Uručene Svjedodžbe za uspješno obrazovanje odraslih

U Pučkom otvorenom učilištu Novska završila je školska godina za srednjoškolska obrazovanja odraslih. Svjedodžbe o završnome radu primilo je osam komercijalista i šest kuharica. Komercijalisti su se obrazovali za vlastite potrebe uz plaćanje školarine, a kuharice su  u  organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska i Općine Jasenovac, uspješno završile prekvalifikaciju za kuharice.  Polaznice su zaposlene na […]

Otvorena izložba “Čudesni svijet nadnaravnih bića iz tradicijskih vjerovanja Podravine” autorice Ive Lulić

Iva je rođena 1979. godine u Zagrebu. Nakon gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zagrebugdje je 2006. diplomirala povijest umjetnosti i etnologiju. Fotografsku naobrazbu stekla je naArhitektonskom fakultetu – Studij dizajna, gdje je slušala i polagala trogodišnji izborni kolegijFotografija i film. Godine 2012. dobitnica je ULUPUH-ove nagrade za najbolju mladu umjetnicu.Profesionalno se bavi fotografijom od 2006. […]

Stuber (Stuber)

PETAK: 19. SRPNJA: 20 sati.
SUBOTA, 20. SRPNJA : 20 sati.
NEDJELJA, 21. SRPNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

SADRŽAJ FILMA:

Kada dobroćudni vozač Ubera po imenu Stu (Kumail Nanjiani), pokupi putnika (Dave Bautista) za kojeg se ispostavi da je policajac u potjeri za brutalnim ubojicom, morat će se potruditi zadržati zdrav razum, svoj život i pet zvjezdica za vožnju.

Profesionalni hrvač Dave Bautista i popularni američki stand up komičar Kumail Nanjiani nasmijat će vas do suza u urnebesnoj komediji o vozaču Ubera.

IZVORNO IME: Stuber
REDATELJ: Michael Dowse | ŽANR: komedija
ULOGE: Kumail Nanjiani, Dave Bautista, Mira Sorvino, Karen Gillan, Iko Uwais
TRAJANJE FILMA: 93 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

Kralj lavova (The Lion King)

SUBOTA, 20. SRPNJA: 18 sati.
NEDJELJA, 21. SRPNJA: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANO-IGRANI FILM. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
DOBNA PREPORUKA:

SADRŽAJ FILMA:

Disney predstavlja „Kralja lavova“ redatelja Jona Favreaua, igranu verziju Disneyevog klasika iz 1994. godine.

Dugoisčekivani „Kralj lavova“ u režiji Jona Favreaua vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi novorođeni lavić Simba.

Simba idolizira oca, kralja Mufasu i teška srca prihvaća svoju sudbinu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca jer je upravo on nasljednik prijestolja koji ima druge planove.

Borba za Kamen Ponosa opustošena je izdajom i tragedijom što na kraju rezultira Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada.

IZVORNO IME: The Lion King
REDATELJ: Jon Favreau | ŽANR: avanturistički
ULOGE: Adrian Pezdirc, Mateja Majerle, Milan Pleština, Frano Mašković, Marko Makovičić, Anja Šovagović Despot, Nika Ilčić, LayZ, Vanna, Dino Jelusić
TRAJANJE FILMA: 117 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

Spider-Man: Daleko od kuće

PETAK: 12. SRPNJA: 20 sati.
SUBOTA, 13. SRPNJA : 20 sati.
NEDJELJA, 14. SRPNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

SADRŽAJ FILMA:

Nakon događaja s Osvetnicima Peter Parker s prijateljima odlazi na ljetni odmor u Europu.

No mirni odmor im prekida opasni Mysterio.

