Nova znanja i mogućnosti nakon edukacije za voditelje OPG – a

Još jedan tečaj u Pučkom otvorenom učilištu Novska, za voditelje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Već se i ranije pokazala važnost  ove edukacije za vlasnike OPG-a. Stjecanjem novih znanja i uvjerenjem po završetku, otvara im nove mogućnosti, vođenja, ostvarivanju boljih prinosa, iskorištenosti poljoprivrednih površina, objekata i mehanizacije. Veći su izgledi i za dobivanja poticajnih sredstava iz EU fondova.

Voditelj tečaja, Mijo Gašparović,  predavač i poljoprivredni stručnjak,  ističe važnost predviđenog programa, koji omogućava uspješno uključivanje vlasnika OPG-a u europska tržišta nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Tečaj traje 130 sati, a program je verificiran od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa te se upisuje i u radnu knjižicu.

-Tečajeve za vlasnike OPG-a provodili smo i ranije u Novskoj, Hrvatskoj Dubici i Dvoru,  s više tematskih cjelina predavanja o poljoprivrednoj proizvodnji i organizaciji rada obiteljskih gospodarstava. Za razliku od prijašnjih, kada je obrazovanje naših poljoprivrednika bilo financirano, ovaj tečaj plaćaju sami polaznici. Kako se nalazimo na početku predavanja, postoji mogućnost da se uključe i oni koji se nisu stigli na vrijeme prijaviti za tečaj, rekao je Miroslav Perošević, ravnatelj POU Novska.

admin Author