8. ŽENIJALNI DANI


Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u sklopu programa Ženijalni dani koji će se održati u 22 kina diljem Hrvatske donosi ženske priče koje nikako ne smijete propustiti. Gledatelji će tako imati priliku pogledati izvrsne i nagrađivane filmske naslove o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu. Ovogodišnji program Ženijalnih dana odvija se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj.

U sklopu 8. Ženijalni dana Kino Novska vam donosi besplatnu projekciju animiranog filma CALAMITY u petak 11. ožujka u 18 sati.

FILM: CALAMITY
FILM: CALAMITY

Godina je 1863. u Sjedinjenim Američkim Državama. Dvanaestogodišnja Martha Jane i njezina obitelj kreću na zapad velikim natkrivenim kolima u potrazi za boljim životom.

Kada se otac Marthe Jane ozlijedi u ozbiljnoj nesreći, ona preuzme brigu o braći i sestrama i nauči voziti obiteljska kola. Nikada još nije osjećala takvu slobodu. Krajnje praktična i odvažna, Martha Jane počne se odijevati kao dečko i postaje sve problematičnija za zajednicu zbog svoje hrabrosti i rječivosti.

Kada je vođa konvoja nepravedno optuži za krađu, ona bježi kako bi dokazala svoju nevinost. U divljini otkriva sebe i svijet koji je obilježava te potvrđuje svoju jedinstvenu ličnost… otkrivajući mitsku i pomalo tajanstvenu Calamity Jane. 


Animirani film Calamity prikazan je na mnogobrojnim svjetskim festivalima diljem svijeta i pritom je osvojio pregršt nagrada. Režiju potpisuje vrsni filmaš Rémi Chayé čiji smo animatorski rad mogli prethodno pogledati u Tajni Kellsa, Slici i Kerity, kuća bajki. 

admin Author