IZVORNO IME: Spider-Man: Far from Home
REDATELJ: Jon Watts | ŽANR: akcija, avantura
ULOGE: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Samuel L. Jackson
TRAJANJE FILMA: 130 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

KINO pod ZVIJEZDAMA

I ove godine vas očekuje “KINO POD ZVIJEZDAMA” u drugom terminu u SUBOTU 6. srpnja 2019. na malom trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta Novska. Nažalost kao i nekih godina morali smo odgoditi projekcije koje su trebale biti 27. lipnja, zbog najave lošeg vremena. Nadamo se da ćemo ovaj put imati više sreće. 🙂

Na rasporedu su dvije projekcije. Oko 20.30 sati čim se smrači biti će prikazana projekcija animiranog hita Stopalići (Smallfoot), sinkroniziranog na hrvatski jezik, dok vas odmah nakon završetka animiranog filma oko 22 sata očekuje glazbeno-biografski hit Bohemian Rhapsody.

Ne propustite ovaj nesvakidašnji događaj u našem gradu. Ulaz na projekcije je slobodan. U slučaju loših vremenskih prilika projekcije se odgađaju.

Predstava: Slavko Sobin – Političar

Ja se kandidiram, vi plaćate! Pošten političar je nesposoban političar – samo su neki od političkih slogana koji će odjekivati Hrvatskom. Slavko Sobin u novoj kazališnoj komediji „Političar“, autora Ladislava Prežigala, hrvatskoj će javnosti pokazati kako je to iza kulisa naše svakodnevne politike. Dok lijeve, desne, i one „srednje“ stranke počinju svoje političko nadmetanje u […]

Priča o igračkama 4 (Toy Story 4 )

SUBOTA, 29. LIPNJA: 18 sati.
NEDJELJA, 30. LIPNJA: 18 sati.

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
DOBNA PREPORUKA:

SADRŽAJ FILMA:

Disney i redatelj Josh Cooley donose nevjerojatnu priču o igračkama i njihovom uzbudljivom oživljenom svijetu te pustolovini bogatoj prijateljstvom i humorom.

Glavni junak Woody oduvijek je bio uvjeren u svoje mjesto na svijetu i da mu je prioritet brinuti se za svoju djecu (Andy ili Bonnie).

Kada se Bonniejeva omiljena igračka Forky proglašava “smećem”, Woody uzima stvari u svoje ruke te pokazuje Forkyju zašto bi trebao prihvatiti tko on zapravo je.

Kada Bonnie okupi cijelu bandu na izlet na obiteljskom putu, Woody završava na neočekivanoj avanturi koje uključuje ponovno druženje s njegovom davno izgubljenom prijateljicom Bo Peepom.

Nakon višegodišnjeg lutanja, Bo-ov avanturistički duh i život na cesti kvari njenu nježnu porculansku vanjštinu. Kada Woody i Bo shvate da su svjetovi odvojeni kada se oživi kao igračka, tada i otkrivaju da im je to najmanje briga.

IZVORNO IME: Toy Story 4
REDATELJ: Josh Cooley | ŽANR: avanturistički, komedija
ULOGE: Krešimir Mikić, Ranko Zidarić, Barbara Prpić, Zora Zidarić, Živko Anočić, Marko Cindrić, Domagoj Janković, Enes Vejzović
TRAJANJE FILMA: 100 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |

Annabelle 3 (Annabelle Comes Home)

SUBOTA, 29. LIPNJA : 20 sati.
NEDJELJA, 30. LIPNJA: 20 sati.

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:
Demonolozi Ed i Lorraine odlučni su očuvati Annabelle od uništenja te je smjeste u zaključanu sobu u svojoj kući.

Njihov plan je zaštititi je stavljajući je na „sigurno” iza stakla uz svećenički blagoslov.

No, nesretna noć počinje kada Annabelle probudi zle duhove u prostoriji te zajedno uoče novu metu – Warrenovu desetogodišnju kćer Judy i njezine prijatelje.

IZVORNO IME: Annabelle Comes Home
REDATELJ: Gary Dauberman | ŽANR: horor, triler
ULOGE: Madison Iseman, Vera Farmiga, Mckenna Grace
TRAJANJE FILMA: 105 minuta | GODINA: 2019 | DRŽAVA: SAD |