Održiva uporaba pesticida

Pučko otvoreno učilište Novska provelo je dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima i njihovoj pravilnoj primjeni. U kino dvorani Učilišta, izobrazbu i ispit održao je Mijo Gašparović, ovlašteni ispitivač od strane Ministarstva, a ispit je položilo 50 polaznika. Pomoću identifikacijske iskaznice, polaznici dopunske izobrazbe moći će nabavljati i koristiti pesticide u svrhu zaštite svojih […]

Izložba “Hommage Ferdi Kovačeviću” autora Zlatka Žagara

Među najupornijim autorima koji su najdugovječniji na likovnoj sceni Novske zasigurno se smjestio  Zlatko Žagar, slikar čiji se rad razvijao, a tehnika dotjerana do savršenstva. Samostalnom izložbom „Hommage Ferdi Kovačeviću“  u Galeriji POU Novska, Žagar s 24 rada koje izlaže, odužio se velikom hrvatskom slikaru čiji su ga motivi na slikama na početku njegovog rada privukli. Žagar slikama ulja […]

Tajne koje čuvamo / The Secrets We Keep

PETAK, 18. PROSINCA: 20 sati
SUBOTA, 19. PROSINCA : 20 sati
NEDJELJA, 20. PROSINCA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 15

Šokantan i katarzičan triler sa Noomi Rapace, najpoznatijom po ulozi u filmu The Girl With the Dragon Tattoo. U središtu radnje je Maja koja je nakon Drugog svjetskog rata, zajedno sa suprugom Lewisom (Messina) započela novi život u Americi.

Jednog dana naiđe na jezivo poznatu osobu iz prošlog života – ali je li on zaista ta osoba kako ona misli? Uvjerena da jest, Maja uzima stvari u svoje ruke i otima ga, pokrećući niz sjećanja i događaja koji će promijeniti cijelu percepciju istine.

IZVORNO IME: The Secrets We Keep
REDATELJ: Yuval Adler | ŽANR: krimi, misterij
ULOGE: Joel Kinnaman, Noomi Rapace, Amy Seimetz
TRAJANJE FILMA: 98 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

Klopa, cuga i luđaci / Friendsgiving

PETAK, 4. PROSINCA: 20 sati
SUBOTA, 5. PROSINCA : 20 sati
NEDJELJA, 6. PROSINCA: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

Na velika platna dolazi komedija koja se bavi proslavom Dana zahvalnosti u uskom krugu obitelji. No među pozvanim i nepozvanim gostima postoje pojedinci koji će napraviti sve što je u njihovoj moći da ovaj Dan zahvalnosti nitko neće zaboraviti.
Komediju je napisao i režirao Nicol Paone, a producenti su Ben Stiller i glavna glumica Malin Akerman.

Abby se raduje mirnom i opuštenom Danu zahvalnosti koji će provesti sa svojom najboljom prijateljicom Molly. No, planovi za mirnu večer s puretinom ubrzo odlaze k vragu kada im se pridružuju novi Mollyin dečko i njezina osebujna majka. Ako na to dodamo i par nepozvanih gostiju koji se pojavljuju na večeri, uključujući Mollynu staru ljubav koji je ujedno i šaman te veseli gey trojac večera će se pretvoriti u zabavu koja će se dugo pamtiti.

IZVORNO IME: Friendsgiving
REDATELJ: Malin Akerman, Kat Dennings, Jane Seymour, Aisha Tyler, Christine Taylor | ŽANR: komedija
ULOGE: Nicol Paone
TRAJANJE FILMA: 95 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

Freaky / Freaky

PETAK, 27. STUDENOG: 20 sati
SUBOTA, 28. STUDENOG : 20 sati
NEDJELJA, 29. STUDENOG: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

Zamjena tijela s nekim drugim sigurno nije ugodna. No kada do zamijene dođe između srednjoškolke i nemilosrdnog ubojice ulazimo u područje horora kojim se bavi novi film FREAKY.

