Filmski program za djecu „Sedmi kontinent“

Sedmi kontinent, filmski program za škole i vrtiće je Nacionalno promicanja audiovizualnog stvaralaštva. Provodi ga udruga „Djeca susreću umjetnost“ prikazujući djeci i mladima „suvremeni europski i hrvatski film“.

-Udruga okuplja stručni tim čija je zadaća provoditi obrazovni program o filmskoj umjetnosti, analizirati i razgovarati s malim gledateljima nakon projekcije odabranog filam za djecu, kazala je Ana Jukić iz Udruge. Njihova želja je približiti filmsku umjetnost djeci iz cijele Hrvatske, posebno djeci iz malih sredina. U projektu su uključeni mnogi filmski djelatnici i oni koji se bave filmom kao umjetnošću.

Tako je  u Dvorani kina Pučkog otvorenog učilišta za učenike nižih razreda Osnovne I Područnih škola prikazan njemački igrani film za djecu „Krokodili iz predgrađa“. Prema reakcijama film se dopao djeci, a zanimljiva pitanja poslije su postavljali Danielu Kušanu, redatelju filma „Koko i duhovi“, film koji je rađen prema istoimenom predlošku knjige njegovog oca Ivana Kušana, pisca za djecu.

Učenici su postavili puno pitanja, a saznali su i kako će već u studenom i u Novskoj, moći gledati nastavak priče o omiljenom junaku u filmu „Ljubav ili smrt“.

I fotografiranje za kraj razgovora s poznatim redateljem, posebno s malim glumcima dramske skupine „Ogrc“ koju vodi Ksenija Lekić, dramski pedagog

admin Author