Edukacija u sklopu projekta „Živim(o) s Alzheimerom“

Polaznici edukacije prate predavanje u učionici.
Edukacija „Živim(o) s Alzheimerom“

U sisačkom hotelu Panonija u ponedjeljak 21. rujna održana je početna konferencija projekta „Živim(o) s Alzheimerom“ koji u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom provodi  Dom za starije i nemoćne osobe Sisak. 

Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda, a traje 18 mjeseci (od 23.7.2020. do 23.1.2022.), bavit će se jačanjem socijalne uključenosti za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti, članova njihovih obitelji kao i stručnjaka koji rade u tom području.  

Polaznici edukacije preuzimaju eudukativne materijale.
Edukacija „Živim(o) s Alzheimerom“

Nizom ciljanih edukacija nastojat će se doprinijeti osnaživanju ciljanih skupina te podizanju svijesti šire javnosti o životu s oboljelima od Alzheimera. 

Pučko otvoreno učilište Novska provoditelj je edukacije na ovom projektu. Edukaciju će vršiti stručnjaci iz Neuropsihijatrijske bolnice Popovača koji će svojim znanjem i iskustvom osnažiti i povećati kapacitete i kompetencije zaposlenika Doma za starije i nemoćne Sisak te svih onih koji će izravno raditi i skrbiti o osobama oboljelim od demencije.

U ponedjeljak 21. rujna već je održana prva edukacija za zaposlenike, a kako projekt traje do 23. siječnja 2022. godine, svaki mjesec planirana je edukacije za zaposlenike, odnosno za obitelji korisnika.  

Polaznici edukacije prate predavanje u učionici. Prikaz predavača.
Edukacija „Živim(o) s Alzheimerom“

admin Author