Noć muzeja 2023.

Pučko otvoreno učilište Novska i Muzejska zvičajna zbirka Grada Novske i ove godine sudjeluju u manifestaciji Noć muzeja, koja će se održati 27. siječnja 2023. godine.

Posjetitelji će kroz prigodnu izložbu naziva “Muzej – pogled iza zatvornih vrata” saznati više o radu muzeja i muzejskih djelatnika. Bit će im omogućen i pristup u uredski prostor Muzejske zavičajne zbirke Grada Novske uz vodstvo kustosa i muzejskog tehničara. Ovom izložbom započet će i edukativni projekt “Učenik – kustos” u suradnji sa Srednjom školom Novska. Posjetitelji će također moći razgledati i izložbu “Kino u Novskoj – kratki povijesni pregled” gdje će biti izloženi stari predmeti korišteni u snimanju i projiciranju video uradaka. Program će upotpuniti i radionica čišćenja i održavanja muzejskih predmeta “Stari predmeti u novom svjetlu”.

Program:

16.00 – 18.00 

STARI PREDMETI U NOVOM SVJETLU

U prostoru Muzejske zavičajne zbirke Grada Novske održat će se radionica čišćenja i održavanja muzejskih predmeta. Na ovaj način posjetitelji će moći iskusiti muzejski rad iz prve ruke i saznati više o načinima i važnosti zaštite muzejskih predmeta kao važnih elemenata u očuvanju kulturne baštine i tradicije.

16.00 – 22.00 

MUZEJ – POGLED IZA ZATVORNIH VRATA

Ovom prigodnom izložbom u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska, koja prati temu ovogodišnje Noći muzeja, posjetitelji će imati priliku saznati više o radu muzeja i muzejskih djelatnika iza zatvorenih vrata. Biti će im omogućen i pristup u uredski prostor Muzejske zavičajne zbirke Grada Novske uz vodstvo kustosa i muzejskog tehničara.

16.00 – 22.00 

KINO U NOVSKOJ – KRATKI POVIJESNI PREGLED

U ovom izložbenom kutku smještenom u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska posjetitelji će saznati više o povijesnom razvoju novljanskog kina, a moći će pogledati i stare predmete korištene u snimanju i projiciranju video uradaka.

Posjet muzeju za vrijeme trajanja manifestacije je besplatan!

Luka Štefan Author