručilo Wickovu smrt, pa su stoga sve ubojice svijeta Wicku za petama. Premda je već trebao biti mrtav, Continentalov upravitelj Winston dao mu je jedan sat prije nego što ubojice krenu i Wick postane excommunicado.

Prije nego što mu se opozove članstvo, zabrane sve usluge te ga se odsiječe od svih drugih članova, Wick će i kolcem i lancem i bokserom ići kroz sve druge kako bi pobjegao iz New Yorka i ostao živ.

Naravno, Wickov pas kreće s njim u akciju i krvoločno napada sve one koji im se nađu na putu.

IZVORNO IME: John Wick: Chapter 3 – Parabellum
REDATELJ: Chad Stahelski | ŽANR: Akcijski, triler
ULOGE: Keanu Reeves, Halle Berry, Jason Mantzoukas
TRAJANJE FILMA: 0 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

UglyDolls (UglyDolls)

SUBOTA, 18. SVIBNJA: 18 sati.
NEDJELJA, 19. SVIBNJA: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
DOBNA PREPORUKA:

SADRŽAJ FILMA:

U neodoljivom gradiću Uglyville slavi se čudno i drugačije, ljepota je u oku promatrača.

Moxy i njezin Uglydoll prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti.

Stanovnici Uglyvillea povremeno gledaju u nebo iznad grada, i čekaju da se pojavi novi UglyDoll kojeg će primiti u svoju zajednicu.

Jednoga dana Moxy okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Uglyvillea. Tamo otkrivaju drugi svijet – Savršenstvo.

UGLYDOLLS suočavaju se sa time šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen, i konačno otkriti da je najvažnija stvar saznati tko si zaista

IZVORNO IME: UglyDolls
REDATELJ: Kelly Asbury | ŽANR: animacija, avantura
ULOGE: Maja Šuput, Zsa Zsa, Ronald Žlabur, Marin Ivanović – Stoka, Goran Grgić
TRAJANJE FILMA: 88 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

Predstava: Sve o ženama

* događaj će biti fotografiran u promotivne svrhe ČETVRTAK,  9.SVIBNJA  u 19 sati Komedija “Sve o ženama” najizvođeniji je Gavranov kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea… […]