Scenarist i redatelj Christopher Landon (Happy Death Day) donosi crnohumorni horor film u kojem Vince Vaughn i Kathryn Newton glume ubojicu i žrtvu. Jason Blum se još jednom našao u ulozi producenta.
Sedamnaestogodišnja Millie Kessler (Kathryn Newton) pokušava preživjeti sve drame koje donosi srednja škola i nepopularnost u istoj. No kada postane meta nemilosrdnog serijskog ubojice Butcher-a (Vince Vaughn) srednjoškolski i ljubavni problemi padaju u drugi plan.

Tokom napada dođe do zamijene tijela između Butchera i Millie. Millie uskoro shvaća da ima samo 24 sata da se vrati u svoje tijelo inače će zauvijek ostati u tijelu Butchera. S druge strane Butcher u tijelu Millie vidi sjajnu priliku da se neopažen približi svojim novim žrtvama u srednjoj školi.
Utrka s vremenom počinje.

IZVORNO IME: Freaky
REDATELJ: Christopher Landon | ŽANR: horor, crna komedija
ULOGE: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’Connor, Misha Osherovich
TRAJANJE FILMA: 102 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: SAD |

Kućni ljubimci na tajnom zadatku / Pets United

SUBOTA, 28. STUDENI: 18 sati
NEDJELJA, 29. STUDENI: 18 sati

CIJENA: 20kn
ANIMIRANI. SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI.
DOBNA PREPORUKA:

Roger je pas lutalica koji brine o napuštenim životinjama Robo Citya tako što krade hranu od bogatih i donosi je manje bogatim životinjama. Prilikom jedne takve krađe on upozna Belle, bogatu i razmaženu mačku te njih dvoje odmah upadnu u klasičnu pas-mačka svađu.

Za to vrijeme roboti preuzimaju Robo City, a u tome im i pomaže gradonačelnik koji želi protjerati sve druge stanovnike grada. Roger i Belle bježeći pred robotima susreću brojne druge životinje koje su vlasnici zaboravili prilikom bijega, te shvaćaju da se unatoč svojim različitostima moraju osloniti jedni na druge kako bi preživjeli.

IZVORNO IME: Pets United
REDATELJ: Reinhard Klooss | ŽANR: animirani
ULOGE: Marko Cindrić, Tihana Fraculj, Ronald Žlabur, Marko Torjanac, Alen Šalinović, Janko Popović Volarić
TRAJANJE FILMA: 92 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: Njemačka |

Dopunska izobrazba za uporabu pesticida

Dopunska izobrazba za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida održava se u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska, u četvrtak 19.11.2020. od 17:00h. Provodit će se dopunska izobrazba modula za profesionalne korisnike, kategorija OPG i drugi poljoprivrednici, potkategorija vinogradarstvo, ratarstvo, voćarstvo i povrćarstvo, grupa od najviše 50 polaznika. Cijena edukacije s iskaznicom iznosi ukupno 200 […]

Klub sretno razvedenih / Divorce club

PETAK, 20. STUDENOG: 20 sati
SUBOTA, 21. STUDENOG : 20 sati
NEDJELJA, 22. STUDENOG: 20 sati

CIJENA: 20kn
DOBNA PREPORUKA: 12

Zabavna komedija o dvojici cimera koji se pokušavaju zabaviti nakon razvoda.
Ben je devastiran kada njegova supruga zatraži razvod. Dok su svi njihovi prijatelji na strani njegove žene, Ben naiđe na starog prijatelja s fakulteta koji se isto nedavno razveo.
Patrick ga poziva da dođe živjeti kod njega. Dvojici cimerica ubrzo se pridružuju i drugi razvedeni, razdvojeni i samci koji traže utočište.

Zabava za zabavom, njihova vila postaje VIP klub u koji su pozvani svi željni zabave i slobode. Klub ima jedan moto: nemaš pratnju, nemaš problema. Međutim, kada Ben naiđe na Marion, stvari se zakompliciraju…

IZVORNO IME: Divorce club
REDATELJ: Michaël Youn | ŽANR: komedija
ULOGE: Arnaud Ducret, François-Xavier Demaison, Caroline Anglade
TRAJANJE FILMA: 109 minuta | GODINA: 2020 | DRŽAVA: Francuska |